Ja tam mam dobry humor. Smuda zbyt rygorystycznie podchodził do zawodników, szczerze mówiąc Tytoń w bramce... no sory, wyjął karnego, ale co jeszcze trudnego wybronił? Same proste piłki, w których mógłby popełnić błąd. Absurdalne było granie jednym napastnikiem. Grosicki powinien zagrać z Czechami albo Mierzejewski. Lewandowski był osamotniony, a jak się gra jeszcze z jednym skrzydłowym to tak to zaś jest. Ale Smuda gadał konkretnie na konferencji, wziął odpowiedzialność na siebie, czyli prawidłowo, bo winny jest trener w tym przypadku. Może nie wykorzystał potencjału, może nie było czego wykorzystywać. Ogólnie będę miło wspominał Smudę. Ciekawy trener z twardą wizją gry, której się trzymał, bardzo konsekwentnie zresztą. Koniec Euro dla Polski nie jest niespodzianką. No, ale przepraszam, w TVP przed meczem mówili tak, jakby Polską miała niemal pewny awans... niespodzianki nie było, awansu nie ma.
Ale jak zobaczyłem na Polsacie Sport w pasku tabelę grupy A to padłem
. Rosja, Rosja, Rosja! Hahahahahahahahahahahahahahahahahahaha.
Ciekawe jak się czują wszyscy Rosjanie, Advocaat i tak odchodzi, więc go to oblatuje. Dokonał rzeczy niesamowitej, wygrali 1. mecz i nie wyszli z grupy, co zdarza się cholernie rzadko. Ja teraz kibicuje Danii i może Chorwacji, bo granie rozgrywającym bardzo z tyłu jest nawet ciekawym rozwiązaniem taktycznym.
Kto następcą Smudy? Hm, mówiło się o Probierzu, mówiło o duecie Skorża-Urban... zobaczymy. Najpierw pewnie będzie zmiana prezesa PZPN-u. Bawmy się, EURO od lat nie było tak interesujące!
Najnowsze posty