[quote="Ardiano21"]Wisły użyłem jako przykład tylko nie musisz się denerwować,po drugie nie trzeba mieć od razu nie wiadomo jakiej szkółki żeby stawiać na młodych wystarczy przeszukać niższe polskie ligi i na pewno znajdą utalentowanych zawodników.I nie porównujmy Polskich klubów do Realu Madryt bo oni mają piłkarzy za grube miliony i nie wiem czy są taką potęga jak od tylu lat nie ugrali nic w europie! Inter? No co oni pokazali z tymi zagranicznymi piłkarzami 6 miejsce 14porażek 55 straconych bramek 58 strzelonych i co tacy pro są? Do naszej ligi przychodzą no nie ma co ukrywać same szroty oprócz kilku piłkarzy na przestrzeń ostatnich lat jak Stilić Rudniew,Melikson.Powiedz szczerze sam co Wisła osiągneła dzięki zaciągowi na zagranicznych piłkarzy? No co nie masz arugmentów? I dla twojej jasność nie jestem kibicem Legi i nie jestem też z Warszawy.A jak większość ludzi oglądających Ekstraklasę wolałbym widzieć polskie nazwiska i być dumnym że nasze kluby też potrafią stawiać na polaków! A nie emocjonować się żałosnymi piłkarzami jak Voskamp i wielu innych co mieli być gwiazdami Ekstraklasy.[/quote]
Nie trzeba mieć dobrej szkółki, żeby młodych wystawiać? Jeśli tak uważasz to ja życże powodzenia. Haha to spoko, Real nie jest potęgą. Co Inter pokazał? Ano to, że wygrał LM - może nie w tym roku ale ich skład nie różni się kolosalnie. Do naszej ligi przychodzą szroty bo mamy scautów takich, którzy zawodników na Youtubie szukają, albo jadą na 1 mecz do Boliwii i szukają perełki. Heh, daj mi się wypowiedzieć - jeszcze nie miałem okazji napisać posta a Ty mi już piszesz, że nie mam argumentów. Dobra co osiągnęła Wisła z obcokrajowcami:
- 1/16 LE
- 3 minut brakło do LM
- Półfinał PP, w którym byliśmy lepsi od Ruchu.
Zgodzę się z tym, że ligę przegraliśmy, ale tylko dlatego, że takim Jaliensom, Lameyom i innym chu**m nie chciało się grać. Zgadzam się, że to jest szrot piłkarski (Lamey, Jaliens) ale popatrz na to, że Legia sprowadziła też nie młodego Ljuboje, który bardzo dobrze sobie radzi - to też jest szrot? Po prostu w Wiśle byli źli ludzie na złych stanowiskach. Jakby nie Basałaj, który doprowadził Wisłe do tego, że prawie zbankrutowała, jakby nie Valcx, który sprowadził Lameyów i Jaliensów którzy siorpali tyle hajsu, że wszystkich bezdomnych w Krakowie byś wyżywił, nic bym do nich nie miał jakby chciało im się grać (owszem, Valcx u mnie jest na 0 - a to dlatego, że sprowadził np. Meliksona), i oczywiście jakby nie szanowny Pan Roberto Maskant, który nie umiał grać ofensywnie i tylko przez niego straciliśmy ligę mistrzów - to Wisła mogłaby zajść trochę dalej. Powiedzmy sobie szczerze, jakby Wisła weszła do LM to piłkarzom chciało by się grać i zapieprzać za Wisłę, a tak to mieli wszystko głęboko w 4 literach. Coś jeszcze Ci uargumentować?
Najnowsze posty