Ogrywanie talentów

Cinek1013 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.02.2012, 23:59    Pytanie
Witajcie ! Mam do was kilka pytań. Mianowicie czy 15 letni newgen powinien grać w drużynie juniorskiej do lat 19 i mieć przypisany trening juniorski czy może lepiej żeby był w pierwszym zespole z zaznaczoną opcją "dostępny dla drużyny rezerw" z treningiem seniorskim i możliwością gry w pucharach ? Dodam że trening juniorski różni się obciążeniem. I jeszcze jedno lepiej ich wypożyczyć czy trzymać u siebie w drużynach młodzieżowych. Moglibyście mi napisać przedziały wiekowe w których gdzie powinien grać newgen(np. do lat 16 w u19 a później w rezerwach ... itd.) ? Dziękuje za zainteresowanie, proszę o pomoc, przepraszam za błędy - piszę z komórki ... Pozdrawiam.

jimiH1967 Młody aktywista

0
17.02.2012 12:49    #10
Do autora tematu - myślę, że jest różnica między treningiem juniorskim a seniorskim na korzyść tego drugiego. Co do drugiego pytania do zdecydowanie jest różnica między graniem w rezerwach a w pierwszym zespole. W meczach o większą stawkę i na wyższym poziomie rozwój będzie dużo lepszy. Z tym Twoim przypadkiem, który przytoczyłeś to uważam, że to był przypadek. Poza tym owe "strzałki" mogły być efektem wcześniejszego prowadzenia zawodnika w pierwszym zespole.
Co do tych wypożyczeń to uważam, że warto wypożyczać, tymbardziej, że z reguły mam na tyle mocny skład, że 17 letni młokos, choć z dużym potecjałem, nie mógłby liczyć na występy w pierwszej drużynie.

Użytkownik uznał post za pomocny

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.02.2012 15:50    #11
Twoja też. Bo nikt to o 'wyporzyczenie' nie pytał. Nie umiesz poprawnie pisać po polsku to może naucz się po chińsku. ;)

A tego NG spokojnie dawał na ławkę rezerwy, ma swoje lata. Potrzebne atrybuty bardzo wysokie. Właściwie to wszystkie mu potrzebne ma wysokie. Daj mu może dobrego mentora, grającego w jego stylu. Skąd go kupiłeś i kiedy?

Ja zauważyłem, że dla NG nie ma znaczenia kiedy zacznie grać. Nie ma żadnej sodówki, czym prędzej gra w 1 zespole tym szybciej się rozwija. Ja daje szansę już od 15 roku życia.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 17.02.2012 o godz. 15:57

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

eFeM_maniac Partyzant

0
17.02.2012 15:56    #12
[quote=Jacko]Twoja też. Bo nikt to o 'wyporzyczenie' nie pytał. Nie umiesz poprawnie pisać po polsku to może naucz się po chińsku. ;)[/quote]
Zacznijmy od tego, że powinieneś mówić do mnie proszę Pana ;) Błąd się zdarzył i afera :P Skończyłem się wywodzić na ten temat. A jeśli masz mi coś jeszcze do powiedenia to zapraszam do prywatnej wiadomości. Jeśli dalsza część Twojej wypowiedzi jest na temat mojego NG to został on zwerbowany w naborze do szkółki w sezonie 2011/2012. (Dokładnie od marca 2012, tak więc jest u mnie zaledwie kilka miesięcy:)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 17.02.2012 o godz. 16:01

0
17.02.2012 18:19    #13
Haha, a może królu złoty aka Wać Panie Szanowny? :D To Ty robisz aferę i to Ty popełniłeś ten błąd. Jakbyś napisał właściwie to bym Ci go nie wytknął.

Nie, nie. Twój wygląda średnio. Ale po pierwsze dlatego, że dość niewyraźne kolory atrybutów i cały screen mało widoczny. A dwa nie wiem za bardzo jaki jest poziom w polskiej lidze, bo dawno nie grałem. Od FM-a 08.

Nawiązałem do zawodnika tu omawianego przez Cinka. O ten: http://www.bankfotek.pl/view/1185757

eFeM_maniac Partyzant

0
17.02.2012 18:53    #14
[quote=Jacko]Haha, a może królu złoty aka Wać Panie Szanowny? :D To Ty robisz aferę i to Ty popełniłeś ten błąd. Jakbyś napisał właściwie to bym Ci go nie wytknął.

Nie, nie. Twój wygląda średnio. Ale po pierwsze dlatego, że dość niewyraźne kolory atrybutów i cały screen mało widoczny. A dwa nie wiem za bardzo jaki jest poziom w polskiej lidze, bo dawno nie grałem. Od FM-a 08.

Nawiązałem do zawodnika tu omawianego przez Cinka. O ten: http://www.bankfotek.pl/view/1185757[/quote]
Wystarczyło zwrócić uwagę, a nie wyjeżdzać ze słownikiem :) Błąd poprawiony, proponuję rozejm i koniec tematu ;) Co do tego greka jest to bardzo dobry NG :) Jesli chodzi o mojego, to polowa napastników w ekstraklasie podchodzących pod 30 ma zbliżone atrybuty co młody Osyra, zaraz zapodam lepszego screena.

Edit.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.02.2012 o godz. 18:56

0
17.02.2012 19:04    #15
Okej. Wygląda bardzo obiecująco. Wszystko zależy jak się będzie rozwijał, bo te 10 może zamienić nawet na 15. Dobrze, że mu dajesz szansę. Też lubię budować zespół w oparciu o wychowanków.

eFeM_maniac Partyzant

0
17.02.2012 19:18    #16
Nie lubie kupować wykozaczonych zawodników, wole inwestować w młodzież i cieszyć się później zwycięstwami, w pierwszym zespole mam jeszcze kilku młodziaków, m.in. Tomka Kędziorę który tak oto się rozwija:
. Do tego dochodzi kilku doświadczonych zawodników i w miarę się to kręci jak na drugi sezon gry :)

0
17.02.2012 19:32    #17
Ja czekam już na marzec i nabór.

eFeM_maniac Partyzant

0
17.02.2012 19:39    #18
A kim grasz? I jak długo? Ja staram się też kupować młodych zdolnych Polaczków :) Ale jako że to mój drugi sezon dopiero, nie moge ich mieć jeszcze za wieLU. Wszystko z czasem.

0
17.02.2012 23:02    #19
Aktualnie szukam miejsca, w którym rozwinę skrzydła. Próbuję w Celcie Vigo. Warunki mam naprawdę dobre jak na 2. ligę. Infrastruktura i stadion też.

Patrzyłem Getafe, to totalnie leżą z infrastrukturą, poziom nawet nie 1. polskiej ligi. W Celcie pensje 70 tys. euro wszyscy, a tam 450. Ale już stadion mają żałosny wręcz, blisko o połowę mniejszy od Celty. A w Vigo jest naprawdę pięknie. Trochę szkoda, że nie mogą wrócić do PD.

Dopiero zaczynam. Wciągam się. Chcę kupić Raula, Gutiego, Salgado, no i może Nihata. Do tego dołożyć wcześniej kupionych graczy. No i oczywiście newgenki. Pierwszy raz miałbym tak doświadczoną drużynę.

Marzy mi się w 3 sezonie Liga Mistrzów, a w 5 bycie 3. siłą PD. Muszę się tylko wkręcić. Ostatnio brakowało mi motywacji, ale już chyba czas na ruszenie z kopyta.

Mam też sentyment do Celty, bo zrodził mi się... chyba nie w tym FM-ie, tylko w 11, interesujący NG - Tom Westlake. Bodajże skrzydłowy/napastnik. Anglik i Hiszpan, biło się o niego pół Europy. Szkoda, że nie grałem dłużej, ale premiera 12-ki. Marzy mi się mój wychowanek zdobywający Złotą Piłkę.

Co ciekawe, prezes Mourino już w 2 sezonie jest skłonny budować nowy stadion, o ile pojawią się fundusze. A przecież Balaidos jest całkiem sporym stadionem jak na PD nawet.

Jak uda mi się stworzyć w Vigo coś wielkiego to planuję przeprowadzkę do Madrytu. Do ukochanego Realu. Kolejne marzenie prosto z FM. Stworzenie potęgi i do Realu. Mój ulubiony klub... a poza tym. Kiedy tylko uda mi się stworzyć potęgę (Strasbourg, Leeds) to właśnie Real stara mi przeszkadzać. Reszta ledwo zipie z reguły.

Tobie oczywiście gratuluję, chociaż ja nie bardzo chcę do Polski. Ale może kiedyś spróbuję. Po prostu w 11 kumpel w 3 sezonie przy średnich wynikach był w stanie kupować takich grajków... że zrobiło mi się nie-polsko. Owen, Sissoko z Tuluzy, Tim Krul. A feee.

Ponadto chcę wygrać MŚ z kadrą Hiszpanii U-20, a potem będę mierzył w kadrę Olimpijską Hiszpanii. A przyznam, że grając Leeds, gdzie taki sukcesów osiągnąłem młodymi Anglikami to właśnie mi powierzyli Wielką Brytanie na IO.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.