[quote="WariatCFC"]Pierwszy raz widzę człowieka, który ma ponad 20 lat i głosuję na przygłu.. Palikota. Siłą tej partii są nastolatkowie i kochający inaczej (nie chcę wyrażać swojej pogardy :p)[/quote]
Udowodnij albo przeproś - tylko suche liczby. Inaczej sam wyjdziesz na przygłu... To, że gardzisz innymi ludźmi ze względu na ich preferencje, to świadczy tylko o Tobie (i to niezbyt dobrze).
[quote]Jak można głosować na partię, w której jest były ksiądz, były mężczyzna, były przestępca, gej, tłum feministek (podobno równouprawnienie i zniesienie podziałów) oraz ludzie, którzy są po prostu głupi?
http://www.youtu(...)WtRf40OE czy pani Nowicka i jej Wisłocka?[/quote]
Najwyraźniej można na nich głosować - udowodniło to bardzo wielu Polaków. Nie rozumiem Cię, co masz do homoseksualistów, feministek, osób które legalnie zmieniły płeć albo byłych księży?
[quote]Głupi - przymiotnik
(1.1) niemądry, ograniczony intelektualnie
(1.2) naiwny, łatwowierny, dający się wykorzystywać
(1.3) kłopotliwy, niezręczny[/quote]
Z tego co tam widziałem, to tylko ten pierwszy poseł wydawał się "niemądry", na pierwszy rzut oka. Może zna się na czymś innym? Nie wydaje mi się, żeby Palikot brał do Sejmu ludzi z ulicy. Poza tym oczywiście Ty znasz odpowiedzi na tamte wszystkie pytania.
[quote]Palikot, milioner, który zmienia swoje poglądy[/quote]
A słyszałeś, że tylko krowa nie zmienia poglądów? No i patrz na posła Czarneckiego, obstawiam, że obecnie należy do partii na którą głosowałeś. Bo pewnie głosowałeś?
[quote="danielinho"]Chyba zbytnio uogólniasz. Nie twierdzę, że polski Kościół jest w dobrej kondycji, ale to, co wymieniasz, to dla mnie puste hasła, niemające miejsca w rzeczywistości. Zgoda, są księża-pedofile, ale ilu ich jest w porównaniu z tymi, którzy najzwyczajniej w świecie dobrze wypełniają swoje obowiązki i niosą pomoc innym? Wykorzystujesz hasła z pierwszych stron gazet, ale to nie jest pełny obraz Kościoła.[/quote]
Oczywiście, że uogólniłem, ale jakie puste hasła niemające miejsca w rzeczywistości? Na każdy z tych zarzutów spokojnie znajdę fakty, które to potwierdzą. Kościół powinien być czysty jak łza. Jeżeli trafi się tam czarna owca, to powinna być wyrzucona z tej instytucji, a nie kryta na wszelkie możliwe sposoby. Pedofilia w Kościele to fakt, to, że jest ukrywana - również. Pazerni księża, to codzienność. Oczywiście nie wszyscy, ale to nie powinno być tolerowane.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.04.2012 o godz. 19:08
Najnowsze posty