EURO 2012

Palimpsest Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.06.2012 11:14    #151
Włosi pykali Niemców jak przedszkolaków. Wietrzę sensację w Kijowie. Pirlo, geniusz.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 29.06.2012 o godz. 11:15

@

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
29.06.2012 12:53    #152
Jak Mario strzeli Hiszpanom będzie królem strzelców. Aczkolwiek... żeby 3 gole przed finałem dawały koronę, wstyd, panowie napastnicy...
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Daniel_on Partyzant

0
29.06.2012 14:00    #153
Ciężko wskazać faworyta finałowego meczu, ale ja chyba stawiałbym na Hiszpanię.

danielinho Partyzant

Grupa: Ekspert
0
30.06.2012 10:49    #154
Jestem całym sercem za Włochami, muszą wygrać. Naprawdę nie chciałbym, żeby Hiszpania po raz trzeci z rzędu sięgnęła po złoto na wielkim turnieju. Tym bardziej, że zdecydowanie na to w tym roku nie zasługują. Co innego Włosi, targani kolejną aferą korupcyjną, jak w 2006. Pomyśleć, że na kilka dni przed turniejem Prandelli przebąkiwał coś o wycofaniu się z rozgrywek.

DeadMan Partyzant

0
30.06.2012 17:52    #155
Kiedy mówiłem przed Euro że wygrają Włosi to wszyscy się ze mnie śmiali. W ogóle szkoda że Hiszpania gra w finale, bo jak oni wyprowadzają swoją akcje to ja zasypiam:)

danielinho

Nawet nie porównuj obecnej afery do Calciopoli. Myślę że ta nie ma na reprezentacje żadnego wpływu, w przeciwieństwie do 2006 roku.

Szemek Ekspert

0
30.06.2012 17:58    #156
[quote]Myślał Niemiec o niedzieli, a tu w czwartek Balotelli ;)[/quote]

Liczyłem na Francję albo Anglię, ale teraz stawiam na Włochów ;) Dobrze grają, fenomenalny Pirlo, w końcu zaskoczył Mario. Doskonały Buffon i w ogóle chłopaki dają radę, a Hiszpania mnie dobija, nudni się robią z tymi wymęczonymi zwycięstwami i kombinowaną taktyką bez nominalnego napastnika.
"To tylko Internet k*rwa."

najdi013 Partyzant

0
30.06.2012 18:29    #157
Hiszpania gra najnudniejszy futbol na całej imprezie. Bo jak można mieć najlepszą ofensywę na świecie (no, może Argentyna ma lepszą) i grać dwoma DMami? Poza tym to nie Barcelona, żeby grać bez nominalnego napastnika. Widać jak bardzo brakuje im Villi, czyli kogoś kto wychodzi do prostopadłych piłek od pomocników.

Również liczyłem na Francję, ale w zasadzie wyszedł im jeden mecz, z Ukrainą po burzy. Na turnieju nic nie pokazali, a z potencjałem takich zawodników jak Nasri, Benzema czy Ribery powinni więcej zdziałać.

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
30.06.2012 21:52    #158
ITALIA!
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
30.06.2012 22:01    #159
Włosi, do boju, bo skoro to właśnie ludzie z Półwyspu Apenińskiego mają grać nudny i defensywny futbol... to Hiszpanie ostro ich przebijają. Takie dna dawno nie było. To jest styl Barcy, ale oni tak grają, bo mają akurat dobrych piłkarzy do tego. Gdzie jest lider Iniesta? Kilka zrywów. Alaba jest beznadziejny, Arbeloa gra zbyt defensywnie. Po prostu nie mogę na nich patrzeć. Włosi grają... w futbol. Pięknie, taktycznie, technicznie, dokładnie, jest i młodzieńcza fantazja Balo. Do tego Di Natale, który nie ma podobno ani techniki ani szybkości, a strzela Casillasowi gola, bo najpierw uprzedza obrońców dzięki szybkości, a potem technicznie po długim...

Pewnie gadam bzdury, a Hiszpania to świetny zespół, nieco zmieniony na bokach obrony, ale po prostu nie mogę patrzeć na nich. Zasłonie sobie pół telewizora żeby nie patrzeć na ich podania co metr. Szkoda Niemców, szkoda Anglii. A Hiszpania przegra i życzę jej tego.

Szkoda, że powtórka z grupówki. Ale niechaj zwycięży calcio!
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

kaseta1 Partyzant

0
30.06.2012 23:43    #160
[quote="Jacko"]To jest styl Barcy[/quote]
To NIE jest styl Barcy. Barca nigdy nie gra na 1:0. Barcelona podania wykorzystuje do kreowania coraz to nowych sytuacji podbramkowych, Hiszpania - bezpiecznego kontrolowania gry oraz usypiania telewidzów. Barcelona i reprezentacja Hiszpanii ma jedynie wspólnych zawodników.
[quote="Jacko"]Gdzie jest lider Iniesta?Kilka zrywów.[/quote]
W moim odczuciu gra dobrze. Mógłby dołożyć jeszcze do tego skuteczność, inaczej by to wyglądało jakby miał 2-3 gole. Nie może się wykazać prostopadłymi podaniami bo do kogo ( nie ma napastnika;Torres jest zwyczajnie cienki;Negredo był cały czas poza grą). Rzadziej dostaje piłkę przez ustawienie go na skrzydle. Mimo tego zawodnik meczu z Włochami i Chorwacją.
[quote="Jacko"]Alaba jest beznadziejny[/quote]
Alaba to bodajże Austriak :) Alba według mnie zajmie lewą obronę w TOP11 mistrzostw. W defensywie bezbłędny, w ofensywie kilka ładnych rajdów. Warto wspomnieć szczególnie asystę do Alonso i patelnię, którą wyłożył Inieście w dogrywce półfinału.
[quote="Jacko"] Arbeloa gra zbyt defensywnie[/quote]
Arbeloa nie jest zbyt dobry w ofensywie. Widać wyraźnie jak przeciwnicy odpuszczają go kosztem podwojenia Iniesty.
[quote="Jacko"]Do tego Di Natale, który nie ma podobno ani techniki ani szybkości[/quote]
Farmazony Szpakowskiego. Di Natale to klasowy piłkarz.

Del Bosque powinien zostać wywalony. Jego zespół gra senną padakę, a ma do dyspozycji 23 graczy na poziomie światowym! Mata, Pedro, Navas, Llorente, Negredo, Cazorla na ławie ,a gość gra dwójką defensywnych pomocników! Z całym szacunkiem, ale przy takim składzie nie powinno być meczu Hiszpanii bez strzelonych minimum trzech bramek. Aragonesie wróć!

Niestety spodziewam się piłkarskich szachów. Nikt nie pójdzie na wymianę ciosów dopóki nie padnie bramka. Wtedy ktoś będzie musiał się otworzyć i zacznie się spektakl :) Ale czy doczekamy, czy nie skończy się 0:0 ?

Imię Mario daje chyba jakiś bonus do wykańczania akcji : Balotelli, Gomez, Mandżukić :)

Podziwiam grę Włochów na tym turnieju, ale chyba nie potrafię nie być za Hiszpanią, niestety...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.06.2012 o godz. 23:44

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution