Kontuzje.

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.05.2012, 20:37    Pytanie
Witam, mam problem z kontuzjami, otóż przeciwnicy uknuli jakiś spisek przeciwko mojej drużynie. Wszystko zaczęło się od Yaya Sanogo - wypada na 2 miesiące - no dobra jakoś przebole, lecz później mecz z wisłą = 3 kontuzje w 55 minucie 3 zmiany wykorzystane, Szachtar = kolejne 2.
I tak dalej, wyszło na to że z 1 drużyny nie uzbiera się nawet meczowa 18 !

http://image(...)0559.png

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.05.2012, 20:37

Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

magic10rm Partyzant

0
12.05.2012 08:48    #1
Zobacz na kondycje swoich piłkarzy. Albo zamęczyłeś ich zbyt intensywnym treningiem, albo masz słabych trenerów od przygotowania fizycznego i przy takim natłoku meczy (Jakim cudem grasz 2 mecze pod rząd? - środa z Bełchatowem, czwartek z Interem) zawodnicy nie wyrabiają. Jak wiadomo, im niższa kondycja w czasie meczu lub treningu, tym większe ryzyko odniesienia urazu. A skoro u ciebie piłkarze przystępują do spotkania z kondycją na poziomie 70% to stąd te kontuzje. Takie jest przynajmniej moje zdanie.

Użytkownik uznał post za pomocny

repus Młody aktywista

0
12.05.2012 10:00    #2
Z Bełchatowem grałem już, a z Interem grają rezerwy, mi się to też czasem miesza bo wyświetlają mi się mecze dla U-18 rezerw i moje.
Trenerów mam na 4,5 gwiazdki a z meczami to max 2 w tygodniu przy spotkaniach LM

Teraz padł mi OS Kachinga, taki mały skurczybyk miał tylko 1,76 i 18 lat a koksił na obronie jak Puyol.
Co ciekawe, sfaulował gościa w polu karnym wywołując karnego i doszła mu do tego kontuzja.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.05.2012 o godz. 10:05

magic10rm Partyzant

0
12.05.2012 10:11    #3
To powiedz mi jaką kondycję przed meczem maja twoi piłkarze oraz jaką intensywność treningu stosujesz?
Ilu masz fizjoterapeutów?

repus Młody aktywista

0
12.05.2012 15:52    #4
Kondycja od 90 % do 100 % ma podstawowy skład, ci co mają najmniejszą schodzą w meczy, Intensywność średnia tylko pasek bardziej na "mocna", ale jak są natłoki spotkań to daję im odpocząć od treningu na 2 dni. Fizjoterapeutów mam 4.

raul.7 Partyzant

0
12.05.2012 17:50    #5
A jak wyglądały przygotowania do sezonu? Jaki stosowałeś trening?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
12.05.2012 18:18    #6
Długie kontuzje są losowe. Co prawda przemęczenie ma wpływ na pewne urazy, z zerwaniem więzadeł włącznie, ale wszelkie złamania są już przypadkowe. Prawdopodobnie jest to sterowane przez odpowiedni algorytm, więc nie ma potrzeb się tym przejmować. Po prostu pech.

Na pewno nie ugrasz sezonu z europejskimi pucharami 15-osobowym składem. Z moich obserwacji wynika, że zadyszka przychodzi gdzieś w marcu i to ostra.

Zmniejszona kondycja? Jeśli zawodnik ma poniżej 70% to już zwiększa się to ryzyko i wiadomo - relatywnie dalej. Trzeba też pamiętać, że młody zawodnik nie zawsze jest przygotowany do gry na 100%. Zwracaj też uwagę na atrybut podatności na kontuzję.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

repus Młody aktywista

0
12.05.2012 18:22    #7
Teraz po meczu większość ma kondycję w okolicach 70 % bo nie mam zmienników odpowiednich.
Co do przygotowań rozegrałem jedynie 3 sparingi bo miałem kwalifikację do LM a później Ekstraklasę. Trening średni.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
12.05.2012 18:44    #8
To jest całkiem niezła kondycja jak na koniec meczu. Także spokojnie.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

raul.7 Partyzant

0
13.05.2012 23:51    #9
[quote="Jacko"]To jest całkiem niezła kondycja jak na koniec meczu. Także spokojnie.[/quote]

Tak, to prawda. Co do przedsezonowego reżimu ja zawsze stosuję twardy trening i +/- około pięciu sparingów. Wtedy wiem, że moi zawdonicy są odpowiednio przygotowani do sezonu i z marszu potrafię wygrywać mecze jeden za drugim. Co do kontuzji to baardzo rzadko ktoś wypada na tak duży okres czasu. Najczęściej zawodnicy mogą być poobijani (od 1 do 11~ dni max.). Ostatnią taką poważną kontuzję miał u mnie Demba Ba, który jak wiemy jest bardzo na to podatny (raz na 2 miesiące, potem powrót i kolejne 3 - nie wrócił już do optymalnej formy).

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.