Transfer zawodnika, który jest własnością dwóch klubów.

Valdi91 Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.05.2012, 17:08    Pytanie
Witam serdecznie.

Napotkałem pewien problem. Moi scouci polecili mi kilku młodych, nieźle zapowiadających się kopaczy z Serie A. Niestety, we Włoszech co drugi zawodnik jest własnością dwóch klubów, i tutaj pojawia się problem - nie można za niego złożyć oferty. O ile dobrze pamiętam, w CM 03/04 konieczne było wydanie sporej ilości gotówki, by takiego piłkarza ściągnąć, albowiem trzeba było wysłać satysfakcjonujące oferty od obu współwłaścicieli zawodnika, a tam, jak wiadomo, transfery robiło się za kosmiczne pieniądze. Ale przynajmniej dało się złożyć ofertę, a tutaj nie. Czy mogę coś zrobić, czy jedynymi rozwiązaniami jest liczyć, że grajek ten nie przedłuży z nimi kontraktu i będzie wolnym strzelcem, bądź czekanie, aż jeden z klubów wykupi na własność jego kartę zawodniczą, i kiedy będzie on miał znów jednego właściciela złożyć za niego ofertę? Czy może istnieje jakiś patent (nie chodzi mi o FMRTE, tylko legalny sposób), by go sprowadzić?

Matek95 Partyzant

0
09.05.2012 19:09    #1
Dziwne, nie masz w ogóle opcji złóż ofertę ? Ja w FM12 bez problemu kupiłem Nastasic'a, który był własnością zarówno Milanu jak i Fiorentiny. Więc ty też nie powinieneś mieć problemu. Może wina jakiegoś błędu czy coś ?

hubcio999 Partyzant

0
09.05.2012 19:40    #2
musisz poczekać do okna transferowego, wtedy będziesz mógł złożyć ofertę bez żadnych problemów

Użytkownik uznał post za pomocny

buczek93 Młody aktywista

0
09.05.2012 20:27    #3
Będziesz musiał zaoferować całą kwotę, którą potem dwa kluby włoskie podzielą między siebie w stosunku fifty-fifty. Ale jak odkupujesz gracza od bogatego zespołu, to niestety zapłacisz więcej (bo muszą uznać że oferta będzie satysfakcjonująca). I tak jak napisał hubcio - możesz kupować takich graczy tylko i wyłącznie podczas okienka.

Matek95 Partyzant

0
09.05.2012 22:06    #4
Za takiego zawodnika składa się2 oferty, po 1 do każdego klubu i ewentualnie negocjujesz z zespołami potem.

Użytkownik uznał post za pomocny

Valdi91 Młody aktywista

0
09.05.2012 22:57    #5
Ok, dzięki chłopaki. Nie zwróciłem uwagi, czy próbowałem go ściągnąć w czy poza okienkiem. Zwykle, kiedy dostanę ciekawy raport, wysyłam 1 scout'a by dokładnie przeanalizował grajka i ocenił jego przydatność, i jeśli spełni moje oczekiwania po prostu 'zaklepuję' sobie ten transfer, składając ofertę, a gracz przychodzi później. Dzięki za pomoc, ale swoją drogą, dość dziwna ta zasada, że normalnie można składać oferty, a kiedy gracz jest współwłasnością dwóch zespołów, to tylko w okienku... Mimo wszystko dzięki za pomoc.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.