Sympatia czy Umiejętnosci ?

Ichimaru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.05.2012, 16:19    Pytanie
Witam mam problem odnoscie mojej Chelsea ;p odmłodziłem ją i w 3 sezoni jako obronca LM ogrywam Arsenal i ManUtd 4:0 ;o ..
siła ofensywna jest niesamowita Defensywna tez ... 4-2-3-1 Cech-A.Cole/Bertrand,TERRY,Luiz,Darwin(newgen)-Palombo, Ericsen- Hazard,Afellay,J.Ayew-Cavani ! Skład jest bardzo szeroki i stosunkowo młody wiec niemam co narzekac bo świetnie ustawiłem tych ludzi pod pospolitą taktyką. (Ten skład był na ostatnim meczu z Arsenalem 4:0) ale przejde do sedna ;p jak wiadomo u mnie Terry liczy 32 lata jednak nadal jest niekwestionowanym nr. 1 !!! ostoja całej drużyny obok jest rewelacyjny Loczek który co sezon gra lepiej i pewniej to pewnie on przejmie opaske po JT.
Do tego dochodzi G.Cahill który jest świetnym zmiennikiem. Bronek gra na prawej flance tylko w krytycznych momentach wchodzi w srodek ale i tam cześciej gra Mikel czy cudony experyment Raul Meireles. Do całej watachy dobija się Kalas który juz teraz gryzie bronka za kostki jako taki OŚ/OP.
OBRONA:
A.Cole odchodzi po sezonie
R.Bertrand zastepca Cola godny
J.Terry ....................
D.Luiz zostaje
G.Cahill ????
B.Ivanovic chce go sprzedac dac szanse Kalasowi
Darwin zostaje
T.Kalas zostaje

MOJE PYTANIE !!! Terry zostanie do konca kariery jednak czy sprzedac Cahilla a sprowadzic kolege Luizowi a Terry bedzie zmiennikiem ??
jak kolege to jakiego ... P.Jones, M.Hummels, M.Sakho, B.Howedes, V.Kompany, D.Lovern, S.Kjear, T.Silva Każdy jest genialny i niewiem kogo wybrac cena nie ma znaczenia bo nie mam kogo juz kupowac mam mase new genów a sam skład mam młody KIEROWAC SIĘ SYMPATIĄ CZY CZY sam juz niewiem czym....
CFC <3

Falcon Przodownik pracy

0
14.05.2012 16:55    #1
Ja w Fm nigdy nie kieruje się sympatią tylko umiejętnościami. To tylko gra. Zawodników 30 letnich to mam tylko i wyłącznie kiedy gram słabszym klubem. Jak gram jakąś potęgą , to kupuje samych młodych i starzy wyjazd( do czasu sprzedaży robią za mentorów). Z obrońców wymienionych przez Ciebie miałem tylko Hummelsa i nie narzekałem, więc mogę go polecić. O reszcie się nie wypowiadam, bo nigdy nie miałem ich w drużynie.
Odpowiadając na twoje pytanie sprzedaj Johna Terry i kup jakiegoś młodszego.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
14.05.2012 17:29    #2
Ja tam jeśli mogę sobie na to pozwolić to w jakimś stopniu kieruje się sympatią do danego gracza. Oczywiście bez przesady i Arka Piecha do Realu nie sprowadzam, ale już jeśli mam wybrać wśród kilku kandydatów o podobnych umiejętnościach to często decyzja zależy od pozasportowych elementów.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

Ichimaru Partyzant

0
14.05.2012 17:48    #3
a ja chyba własnie za dużo stawiam na sympatie strata Drogby Torresa i Lamsiego bardzo boli jednak oni mi zapychali miejsce dla młodych teraz druzyna nabrała nowego blasku ;) ale bardzo lubie Ibisevicia który przyszedł na wyp. i tez blokuje miejsce Fierrowi czy Lukaku a niegra swietnie ;) czasem sam się zastanawiam co ja ODPIE**ALAM ! :)
CFC <3

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
14.05.2012 17:53    #4
Umiejętności nad sympatię. Jeśli są umiejętności i jest sympatia to genialnie.
Jednak w przypadku Terry'ego zostawiłbym go jako role playera, gościa który nie ma za zadanie wychodzić co mecz na 90 minut. Niech sobie dogra do końca kariery w CFC, ale na pewno nie jako kluczowy zawodnik.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

magic10rm Partyzant

0
15.05.2012 11:28    #5
Ja robię podobnie jak mówi Bolson. Kiedy Marcelo, CRonaldo czy Sergio Ramos odchodzili na emeryturę to chciałem zeby zostali do końca, mimo iż grali bardzo rzadko. Mimo iż to tylko cyferki, to jakas tam sympatia jest ;)
Jezeli zawodnik jest mi obojetny to odchodzi w wieku maxymalnie 31lat, no chyba że jego umiejętności i forma są lepiej niż świetne.
Opieram mój skład na młodych talentach. w roku 2027 moja srednia wieku w zespole liczy 23 lata. Kadra jest bardzo szeroka. Do wszelkich rozgrywek zglaszam okolo 30 pilkarzy. Wypozyczonych do innych klubów jest niemal drugie tyle ;)

techniczny Młody aktywista

0
15.05.2012 13:56    #6
Gram Wisłą K. szósty sezon. Melikson i Chavez mają już po 32 lata, chociaż w formie nadal wybornej, więc póki co zarówno sympatia jak i umiejętności, chociaż zdaję sobie sprawę że to pewnie ich ostatni, no może przedostatni sezon, w roli zawodników od których zaczynam wystawianie składu. Mam też środkowego pomocnika - Drissa Diarra - który gra również od 6 lat w pierwszym składzie, jednak cały obecny sezon ma w plecy z powodu długiej kontuzji. Mimo, iż z końcem kontuzji kończył mu się kontrakt, a na jego miejsce wskoczył młodziak i chyba już mu nie odda, to podpisałem z Diarrą nowy kontrakt. Czyli z mojej strony jednak sympatia jest. Warto jednak nadmienić, iż nie wchodzi w grę darzenie sympatią grajka, który gra piach :)

Odnośnie zdolnych newgenów - mam w kadrze blisko 100 zawodników, z czego w pierwszym zespole 25, reszta to rezerwy i U-18, z czego chyba ze 40 biega gdzieś na wypożyczeniu i coraz częściej zaczynają dopominać się o pierwszy skład. No i robi się problem bo młodzież cholernie zdolna, człowiek chciałby wszystkich zatrzymać, ale się nie da. Problem też w tym, komu z nich zaufać, kogo zostawić w zespole, a kogo zwyczajnie sprzedać, bo i tak już mam przesycenie młodziakami. Skautów od dawna nigdzie nie wysyłałem, sam też nikogo od 2 sezonów nie obserwuję bo zwyczajnie nie ma takiej potrzeby. Niestety, od przybytku głowa czasem boli :)

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 15.05.2012 o godz. 13:58

kackuj1 Partyzant

0
15.05.2012 16:57    #7
U mnie sympatia bierze gore, np. w fm 11 puchar lm podnosil moj najgorszy zawodnik i zarazem kapitan druzyny Maciej Makuszewski ktory w finale strzelil jedyna bramke z karnego, moj jeden z najlepszych momentow w tej grze :)

Auer Partyzant

0
16.05.2012 11:47    #8
Nie wiem jak to wygląda u Ciebie ale Kompany to wg mnie jeden z najlepszych obrońców w FM 2012. Przy dobrym ustawieniu rożnych strzelał 10-15 bramek w sezonie! Do tego bezbłędny w obronie i średnia powyżej 8.0. Ja staram się stawiać na wychowanków a jeśli takich nie ma to kupuje 16-17 letnich piłkarzy i ich wychowuje. W FM 2010 Destro i Crisetig wychowałem na super gwiazdy. Oczywiście potrzebny jest dobry trening, odpowieni trenerzy no i jakiś doświadczony mentor.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.