Problem z budżetem

Szpak10 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.02.2012, 12:52    Pytanie
Witam od razu może na wstępie powiem że nie dawno zacząłem grać w FM, a więc można powiedzieć że jestem na razie amatorem.
Moja sytuacja wygląda następująco, sezon zacząłem w II lidzie zachodniej drużyną Chojniczanka Chojnice, porobiłem kilka transferów i awansowałem do I ligi. Mój problem polega na tym że przydałoby mi się kilku mocniejszych zawodników, a kasy na transfery nie mam.
Myślę że nie ma sensu sprzedawać graczy z mojego zespołu, ponieważ nie są za bardzo wartościowi no może poza jednym który jest warty 80tys bodajże tylko że on ma 19lat i chyba lepiej zachować go w klubie żeby się jeszcze rozwinął, zresztą jest to zawodnik pierwszego składu.
Zarząd na żadne transfery nie chcę dać siana.
co robić???

Bobilo Partyzant

0
17.02.2012 12:58    #1
Po pierwsze po takich zespołach nie spodziewaj się budżetu powyżej 1mln ojro, przynajmniej we wczesnym stadium gry ;). Żeby zwiększyć go legalnie najlepiej spróbuj awansować do Ekstraklasy, dojdź gdzieś dalej w PP. Ogólnie zwiększ markę klubu - może wtedy zarząd będzie skłonny wyłożyć większe pieniądze. Nielegalne sposoby(ja je tylko podaje, nie używam!) : FMRTE bądź trick z drugim menadżerem.

eFeM_maniac Partyzant

0
17.02.2012 13:05    #2
Wszystko zależy od tego, jaki masz cały budrzet klubu, jeśli niski, a więcej klub traci niż wydaje, to napewno od zarządu kasiorki nie dostaniesz.
Możesz sprawdzić jaki masz budżet na płace, zawsze jest możliwość przesunięcia kasy z wynagrodzień na transfery, ale nie będzie to duża suma i po trzecie spróbuj zapełnić klubową kasę sparingami z lepszymi zespołami (np zaproponuj lige towarzyską w przerwie między rundami). Jesli klubowa kasa będzie stała na dobrym poziomie, fundusze na transfery powinieneś dostąc bez problemu. Jeśli jednak nie masz takiej możliwości, to pozostaje Ci jedynie sprzedaż zawodników. Ewntualnie spróbuj też wypożyczyć zawodników z wyższych lig, którzy nie lapią sie do pierwszego składu.

Falcon Przodownik pracy

0
17.02.2012 13:09    #3
Zawsze są wolni zawodnicy. Dajesz im kontrakt na 1-2 sezony.
Jeśli zawodnicy są mało wartościowi, to sprawdź przynajmniej ile kasy dostają. Czasami jednak warto pozbyć się, zwłaszcza w słabszych klubach leszczy co nie grają i biorą kasę.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Szpak10 Partyzant

0
17.02.2012 14:15    #4
Ok dzięki za odpowiedź :)

Szotgun Partyzant

0
17.02.2012 16:24    #5
Jest też inna możliwość. Możesz stworzyć innego managera na tym samym koncie i kupić nim z Chojniczanki niepotrzebnego zawodnika za grubą kasę, a następnie skasować drugiego użytkownika. W ten sposób będziesz mógł się cieszyć obfitością w klubowych finansach. Oczywiście, jest to oszukiwanie, które zabiera smaczek grze. Do ciebie należy czy to wykorzystasz. Moim zdaniem jest to opcja ostateczna, gdy zarząd chce cię wyrzucić ze względu na stan klubowych funduszy.
..::Hala Real Madrid::..

Szpak10 Partyzant

0
17.02.2012 17:57    #6
Poradzę sobie jakoś bez zakładania drugiego konta :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution