Finanse

daman27 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.02.2012, 11:57    Pytanie
Witam mam pytanie odnośnie pieniędzy w klubie, otóż zacząłem grać Lechem Rypin w 3 lidze. Na transfery tradycyjnie 0zł ale na wynagrodzenia -275zł tyg i jak ja mam w tym momencie robić wzmocnienia ? Mam 11 zawodników w tym 4 wypożyczonych reszta to szaraki z takim składem daleko nie zajdę...
P.S. u prezesa już byłem.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 21.02.2012, 11:58

jimiH1967 Młody aktywista

0
21.02.2012 12:20    #1
To są właśnie uroki gry w 3 lidze.;) Tak na poważnie, to może pościągaj zawodników bez kontraktu, żeby uzupełnić skład. Z tym zadłużeniem to po prostu mówi się trudno, chyba lepiej mieć trochę kasy w plecy niż nie mieć zmienników. Powodzenia ;)

Niklas Młody aktywista

0
21.02.2012 12:20    #2
- spróbuj zmodyfikować budżet przesuwając trochę kasy z wynagrodzeń na transfery
- sciągaj graczy z wolnego transferu, czasem podstarzałe gwiazdy jeszcze nieźle grają przez 1-2 lata, a przechodzą do słabych klubów
- znajdź klub patronacki (wypożyczenia za darmo)
- staraj się jak najwięcej goli pakować ze stałych fragmentów gry

Szotgun Partyzant

0
21.02.2012 12:22    #3
Są różne sposoby i takich tematów już trochę było. Możesz edytować budżet by udostępnić trochę funduszy na transfery albo sprowadzać zawodników z wolnego transferu, których na tym poziomie jest od groma. Sprzedawaj drogo i kupuj tanio. Możesz też szkolić juniorów i też ich odsprzedawać za niezłą gotówkę. Wypożyczenia też są dobrym rozwiązaniem bo nie płacisz zawodnika. Polecam ci również klubu patronackiego, który nie tylko ci to ułatwi ale też napłynie trochę grosza.
A jeśli chodzi o czity to możesz stworzyć dodatkowego managera i kupić jakiegoś zawodnika niepotrzebnego od siebie zarabiając trochę kasy. Potem drugiego managera się usuwa. Osobiście nie polecam tego wariantu.
..::Hala Real Madrid::..

daman27 Partyzant

0
21.02.2012 12:26    #4
Na klub patronacki pan prezes się nie zgadza :/ , czity nie dla mnie spróbuje jeszcze posprzedawać gwiazdy o ile można ich owymi nazwać, przy okazji jest gdzieś może poradnik jak stworzyć własny klub i dodać go do ligi w fm 2012?

mrjonhs Młody aktywista

0
21.02.2012 12:50    #5
Koledzy chyba źle zrozumieli pytanie. Nie masz jak przesunąć kasy na transfery, skoro i tak przekraczasz budżet... Szukaj grajków, którzy załapią się u Ciebie do składu i nie oczekują kontraktu, wystarczy im sama satysfakcja gry. Bardzo czesto zaczynając grę w niższych ligach angielskich miałem z takim czymś doczynienia, możesz też szukać newgenów, którzy chcą podpisać kontrakt juniorkski w wysokości 5funtów tygodniowo, na poczatku spróbuj takich wzmocnień, na tym poziomie ligowym gracz z CA50 bedzie super gwiazdą :D

daman27 Partyzant

0
21.02.2012 13:00    #6
mrjonhs a powiedz mi jak mam ich "dostarczyć" do klubu bez kontraktu bo nie wiem :D

mrjonhs Młody aktywista

0
21.02.2012 13:17    #7
Masz kilka opcji, podpisanie kontraktu bodajże półzawodowego, juniorskiego, zawodowego i powinna tam być też opcja "bez kontraktu" :D Dokładnie ta opcja wyboru widnieje w "typ kontraktu" podczas negocjacji z zawodnikiem. Może nie kazdy się zgodzi grać dla Ciebie za darmo, ale ja w taki sposób potrafiłem ściągnąć kilka talencików do najniższych lig angielskich bez żadnych czitów.

Lucas. Partyzant

0
21.02.2012 13:41    #8
Klub patronacki jest dobrym wyjściem, ale dostaniesz tylko około 15 tysięcy rocznie. Proponowałbym granie sparinkgów na wyjeździe i zbieranie kasy w ten sposób. Jak już się odpowiednia sumka uzbiera to jeszcze raz zrób pielgrzymkę do zarządu.

daman27 Partyzant

0
21.02.2012 14:49    #9
@mrjohns w menu typ kontraktu mam do wyboru tylko półzawodowy :/
@Lucas spróbuje trochę więcej sparingów pograć

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution