Blue Screen podczas grania w FMa 12

Eskel Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.05.2012, 09:37    Pytanie
W Footbal Managera gram nie od dziś. Poprzednie wersje czyli 2010 i 2011 działały mi dobrze, wszystko było elegancko. Gdy zainstalowałem na swoim komputerze Footbal Manager 2012 też było git, działało elegancko. Prowadziłem dla odmiany Milan, przez 1.5 sezonu... Dlatego że jakoś przed sylwestrem komp mi się popsuł, naprawa trwała ok. miesiąc. Gdy dostałem już naprawionego kompa, ponownie zainstalowałem sobie FMa 12 i wtedy zaczął się problem... Zacząłem grać spowrotem Milanem, i przyszedł czas na pierwszy mecz - z Juventusem. No spoko, ustalam skład, taktykę itp.. Przechodze do meczu, wszystko trwało 30 minut (w grze) i nagle blue screen z błędem takim:
STOP: 0x0000007F (0x0000000D, 0x00000000, 0x00000000, 0x00000000)

I w czym problem, skoro wcześniej wszystko było w porządku ? :/ Dodam też że nie pomogły wszelkie próby reinstalacji. ;p

Eskel Partyzant

0
23.05.2012 16:59    #10
Akurat ten problem co opisalem wystapil na kopii oryginalnej, ktora pozyczylem od znajomego. ;) Odnosnie problemu, powiekszyłem ta pamiec wirtualna, zrobilem reinstalke systemu i gdy zaczynam nowa gre Milanem. Ladnie wszystko podczas okienka transferowego, podczas sparingow. Gdy dochodzi do superpucharu Włoch z Interem, zaczynam mecz. 5 minut i blue screen... :/ Dlaczego :|?

Valdi91 Młody aktywista

0
23.05.2012 18:24    #11
Popularny Blue Screen to w większości przypadków błąd pamięci. Nie wiem, co Ci tam w kompie wtedy padło, ale jeśli naprawa wymagała rozkręcenia go i wymiany jakichś części - powód może być bardzo błahy. Zdejmij z kompa pokrywę (oczywiście kiedy będzie wyłączony, żeby nie było jaj) i upewnij się, że kości RAM'u są poprawnie włożone i dobrze dociśnięte. Wystarczy, że coś gdzieś nie styka i to już dla Windowsa dostateczny powód, by wyświetlić BS. Ja proponowałbym zacząć do tej prościutkiej czynności, zwłaszcza, że mówiłeś, iż komp był w naprawie, po czym formatowałeś kompa i dalej to samo. Być może serwisant przeoczył to, że źle włożył kości pamięci operacyjnej, i stąd ten błąd. Jeśli RAM nie jest poprawnie włożony i dociśnięty, format nic nie da. Jeżeli jednak pod pokrywą wszystko gra, skopiuj kod błędu, który się wyświetla i wklej w Google, z powinieneś znaleźć opis kodu i będziesz wiedział co jest mniej więcej nie tak, oraz czy dasz radę to samemu naprawić. Tak więc sprawdź kości, mam nadzieję, że właśnie to jest przyczyną i obejdzie się bez ponownego latania z kompem po serwisach :)

Eskel Partyzant

0
24.05.2012 09:46    #12
Wtedy wymieniana byla plyta główna oraz procesor. Sciana boczna komputera jest odkrecona, kosci pamieci sprawdzalem wielokrotnie. Nawet sam wyjmowalem i wkladalem jeszcze raz, wszystko dobrze dociskajac.

Falcon Przodownik pracy

0
24.05.2012 09:55    #13
Możesz zrobić screena tego błędu? Jak dla mnie coś że sprzętem masz nie tak.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

m17essi Partyzant

0
25.05.2012 09:49    #14
Witam
Też mam podobny problem
http://forum(...)169.html

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution