Poradnik ws. prowadzenia słabszego klubu

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
19.02.2012, 00:02    Pytanie
Czy mógłby ktoś mi napisać krótki poradnik jak prowadzić klub z polskiej ligi i po załóżmy 9 sezonach liczyć się do końca w Lidze Mistrzów?
Zacząłem grać Legią i jakoś nic nie zachwyca.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.02.2012 00:15    #1
Rozbuduj infrastrukturę. Pilnuj dat naborów i wyławiaj za grosze newgeny z mniej zamożnych krajów. Szukaj wzmocnień w Afryce, Australii. Pilnuj finansów. Wygrywaj ligę polską... no i kupuj coraz lepszych graczy :D.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

repus Młody aktywista

0
19.02.2012 00:26    #2
Znaleźć jakiegoś dobrego grajka za groszę to cud. Oczywiście tutaj grosze się liczą jako takie 500 tys a nie 1,2 miliona.

A jak już mam jakiegoś to widzę tylko rozczarowujące "Mój klient nie chce rozmawiać z panem w sprawie kontraktu" lub jakoś tak. No cóż, trzeba trochę powygrywać.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.02.2012 o godz. 00:30

PDrasta Młody aktywista

0
19.02.2012 00:37    #3
gram Lechią, pierwsze i najważniejsze to: nie załamywać się :) bo z reputacją to jest baaaardzo ciężko, więc i z zawodnikami ciężko
Jednych to razi, a innych zachwyca
miasto Ostróda to Mazur stolica!

repus Młody aktywista

0
19.02.2012 00:43    #4
właśnie sobie upatrzyłem gościa. Jego wartość wynosi 40 tys. Pierw zobaczyłem na jego statystyki tak, o bo nie miałem czego szukać, lecz są one bardzo wysokie jak porównać z innymi zawodnikami Legii. Mógłby spokojnie grać w podstawie w takim Aston Villa czy Fullham. Teraz tylko spróbować go ubić i git.

0
19.02.2012 01:19    #5
Można jeszcze pochwalić, zawsze trochę zbije z wymagań.

Falcon Przodownik pracy

0
19.02.2012 08:28    #6
Ja też gram słabszym klubem, i niestety szukanie zawodników to czynność, która zabiera mi większą połowę gry w FM. Musisz uzbroić się w cierpliwość, i przeszukiwać ligi z Afryki czy Ameryki PŁD w poszukiwaniu graczy. Zawsze możesz również wysłać scouta, dając mu w zadaniach że ma szukać graczy za max 100 tys i do 24 lat( ja tak zawsze im ustawiam). Jest to jak wspominałem czasochłonne, ale po sezonie idzie zbić na graczach całkiem niezłą kasę( ja w fm 08 kupiłem Dioufa za 35 tys euro, po sezonie warty 6, a już sypią się oferty rzędu 11-13 mln euro co w przypadku mojego klubu jest kasą z kosmosu. A to tylko jeden gracz, jest jeszcze kilku ale już są mniejsze kwoty.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

najdi013 Partyzant

0
19.02.2012 12:06    #7
Wysyłaj scoutów do Słowenii, Słowacji, Czech itp. Tam jest full młodych, perspektywistycznych zawodników z potencjałem. Ważne są też sukcesy na arenie międzynarodowej :) Ja Lechem w 2 sezonie gry byłem w grupie LM, miałem 3 miejsce i później zaszedłem aż do półfinału LE. Teraz mam 3 sezon, na trasfery 8 mln ojro i przychodzą do mnie piłkarze pokroju Manoleva, Buonanotte czy Escudero/Mattocka :D Dbaj o finanse najlepiej jak możesz. Sprzedaj graczy starych, ale z wysokimi pensjami, a za nich kup młodych z potencjałem.

Lucas. Partyzant

0
19.02.2012 12:26    #8
O, tutaj mogę pomóc. Mam obecnie rok 2017 i gram Sandecją. Moje sukcesy to m.in. wygranie LE i półfinał LM. No ale koniec przechwalania się bo nie o to tu chodzi.

Początek jest najtrudniejszy, bo z reguły nie masz wysokiego budżetu. Czasem warto jest sprzedać największą gwiazdę, aby za pieniądze, które wpłynęły za niego zwiększyć budżet płacowy i zatrudnić kogoś za darmo. Pierwsze większe pieniądze wydałem w 3/4 sezonie na Nikę Dzalamidze (500 tysięcy euro). Wiele czasu spędzałem na wycieczkach po różnych ligach, przeglądałem multum zespołów i patrzyłem komu wygasa kontrakt- w ten sposób przyszedł do mnie w drugim sezonie Mtija Lotrić, który został niebywałą gwiazdą i odszedł do jakiegoś potentata za 3 mln euro. Kolejna moja rada to to, żebyś nie wymieniał nigdy całego zespołu. Owszem, awans z 1 ligi do Ekstraklasy wymaga zmian, ale tylko kosmetycznych, nie zmieniaj też zbyt często taktyki. Ja gram swoją praktycznie od początku i jestem zadowolony. Ostatnia i moim zdaniem NAJWAŻNIEJSZA rzecz to umiejętne wyszukiwanie newgenów. W tej chwili 90% mojego zespołu to gracze wygenerowani, a największą gwiazdą i moim osobistym sukcesem jest Rolly Itonga, który przyszedł do mnie za darmo, a teraz jest wart 20 mln euro, sam AC Milan proponował za niego 35 milionów, z tym, że 25 mln było w ratach.

Suma summarum, dwie najważniejsze rzeczy- dbaj o finanse i szukaj zawodników na własną rękę, bo nawet najlepszy scout nie znajdzie super zawodnika. Wygrywam z takimi zespołami jak Real, Barcelona, Chelsea, AC Milan, Juventus (pogrom 7:0), mogłem zatrudnić Fernando Torresa, Pedro, Kevina Prince Boatenga, Wojtka Szczęsnego, w drużynie mam Andreya Arshavina i Marco Boriello. Seria 70 meczów bez porażki w lidze też jest małym sukcesem. Jak ktoś chce screen'a to można pisać. ;)

Życzę powodzenia. :)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 19.02.2012 o godz. 12:35

Użytkownik uznał post za pomocny

0
19.02.2012 12:51    #9
Piękna kariera. A jak radzi sobie polska kadra? Masz jakiś interesujących wychowanków takiej narodowości?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.