Witajcie, zainspirowany licznymi dodatkami do FM 2012 postanowiłem spełnić swoje odwieczne marzenie o odłączeniu Kaszub od reszty Polski i stworzeniu nowego narodu oraz systemu rozgrywek. Chciałbym przy tym prosić o pomoc, jeżeli znajda się zainteresowani aby pomóc mi w reasearchu i w grafice (flaga kaszub, flaga ZPN oraz loga rozgrywek)
Na początek przydałaby się lista klubów, które przeniesiemy do nowego kraju. Jeżeli macie jakieś sugestie to proszę bardzo.
Pracę nad dodatkiem zaczynam w te święta.
Jako stolicę Kaszub proponuję Gdańsk, z racji tego, że jest to największe i najatrakcyjniejsze miasto w regionie.
Proponuję aby w Ekstraklasie znalazło się 16 zespołów. Kolejne ligi w razie potrzeby tak aby wszystkie kluby znalazły swoje miejsce w drabince, łącznie z amatorskimi mikro klubami. Wszystkie ligi jedno grupowe. Dodatkowo puchar Kaszub oraz Superpuchar.
Myślę także o międzynarodowym małym pucharze o Puchar Królowej Danii (która tytułuje się także księżną kaszub), tak aby mistrzowie krajów, które są "pod patronatem Księżnej Danii" rozegrały szybki puchar - np w lato (ale to już wyższy poziom fantazji)
Jeżeli ktoś podziela mój entuzjazm zapraszam do współpracy.
Przeciwników wirtualnego odłączenia Kaszub proszę o nie pisanie w temacie.
Pozdrawiam
Na początek przydałaby się lista klubów, które przeniesiemy do nowego kraju. Jeżeli macie jakieś sugestie to proszę bardzo.
Pracę nad dodatkiem zaczynam w te święta.
Jako stolicę Kaszub proponuję Gdańsk, z racji tego, że jest to największe i najatrakcyjniejsze miasto w regionie.
Proponuję aby w Ekstraklasie znalazło się 16 zespołów. Kolejne ligi w razie potrzeby tak aby wszystkie kluby znalazły swoje miejsce w drabince, łącznie z amatorskimi mikro klubami. Wszystkie ligi jedno grupowe. Dodatkowo puchar Kaszub oraz Superpuchar.
Myślę także o międzynarodowym małym pucharze o Puchar Królowej Danii (która tytułuje się także księżną kaszub), tak aby mistrzowie krajów, które są "pod patronatem Księżnej Danii" rozegrały szybki puchar - np w lato (ale to już wyższy poziom fantazji)
Jeżeli ktoś podziela mój entuzjazm zapraszam do współpracy.
Przeciwników wirtualnego odłączenia Kaszub proszę o nie pisanie w temacie.
Pozdrawiam
Najnowsze posty