Automatycznie przedłużane kontakty.

freszzz Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
05.05.2012, 14:11    Pytanie
Witam! Jestem weteranem FMa (wcześniej CM, zaczynałem od 4 ahh...) i pierwszy raz mam taki problem. W polityce zespołu jest opcja a propo przedłużania automatycznie kontraktów przez asystenta/trenera. Mam ją zaznaczoną jedynie w przypadku zespołu młodzieżowego, a więc U-18.

Opiszę na konkretnym przykładzie, by łatwiej było zrozumieć. Prowadzę Zenit St. Petersburg. Ściągnąłem z wolnego transferu napastnika Rafaela Sobisa, jednak okazał on się mega niewypałem. Przez rok zagrał kilkanaście spotkań, nie strzelił żadnej bramki i wyraźnie przegrał walkę o miejsce w meczowej osiemnastce z Kerzakovem i Rudniewem. Postanowiłem go sprzedać i o dziwo od razu dostałem dwie fajne oferty. 4,5 miliona euro brzmiało cudownie. Bez zastanowienia się zgodziłem na jego odejście. Po kilku dniach przeczytałem w skrzynce iż... Sobis przedłużył kontrakt o 4 lata i zarobi przez ten czas ponad 7 mln euro! Nie dość, że nie odszedł, to jeszcze dostał podwyżkę! I to zdarza się często niestety, dlatego też chciałem zapytać co można z tym zrobić? Czy jest to jakiś błąd w grze? A może coś jeszcze trzeba zmienić? W tym momencie nie dość, że nie mam kasy na transfer Tiote, to jeszcze mnóstwo kasy zabiera mi piłkarz niełapiący się od osiemnastki meczowej.. Proszę o pomoc..

repus Młody aktywista

0
05.05.2012 14:45    #1
Nie wiem jak tam jest w twojej lidze, ale zobacz czy go nie udostępniłeś przez przypadek U-20 czy jaka tam jest.
Mimo iż przedłużyłeś to w czym to przeszkadza sprzedaniu go ? Jedynie może mieć za dużą pensje, ale zawsze można go na maxa krtykować w rozmowach, mówić mediom że jest niepotrzebny i też taki dać mu status, dać zagrać mecz po czym powiedzieć że grał beznadziejnie a wtedy już sam bdzie chcia odejść i zniży oczekiwania
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

freszzz Partyzant

0
05.05.2012 14:52    #2
Tylko że oferty były i... już nikt go nie chce. Spuściłem nawet do 3 mln i dalej cisza w eterze. A ja jestem przeciwny nadmiernemu krytykowaniu, to przenosi się na morale całego zespołu a nie tylko jednego zawodnika.

freszzz Partyzant

0
05.05.2012 15:04    #3
No i jak do zespołu U-18 udostępniony może być 28-letni piłkarz?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.