Możesz oczywiście zrobić tak, jak polecił kolega Oskwar .89, jednak zgłaszanie zainteresowania pracy w klubach ze statusem managera 'niepewny' (szczególnie, jeśli jest to klub lepszy od Twojego) często powoduje wyśmianie Cię przez zarząd owe klubu, i automatyczny kredyt zaufania dla ich obecnego managera. Dlatego nawet, jeśli upatrzyłeś Monaco, i nawet, jeśli ich manager ma status 'niepewny', to podejrzewam, iż nawet, gdybyś w Polsce wygrał wszystko oni Cię po prostu wyśmieją. Co innego, kiedy robisz taką akcję na słabszy klub, wtedy częściej się udaje. Ja na swoim przykładzie mogę Ci poradzić - grałem Tottenham'em, całkiem nieźle mi szło, a mimo to o posadach w takich klubach jak Arsenal, Chelsea czy Manchester mogłem tylko pomarzyć, mimo, że ich kluby od dawna tonęły w kryzysie. Zwalniali kolejnych trenerów, brali jakichś tych, którym nie szło w innych ligach, ale o Tobie nie chcieli słyszeć. A np. z Tottenham'u do Leeds nie miałem żadnych problemów, przyjęli mnie z otwartymi ramionami. To samo potem z Leeds do Evertonu (któremu szło tak dobrze, że aż spadł z ligi). Po powrocie Evertonem do Premier League i zajęcie tam 5 miejsca dostałem propozycję od Liverpool'u, ale wtedy ja miałem gdzieś odchodzić do klubu, który wielokrotnie odrzucał moje podania, i na dodatek miał gorsze wyniki ode mnie.
Najnowsze posty