Trenowanie nowego zagrania u stoperów

magic10rm Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.05.2012, 11:07    Pytanie
Witam, moje pytanie jest następujące:
czy warto trenować środkowym obrońcom umiejętności takie jak 'krótkie krycie' albo 'odbiór wślizgami/bez wślizgów' ??
Mam na myśli czy poprawia to ich zachowanie na boisku i czy wpłynie na grę drużyny?
Zaznaczam, ze w drużynie mam piłkarzy z statsami defensywnymi powyżej 15.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 12.05.2012, 17:22

GrzegorzK Partyzant

0
12.05.2012 11:12    #1
Wg. mnie zależy jaką taktyką grasz, jeśli grasz wysunięta obroną, warto poćwiczyć bardziej nad szybkością obrony, lecz gdy grasz bardziej cofnięta linią, to owszem te atrybuty się przydadzą.

Użytkownik uznał post za pomocny

magic10rm Partyzant

0
12.05.2012 11:23    #2
sprawa przedstawia się tak, że boczni obrońcy faktycznie graja ofensywnie. natomiast stoperzy są cofnięci do maximum i spełniają tylko defensywne role (oprócz rzutów rożnych). W ustawieniach zespołu dałem Normalnie ustawioną obronę, z tym że na krawędzi z wysuniętą.
Sama taktyka nie budzi u mnie wątpliwości, bo miałem już niemal 4tys pobrań na stronie - jedyna kwestia to właśnie umiejętności obrońców i szkolenie nowych zagrań ;)

belzebub666 Partyzant

0
12.05.2012 12:44    #3
Ile mają lat? Ja nigdy nie daje młodym piłkarzom treningów indywidualnych czy pozycyjnych, jeżeli jest nadzieja, że się jeszcze rozwiną. Wolę nie zakłócać rozwoju piłkarza, który podniesie jeszcze swoje statystyki. Kiedyś zdarzyło mi się, że mój młody skrzydłowy podniósł co prawda poziom dośrodkowań (o cały 1 punkt), za to inne staty mu pospadały. Jeśli są młodzi, zwiększ im nacisk na defensywę w normalnym treningu- efekty powinny być co najmniej takie same. Jeżeli jednak mają już swoje lata, możesz spróbować.

repus Młody aktywista

0
12.05.2012 15:54    #4
Ja dla stoperów środkowych daje zawsze trening " krótkie krycia " bo ostatnio dużo mi wpada bramek z rzutów rożnych a wtedy się robi nieciekawie. Efekty widać

Użytkownik uznał post za pomocny

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution