Spadająca renoma klubu

Credt Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2012, 17:49    Pytanie
Czołem.
Gram sobie Lechią Gdańsk (FM 2012), kończy się właśnie sezon 2014/2015. Zauważyłem, że spada renoma klubu, chociaż wyniki, jakie osiągam z klubem, są dużo lepsze, niż oczekuje zarząd:
2011/12 - 12. miejsce w lidze, ćwierćfinał Pucharu Polski (renoma 50%)
2012/13 - 7. miejsce w lidze, II runda PP (renoma nadal 50%)
2013/14 - 4. miejsce w lidze, ćwierćfinał PP (renoma 53%)
2014/15 - na cztery kolejki przed końcem jestem na 3. miejscu z szansami na tytuł; pozostałe rozgrywki - IV runda eliminacji Ligi Europejskiej oraz świeżo zdobyty Puchar Polski (pierwszy raz od 1983). A renoma klubu - ku mojemu zdziwieniu, spadła do 45%.

O co tu chodzi? Z sezonu na sezon winduję klub na coraz wyższe miejsca w lidze, niemal awansowaliśmy do fazy grupowej LE, zdobyliśmy krajowy puchar, a reputacja klubu spadła...

iskopanlo Partyzant

0
17.04.2012 18:54    #1
Może posprzedawałeś graczy, którzy stanowili kiedyś o sile klubu? Którzy są uważani, że są Polskimi Inzaghim, Del Piero czy Henry? Poziom sportowy u nich jest mierny, ale kiedyś byli gwiazdami w mocniejszych drużynach?

Credt Partyzant

0
17.04.2012 19:53    #2
Nic z tych rzeczy. W miejscu "Ulubieńcy" w informacjach o klubie znajduje się trzech graczy, wszyscy trzej wciąż są w zespole (ba, dwóch z nich stanowi o sile drużyny, a jeden przechodzi na emeryturę za dwa miesiące). W letnim okienku (czyli jakby nie było - 10 miesięcy temu, bo obecnie w grze mam kwiecień) kupiłem kilku graczy, z których większość spotkała się z owacją ze strony kibiców, a potem oczekiwania spełniła (niemal pełne paski zaufania). Zarząd się cieszy, atmosfera w drużynie znakomita (wspólnota, 90%), sukcesy są, a renoma spadła. o_o

panda20 Partyzant

0
17.04.2012 20:43    #3
No właśnie niby są, tylko FM jest tak głupio zaprojektowany, że zajęcie pozycji lepszej niż przewidywana lub zdobycie PP nie da ci za wiele renomy. Dla programistów sukcesy to:
- awans do wyższej klasy rozgrywkowej;
- nieoczekiwane mistrzostwo;
- LE lub LM.

Ja np. miałem tak, że rok w rok (przez trzy lata) zdobywałem MP Wisłą + 2x faza grupowa LM 3 msc. + ćwierćfinał LM + 1xPP + 3xSPP i co? I jajco. Lech, który w tym czasie kompletnie nic nie ugrał powiększył reputacje, a mnie z kolei nieznacznie spadła. Niestety na takie psikusy twórców trzeba być przygotowanym.

Użytkownik uznał post za pomocny

Credt Partyzant

0
17.04.2012 21:13    #4
O, takie kwiatki...
No nic, dzięki Panowie za odpowiedzi. Trzeba będzie to po prostu przełknąć. ;)
Pozdrawiam.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution