Słaba forma na koniec sezonu

Cinek1013 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
31.01.2012, 22:21    Pytanie
Witajcie. Dzisiaj po raz kolejny dopadła mnie słaba forma na zakończenie sezonu. Gram Aston Villą po znakomitym srodku sezonu teraz przyszedł słabszy okres, napastnicy jakby całkowicie stracili skuteczność a u pomocników już nie ma tych prostopadłych piłek i strzałów z dystansu co w środku sezonu. Mam 3 marca i jestem 4-ty z przewagą 1 punkta nad 5-tym miejscem. Przed sezonem rozegrałem około 12 sparingów, w pucharach wystawiałem 3-8 graczy rezerwowych(zależy czy mi zależało) i przygotowałem 3 taktyki(1 bardzo ofensywną, 1 na mocne zespoły i jedną bazującą na krótkich podaniach) myślałem że historia się nie powtórzy(skończyłem grać PSG przez takie coś) a jednak znów to samo. Ma ktoś jakiś pomysł ta część gry uniemożliwia mi długotrwałą rozgrywkę. P.S. Za błędy przepraszam ale piszę z komórki ...

zollw Partyzant

0
31.01.2012 22:32    #1
Siema, powiem Ci to co każdy tutaj powie czyli, wystawiaj rezerwy, inna taktyka, nie wiem co jeszcze. Sam mam to samo w Liverpool, byłem 3 teraz 5 miejsce, FA wygrałem i jestem w pół finale pucharu angli ale liga to teraz porażka, 5 miejsce, strata 10 punktów nagle do 4 Arsenalu i przegrywam właśnie z 6-tym zespołem(pewnie Twoją Villą :P) 3-0 w katastrofalnym stylem -,-
Dostałem właśnie największej porażki w historii... 7-0 grając liverpoolem przeciwko AV -,-
podpinam się pod Twój temat ponieważ moje metody na słabą formę nie działaja ;/

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 31.01.2012 o godz. 22:34

hidalgo4 Młody aktywista

0
31.01.2012 23:53    #2
Panowie a jak stosujecie rotacje czy katujecie przezx wiekszosc czasu tych samych graczy jesli niestety to drugie to moglo wystapic wypalenie takiego/ takich grajkow zwyczajnie sa zmeczxeni - najlepesze rozwiazeni to rotacja - 2 zmniejszyc obaciazenia trenignowe dac odpoczyneki od treningu nawet 3 dni tym bardziej zmeczonym - skrajne przypadki urlop tydzien. spr co mowia wasi wspolpracownicy i jak sie ma to w info u grajkow.....

zollw Partyzant

0
01.02.2012 00:04    #3
Ja nigdy nie gram tym samym składem co mecz :) już mnie nauczył tego nasz kochany FM że to się nie sprawdza, u mnie słaba forma zaczeła się od 14 kontuzji i słabych wyników z tym związanych, najpierw przegrałem 8-1 z AV żeby potem pokonać 11-0 Arsenal, naprawdę nie wiem jak się to stało, ale się stało i graja teraz jak z nut, ale i tak wiem że w przyszłym sezonie będzie to samo czyli:
pierwsza połowa sezony-zachwyt
środek sezonu-stabilizacja formy wszystkich drużyn
koniec sezonu-trzeba postawić na twarze które jeszcze nie grały i im zaufać a jeżeli to nie pomaga to liczyć na cud jaki stał się u mnie :)

amenokoyane Młody aktywista

0
01.02.2012 11:03    #4
Przemęczenie zawodników. No i do tego jeden mecz przegrasz, morale poleci w dół i seria porażek, takie uroki FM-a.

zollw Partyzant

0
01.02.2012 11:26    #5
to jest trochę wkurzające, ale który FM nie służy do wkurwia*** się ? :D

endrus Młody aktywista

0
01.02.2012 14:52    #6
Przyczyn może być kilka:) Słabsza forma kopaczy, bo są np przemęczeni sezonem (postaw na zmienników), wprowadź bodaj minimalne zmiany w taktyce mi to często pomaga wyjść z dołka.
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

witja Partyzant

0
01.02.2012 15:48    #7
Ja prowadze Newcastle 6 sezon i przez ostanie 3-4 sezony nie było żadnych problemów ze stabilizacją formy. Zwróć uwage, że tak naprawde nie tylko przemęczenie wpływa na forme zawodnika. Ale też jego morale. Ja bardzo często rozmawiam z zawodnikami o byle czym i przynajmniej raz (mniej więcej pod koniec sezonu, tak koło 27-28 kolejki) rozmawiam z całym zespołem o obecnej formie. W składzie mam 4 napastników (Ayem, Paloschi, Fierro, Campbell) i tak naprawde tylko Ayew jest zawsze moim pierwszym wyborem.
Skrzydłowych mam po 2 na każdą flanke i jeden mogący grać na obu. Na środek pola przypada po 2 graczy na pozycje, z tymże Jack Collison tak naprawde gra zawsze ( w końcu kapitan). Mam 4 środkowych obrońców, całkowicie pozbawionych abonamentu na gre. Jak zdaży sie któremuś słabszy występ, leci na ławe. I 4 bocznych, to samo co ze środkowymi.
Zespół gra naprawde równo, nie widać przemęczenia. Dodam jeszcze, że nie zmianiam taktyki. Ewentualnie podczas meczu.

Cinek1013 Partyzant

0
01.02.2012 17:25    #8
Dziekuje za zainteresowanie i pomoc.
Niestety dalej jest to samo ...
Chyba pozostaje tylko dograc do konca sezonu(5 kolejek) i zrobic nową taktyke albo dokupic kilku graczy.
@witja
Jakie wyniki osiągasz nimi ?
I jaką formacje stosujesz jeśli można wiedziec :)

Salmen Młody aktywista

0
01.02.2012 18:44    #9
Rotujcie składem.. Na Premier League powinniście mieć szerokie składy z mocną rezerwą. Sam prowadzę Newcastle i cały czas rotuje składem. Ten sam skład zagra max. 3-4 mecze pod rząd i wprowadzam np. 5 zmian i tak w kółko. Gdy coś nie idzie to robie korekty w taktyce. Przegrałem w tym sezonie z L'pool'em 5:0. Wymieniłem całą podstawową jedenastkę. Efekt? Wygrałem 5:0 ze Stoke w Pucharze (grali podstawą). U mnie tak naprawdę nikt nie ma pewnej pozycji, nawet jeżeli uważa sie za gwiazde ;)
error 404 - not found

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution