Strona

Porady taktyczne

Kox Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
13.04.2012 17:38    #2
[quote="Gajek22"]
jakim grasz ustawieniem? jeśli z DPŚ, to cofnij obronę, wyłącz pułapki ofsajdowe.[/quote]
Gram 4-3-1-2, tak jak na screenie. Mogę przejść na 4-1-2-1-2, ale co da cofnięcie obrony? Mając na bokach takich obrońców jak, Baines, Coleman, Montoya myślałem, że korzystniej będzie wysunąć .
Zaraz sprawdze co da cofnięcie.
Z tempem pokombinować coś?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.04.2012 o godz. 17:39

Gajek22 Partyzant

0
13.04.2012 17:49    #3
Możesz zmienić przy 4-1-2-1-2 na troszkę wolniejsze, oraz dużo prostopadłych piłek RVN daj na Odgrywającego
"Wszystkie bitwy naszego życia czegoś nas uczą, nawet te, które przegraliśmy."

"W życiu piękne są tylko chwile."

bartibis Partyzant

0
14.04.2012 19:40    #4
Witam wszystkich. Sprawa prezentuje się następująco. Postanowiłem sobie przypomnieć piękne czasy galaktycznego Realu, więc wybrałem ten klub. Prosiłbym o pomoc bardziej doświadczonych graczy w kwestii przede wszystkim taktyki. Czy macie pomysł jak tam odwzorować grę Zidane'a? Czy da się w jakiś sposób w tym FM-ie ustawić zawodnika żeby był rozgrywającym? Jakie taktyki polecacie? Ja próbuje grać 4-4-2 z AML i AMR, ale zespół nie miażdży za szczególnie rywala. Kogo warto zakupić? Z góry dziękuję za pomoc.

Kox Partyzant

0
14.04.2012 21:21    #5
http://www.picsh(...)ll/93738

...

Narazie nie za kolorowo to wygląda, muszę coś pokombinować, bo tak być nie może.

KreciKo Partyzant

0
15.04.2012 14:00    #6
Witam, mam problem nie jestem jeszcze w to taki dobry objąłem Sandencje po tym jak mnie wyrzucili z QPR, postanowiłem zastosować podobną taktyke jak w angielskiej drużynie czyli 4-5-1, jednak moje statystki w tym klubie wyglądaja bardzo słabo 3 mecze i tylko 1 pkt, czy gra ktoś jakimś kllubem z 1 ligi ? Ma dobrą taktyke ? Albo jakieś podpowiedzi.

z góry dziękuje

wisla731 Partyzant

0
15.04.2012 14:14    #7
Przepis na sukces. Czy dobra taktyka połączona z dobrą analizą, da w rezultacie końcowe zwycięstwo. Nie jestem doświadczony i proszą o porady. Taktyka jest dobra , staram się korzystac z tego poradnika http://www.picsh(...)ll/93738 , (troche mało go ogarniam). Co moge jeszcze zrobic by gra wyglądała dobrze a wyniki dawały satysfakcję.

dexterus Partyzant

0
15.04.2012 15:04    #8
ja nadal nie wiem jak ustawiać pressing na piłkarzy przeciwnika bo robi on dziury w obronie. chyba że tak ma to dzialać ;)

dexterus Partyzant

0
25.04.2012 23:22    #9
ludzie ratujcie.. prowadziłem Lens cały sezon, przegrałem raptem 2 mecze w lidze. Przychodzi 8 ostanich meczy sezou a ja dostaje po 2-0, 3-0 po beznadziejnej grze.. I cały sezon świetnej gry sie poszedł kochać bo końcówka taka beznadziejna i mistrza nie będzie... Jak grałem Hellas Veroną to miałem to samo że druga część sezonu to jakas porażka...

Valdi91 Młody aktywista

0
26.04.2012 00:16    #10
[quote="dexterus"]ludzie ratujcie.. prowadziłem Lens cały sezon, przegrałem raptem 2 mecze w lidze. Przychodzi 8 ostanich meczy sezou a ja dostaje po 2-0, 3-0 po beznadziejnej grze.. I cały sezon świetnej gry sie poszedł kochać bo końcówka taka beznadziejna i mistrza nie będzie... Jak grałem Hellas Veroną to miałem to samo że druga część sezonu to jakas porażka...[/quote]

Miałem to samo w Tottenham'ie (w trakcie 3-go sezonu zarząd nie wytrzymał tej ciągłej huśtawki nastrojów i musiałem pożegnać się z Londynem). Zostałem poinstruowany, iż prawdopodobną przyczyną tego mogły być następujące czynniki:

