Taktyka

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.02.2012, 15:38    Pytanie
Witam, stworzyłem taktykę i wypróbowałem ją na parę meczy które wysoko wygrałem. Teraz gram dalej lecz taktyka się nie sprawdza. Pierw myślałem iż to spadek formy (chociaż tak drastyczny? ) lecz podczas trzeciego słabego meczu zmieniłem taktykę na tą od Kofloka i gra się odrazu poprawiła.

Dlaczego się tak dzieje skoro to nie forma jest odpowiedzialna ani morale?
To były następujące mecze :
Legia 8-0 Cracovia
Zagłebie 0-2 Legia (5 setek)
Lech 1-5 Legia
Lokomotiv Sofia 2-6 Legia
Legia 4-0 Śląsk
Rapid Bukareszt 1-5 Legia

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.02.2012, 15:39

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

gucioprawda Młody aktywista

0
22.02.2012 18:39    #1
Wiesz... jest coś takiego, jak bank informacji i rywale pewnie Cię rozpracowali;)

repus Młody aktywista

0
22.02.2012 19:17    #2
Jakoś potrafiłem grać cały sezon jedną taktyką i nadal wygrywałem.

Falcon Przodownik pracy

0
22.02.2012 19:27    #3
[quote=repus]Jakoś potrafiłem grać cały sezon jedną taktyką i nadal wygrywałem.[/quote]
Ja ze swojego doświadczenia wiem , że właśnie taktykę co sezon trzeba zmieniać. Też miałem parę razy tak że pierwszy sezon rozwalam wszystkich, a w drugim niby wszystko tak samo , a piach totalny grają. Pewnie rozpracowali taktykę.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
22.02.2012 19:28    #4
Ósmy sezon gram dwoma taktykami. Nie można rozpracować naszego ustawienia w Football Managerze.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Mar1992 Przodownik pracy

0
22.02.2012 19:28    #5
[quote2=Falcon][quote=repus]Jakoś potrafiłem grać cały sezon jedną taktyką i nadal wygrywałem.[/quote]
Ja ze swojego doświadczenia wiem , że właśnie taktykę co sezon trzeba zmieniać. Też miałem parę razy tak że pierwszy sezon rozwalam wszystkich, a w drugim niby wszystko tak samo , a piach totalny grają. Pewnie rozpracowali taktykę.
[/quote2]
Nie zgodzę się. Grałem Lechem trzy sezony jedną taktyką i nie zauważyłem tego "rozpracowania taktyki".

yayme Partyzant

0
22.02.2012 19:32    #6
Ja generalnie zawsze mam opracowane trzy taktyki. 4-2-3-1 ze skrzydłowymi, 4-3-1-2 i 4-4-2. Już się nauczyłem, przeciwko jakiej formacji wystawiać swoje formacje. I mając te trzy w odwodzie nie trzeba się martwić o rozpracowanie. Spisują się w każdym klubie.
Na nasze wspólne nieszczęście wracam na cmrev. Niedługo pojawią się pierwsze manifesty.

Falcon Przodownik pracy

0
22.02.2012 19:33    #7
To może tylko u mnie tak się dzieję. Ja zawsze tak mam że pierwszy sezon jest elegancki, a w kolejnym nic nie grają.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

repus Młody aktywista

0
22.02.2012 19:46    #8
Tylko że ja miałem tylko tą jedną taktykę, żadnej innej bo wszystkie okazywały się niewypałami. Ale niektórych zachowań zawodników nie rozumiem, w taktyce mają wyraźnie napisane "krótkie podania" w indywidualnych poleceniach mają tak samo "krótkie podania" na max a ci ładują przerzuty przez całe boisko .

Cams Partyzant

0
22.02.2012 20:11    #9
Nie nauczy się krowy jeść sztućcami...
Może na to wpływać wiele czynników. Twoi zawodnicy mogą po prostu być za słabi technicznie, aby z marszu klepać piłkę jak Barca. Pod pressingiem rywala po prostu się gubią i grają "piłę przód". Problem może tkwić gdzieś indziej. Może masz w swoim składzie kilku zawodników grających samolubnie, mało zespołowo lub też mają oni inne polecenia indywidualne w porównaniu do drużynowych.

Poza tym za szybko taktyk też nie możesz zmieniać. Zawodnicy potrzebują czasu aby się ograć i zrozumieć. Czasem nie wolno spisywać taktyki na straty po kilku nieudanych meczach. Dlatego najlepiej w lecie przygotować solidny sezon przygotowawczy aby dopracować wiele wariantów taktycznych.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 22.02.2012 o godz. 20:15

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution