Nowy trener.

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.04.2012, 16:24    Pytanie
Witam.

Otóż, mam taki problem. Obejmując nowy klub zawsze zaczynam od budowy sztabu szkoleniowego. Tym razem nie było inaczej. Wszystkich słabych trenerów wywaliłem, zastępując ich lepszymi fachowcami. Jednak jak wiadomo, kluby mają ograniczone miejsca pracy dla ludzi ze sztabu trenerskiego. Zatrudniłem już prawie wszystkich fachowców, pozostał mi jedynie wakat na stanowisku trenera strzałów. Znalazłem odpowiedniego trenera, proponuję mu kontrakt, wszystko ładnie cacy, i nagle mój zarząd anuluje transfer, bo uznał, że starczy mi już tych trenerów. No to walę do nich z prośbą o więcej miejsc pracy dla trenerów. Co się okazuje, nie mogę złożyć takiej prośby, ponieważ wyświetla się, iż mogę zatrudniać nowych trenerów. Lecz kiedy próbuję kogoś ściągnąć, zarząd uniemożliwia finalizację transferu. Ktoś wie, o co im chodzi? Z jednej strony pozwalają mi sprowadzić nowego trenera, a kiedy już go znajdę to blokują transfer. Bug jakiś czy co?

Z góry dzięki za odpowiedź.

Pozdrawiam.

Alex2150 Partyzant

0
30.04.2012 18:29    #1
Tam gdzie masz prośby do zarządu masz pokazane ile maksymalnie możesz zatrudnić trenerów i innych specjalistów.

Valdi91 Młody aktywista

0
30.04.2012 19:00    #2
Zgadza się, ale we wcześniejszych wersjach można było ten limit delikatnie przekroczyć, ba, zawsze go przekraczałem i było git. Nawet obecnie mam 12 zatrudnionych scout'ów na teoretycznie 9 możliwych. Fizjoterapeutów mam 4/4, i także nie mogę zatrudniać, ale nie mam nawet po co, nie potrzeba mi więcej. Na poprzednich patch'ach mogłem przekraczać limit trenerów, a teraz brakuje mi jednego miejsca do optymalnego obsadzenia sztabu. Zrozumiałbym, gdybym poprosił zarząd, a oni odrzuciliby moją prośbę. Ale nie mogę im o tym wspomnieć, bo jest napisane, że mogę zatrudniać kolejnych trenerów, a kiedy składam komuś ofertę pracy to zarząd ją blokuje. Można coś z tym zrobić?

repus Młody aktywista

0
30.04.2012 22:35    #3
Ja miałem podobnie z trenerami że nie mogłem ich zatrudniać , ale to był mój błąd, bo nie inwestowałem w trenerów dla młodzików bo wszystkich lepszych brałem do 1 składu a okazało się że było 9 trenerów juniorów a tylko 4 pierwszej drużyny.

Zerknij sobie tam na trenerów juniorów.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Valdi91 Młody aktywista

0
01.05.2012 00:33    #4
Właśnie chodzi o to, że wszyscy trenerzy juniorów dawno zwolnieni. Mam tylko ludzi na stanowisku 'trener'. Może dałoby radę zatrudnić kogoś jako 'trenera pierwszego zespołu' ale wtedy nie mógłby pracować z młokosami, a nie bardzo mi się to widzi, bo przeważnie kluby pozwalały mi na zatrudnianie 1 specjalisty do każdego rodzaju treningu, a teraz tego jednego miejsca mi brakuje. Co ciekawe, nawet w 'podpowiedziach współpracowników', moi obecni fachowcy doradzają mi sprowadzenie kolejnego trenera, a problem w tym, że nie mogę.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.