- ciągłe stawiane na tych samych zawodników, co doprowadza do ich 'wypalenia'; ciekawostką jest to, że w innych drużynach kluczowi zawodnicy mają fenomenalne statystyki, lecz interesującą, bardzo niską rozegraną liczbę spotkań. Trenerzy oszczędzają ich na najważniejsze spotkania. Jednak jeśli będziesz planował dawać odpoczywać swoim gwiazdom to pamiętaj, że po zbyt długiej przerwie tracą ogranie, więc musisz pilnować, by zawsze byli w formie meczowej;

- ważną rolę odgrywa taktyka, czasem warto zmienić kilka szczegółów, np. cofnąć nieco linię obrony, lub dodać defensywnego pomocnika, by zmniejszyć liczbę traconych w różnych, kretyńskich okolicznościach bramek, jakie nasze zespoły lubią tracić w słabszej formie; czy warto grać wieloma taktykami? Zdania są podzielone, jedni grają całą gamą taktyk, w zależności od klasy rywala, priorytetu rozgrywek, terytorium (dom - wyjazd) itd. Inni z kolei prowadzą owocne, wielosezonowe przygody wykorzystując 2 taktyki. Jak będziesz grać, zależy od Ciebie.

- przetrenowanie zawodników. Kiedy zawodnik trenuje nową pozycję/trening zagrania/opiekuje się młodszym kolegą z drużyny lub trenuje indywidualnie w jakikolwiek sposób, dorzucając do tego trening zespołowy i liczne występy, to warto dać mu czasem tydzień czy dwa urlopu;

- morale zawodników. Niskie morale powodują gorszą atmosferę w drużynie, co negatywnie odbija się na ich postawie na boisku. Musisz o to dbać i zwracać na to uwagę. Aby podnieść morale najlepiej wygrywać mecze, ale nie zawsze jest to możliwe. Warto również okazać zespołowi nieco zrozumienia w słabszym okresie, i próbować ich natchnąć do lepszej gry. Oczywiście dużą rolę odgrywają tu pieniądze - nowy kontrakt z pewnością podniesie zawodnikowi humorek. Z drugiej strony, czy ktoś, kto zawodzi, kiedy potrzebujesz zwycięstw, zasługuje na nowy kontrakt..?

- premie w kontraktach. tutaj krótko - mamy 2 napastników. Pierwszy z nich ma w kontrakcie pokaźną premię za bramki, drugi jej nie ma. Nie trudno zgadnąć, który częściej strzela. To samo przy bramkarzach, przy premiach za czyste konto;

- na koniec smutna prawda nowszych Football Manager'ów - nie da się cały czas wygrywać, jak to miało miejsce w CM 01/02 czy CM 03/04;

Powodów kiepskiej formy może być mnóstwo. Jedno jest pewne, żadnego prowadzonego przez Ciebie zespołu to nie minie. Kluczem do sukcesu jest szybka i trafna diagnoza, oraz odpowiednio szybka reakcje. Być może da się również podjąć jakieś działania profilaktyczne, ale o tym gadaj z kim innym, mnie to dosyć średnio wychodzi.

Pozdro.

bercik_lb Partyzant

0
27.04.2012 19:37    #11
Witam. Gram w FM 2012 Celtą Vigo. Sezon zaczynałem taktyka Might and Magic Rajkana, a w związku z tym, że kiepsko mi nią szło, pierwszy raz stworzyłem taktykę sam. Gram ustawieniem 4-5-1 z DPŚ. Polecenia dla zespołu wyglądają następująco:
Styl : sztywny
Strategia: standardowa
Podania: Krótsze
Swoboda taktyczna: ściślejsza dyscyplina
Gra na przeciwniku: Łagodniejszy pressing
Odbiór:Domyślnie
Krycie: strefowe
Dośrodkowania: ostre
Swoboda pozycyjna: domyślnie

Role zawodników to

BO----ŚO-----ŚO----BO
-----------DP---------
------ POP-----WR-----
S---------------------S
-----------KN---------

Skład wzmocniłem tylko dwoma zawodnikami. Jerzym Dudkiem i środkowym pomocnikiem Sergio Gonzalez Soriano. Taktyką gram od czterech meczy i moje wyniki to 3 wygrane i 1 porażka. Jednak moje wrażenia z taktyki nie są najlepsze. Otóż chciałbym być więcej czasu przy piłce i zdecydowanie mniej strzelać z dystansu, a częściej przedostawać się pod bramkę. Jeśli chodzi o obronę to mam wrażenie rywale trochę za łatwo mnie mijają i za często strzelają z dystansu, a sami obrońcy mają dosyć niską skuteczność podań, około 60% (podania: krótkie). Jako, że pierwszy raz tworzę swoją taktykę to proszę o pomoc.
Nasunął mi się jeszcze pomysł żeby może PŚ z rolą WR zrobić jako rozgrywającego. Może to sprawi, że będę miał więcej czasu piłkę. Aha i jeszcze jedno, jakie podania powinien mieć Bramkarz?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.04.2012 o godz. 19:39

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.