Rozbudowa obiektów klubowych

rakowiec89 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.06.2012, 15:14    Pytanie
Mam taki problem - dałem prośbę do zarządu, żeby rozbudowali mi obiekty młodzieżowe. Rozbudowa zgodnie z zapowiedziami i paskiem przy wejściu na zakładkę "siedziba zarządu" miała zakończyć się 17.10.2012, a mam już listopad 2012 i pasek w zakładce "siedziba zarządu" dalej widnieje, a chyba, jeśli dobrze pamiętam, to po zakończeniu inwestycji ten pasek znika z tabeli "status próśb do zarządu". Jak jest w rzeczywistości? Dodam, że niby status prośby jest jako "zrealizowana", a 17.10 dostałem na skrzynkę wiadomość o zakończeniu rozbudowy obiektów. Zadałem to pytanie, bowiem jestem ciekawy, czy to nie żaden błąd, bo trudno mi cokolwiek wyrokować, ponieważ od początku grając RC LENS miałem status "doskonała baza treningowa" i "najnowocześniejsze obiekty młodzieżowe", a po rozbudowie nic się nie zmieniło. Wiem, też, iż doszedłem pewnie do pułapu wartości, która odpowiada za taki stan obiektów, więc zdaję sobie sprawę, że mogli mi rozbudować obiekty młodzieżowe z wartości np. 19 do 20. Sprawdziłem i porównałem te wartości przed rozbudową (oficjalny edytor do gry) z wartościami po rozbudowie (FMRTE) i nic się nie zmieniło. O co chodzi? Czy tak ma być?

Drugi problem jest bezpośrednio związany z całą bazą treningową - odnosząc się do wyżej opisanego problemu, postanowiłem ściągnąć FMRTE, aby zobaczyć jakie wartości liczbowe mam przypisane w tym momencie do wszystkich moich obiektów klubowych. Okazało się, że wartość 20 ma "training facalities", "youth facalities" i "youth academy". Pierwsze moje pytanie jest następujące: jakie odpowiedniki mają nazwy z angielskiego w przełożeniu na polski. Oczywiście zdaję sobie sprawę, że np. "training facalities" to nic innego jak obiekty treningowe. Najlepsze jest to, że użyłem oficjalnego edytora do gry i tam w porównaniu do FMRTE są tylko 4 np. szkolenie młodzieży, a w FMRTE są dla mnie tajemnicze "youth facalities" i "youth academy", bowiem w oficjalnym edytorze do Fm-a są tylko obiekty młodzieżowe. Słabe tłumaczenie?

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.06.2012 16:39    #1
Zawsze widnieje jako zrealizowane i tak samo jak odwołają z braku kasy.

A do samej rozbudowy, nie wiem czy zauważyłeś takie momenty, jak Real i Barca sobie rozbudowują obiekty i bazę, budują jakąś szkółkę i boiska i jest mowa o ultranowoczesnych za ogromne pieniądze. Rzędu kilkudziesięciu milionów.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2012 o godz. 16:47

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
17.06.2012 16:45    #2
No ale wiesz - chodzi tutaj o to, że powiedzieli, że rozbudują, ale faktycznie nic nie rozbudowali, bo sprawdzałem jakie wartości liczbowe ma ogólnie baza treningowa RC LENS i te liczby dokładnie pokrywają się z tym, co pokazuje FMRTE, więc coś tutaj jest nie tak, jak być powinno.

EDIT:

Oczywiście dane były brane z oficjalnego edytora, a porównywane były z FMRTE.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.06.2012 o godz. 16:46

0
17.06.2012 17:24    #3
Nie mogę edytować :(

Nie widziałem takich informacji w grze, może za krótko gram, bo to dopiero prawie połowa drugiego sezonu, ale u mnie nie było mowy o ultranowoczesnych obiektach, bo takie posiadam.

Sprawdzałem w oficjalnym edytorze dołączonym do gry (na Steamie), jakie wartości liczbowe ma LENS w przypadku obiektów klubowych przy zakładaniu nowej gry, a jakie ma te wartości teraz na FMRTE i one się pomiędzy sobą w ogóle nie różnią.
Moje pytanie teraz jest następujące: jak to jest możliwe, iż zarząd zgadza się na rozbudowę czegoś, co już jest rozbudowane do granic maksymalnych?
W zakładce "baza treningowa" mamy jeszcze szkolenie młodzieży i wyszukiwanie juniorów (jak sprawdziłem to w edytorze mam odpowiednio 13 i 16 jak wartości liczbowe, w FMRTE dokładnie tak samo), ale za te opcje odpowiada inna prośba do zarządu, więc tak czy tak, to nie mogło być to rozbudowane.
Jedynie co mamy w FMRTE, a tego nie zobaczymy w oficjalnym edytorze (Kleyo lub inni spece od edytora mogliby się wypowiedzieć na ten temat pewnie najlepiej), to opcja "youth academy". Możliwym jest, że to jakiś ukryty atrybut, którego nie widzimy w grze (patrz: np. lojalność), w oficjalnym edytorze też go nie widać, więc jedynym wytłumaczeniem jest bycie takiego atrybutu w kodzie gry, który się zmienia, jest na odpowiednim poziomie przypisany do każdego klubu, ale my go nie widzimy. Może to właśnie to mi się rozbudowało, no bo jak to wytłumaczyć. Musiałbym jeszcze utworzyć nową grę na nowo i sprawdzić od razu FMRTE na jakim poziomie jest na starcie nowej rozgrywki.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.