Interakcja z zawodnikiem

el_bialy Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.04.2012, 17:45    Pytanie
Witam, mam pewien problem. W FM 11 w interakcji z piłkarzem mogliśmy zwrócić mu uwagę na pewne zachowania, np. mijanie bramkarza przy sytuacjach sam na sam, aby częściej podawał itp. itd. Nie mogę tego doszukać się w fm 12. Jest taka opcja? Jeśli tak, to w którym miejscu?;) I drugie pytanko - w poradniku o analizie przeciwnika przeczytałem, że jest możliwość przydzielić naszym konkretnym zawodnikom pewne role w stosunku do przeciwnika...np. ustawić, aby Skrtel krył sam na sam Rooneya w następnym meczu. Tego też nie mogę się doszukać, bo owszem jeszcze przed rozmową kwalifikacyjną możemy ustalić na danym zawodniku pressing, odbiór agresywny itd. ale jest to polecenie dla całej drużyny, a ja chciałbym te indywidualne :)

z góry dzięki za odpowiedź, pozdrawiam

wietnam Partyzant

0
13.04.2012 20:00    #1
Wchodzisz w interakcję i masz oddzielną zakładkę, ucz zawodnika nowego zagrania.

2. Jak już jesteś w menu przedmeczowym, powiedzmy podczas konferencji wchodzisz w polecenia indywidualne swoich zawodników, i bierzesz krycie jeden na jednego i tam wybierasz zawodnika, którego ma kryć Twój piłkarz.

el_bialy Partyzant

0
13.04.2012 22:34    #2
Dzięki za odpowiedź, pierwsze ogarnąłem, aż sam się dziwię, że nie zauważyłem ;)

Możesz natomiast dokładniej opisać te indywidualne polecenia? Wchodziłem tak: Taktyka --> polecenia dla piłkarzy--> klikam zawodnika i tylko tam mam opcję ustawień, nie wiem nadal gdzie się ustawia na konkretnego zawodnika. Będę wdzięczny za podpiwedź

czesio16161 Partyzant

0
14.04.2012 14:14    #3
No wchodzisz w taktykę, dalej w polecenia dla piłkarzy, wybierasz zawodnika i w ustawieniach poleceń dla niego szukasz opcji 'krycie'. Zaznaczasz ptakiem i obok odblokuje Ci się pasek, w którym możesz wybrać styl krycia dla danego zawodnika: strefowe, 1 na 1 lub zawodnik. Klikasz 'zawodnik' i wyświetli się lista piłkarzy rywala. Zaznaczasz, którego zawodnika ma kryć :D mam nadzieję, że jasno wytłumaczyłem. Pisałem z głowy więc coś tam może się trochę różnić, pzdr

el_bialy Partyzant

0
14.04.2012 20:46    #4
Niestety mam do wyboru jedynie 1 na 1 lub strefowe. Te opcje mam ustawione już dawno, taki ciemniak nie jestem, ale nie mam tam opcji zawodnik, nawet przy ustalaniu skladu tuż przed meczem z rywalem. Na dodatek nie mogę zrobić screena , bo robi mi zrzut z pulpitu a nie gry. Nadal nie wiem gdzie to ustawić, przypominam, że mam Fm 12

wujeks Partyzant

0
15.04.2012 12:08    #5
Dopiero jak już klikniesz "zgłoś skład" i będzie pewne kto od 1' wybiegnie w obydwóch zespołach możesz ustawiać krycie na konkretnego zawodnika. Po prostu jak będziesz miał polecenia dotyczące rywali, rozmowa motywacyjna, itd. zmieniasz na polecenia indywidualne i resztę robisz tak jak pisałeś :) Tylko dojdzie nowa opcja - właśnie wybór konkretnego gracza do krycia.

czesio16161 Partyzant

0
15.04.2012 13:03    #6
Dokładnie, ta opcja pojawi się dopiero po zgłoszeniu składu, w poleceniach bezpośrednio przed danym meczem.

el_bialy Partyzant

0
15.04.2012 14:13    #7
No teraz to jest wszystko jasne. Dzięki chłopaki :pijemy:

zachi Zgred Manifestant

Grupa: Moderator
0
15.04.2012 19:46    #8
A więc - temat zamykamy.
Jest tylko jeden Bug - to Football Manager.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.