Strona

Porady taktyczne

BeKaSiak Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.06.2012 22:36    #571
Witajcie!
Zacznę od tego że nigdy nie potrafiłem sam stworzyć taktyki. W FM11 miałem problem tak i teraz mam problem i mecze sie gdyz nawet taktyki ze stron nie pomagają mi. W FM 10 miałem jedna dobra taktykę i pasowała ona prawie do każdej drużyny (nie pamiętam nazwy). Obecnie gram Bruk-Bet Nieciecza i wygląda to bardzo zle jak juz mówiłem próbowałem rożnych taktyk niekiedy działały przez 5 meczy a potem klapa. Grajac Miedzią Legnica udało mi sie awansować do I ligi a następnie zając 3 miejsce w I lidze na ustawieniu 4-3-3. W Niecieczy ta taktyka ma sie jako tako raz wygrywam raz przegrywam. Jako to w zespole I ligi mocarzy nie ma, ale chcialbym wkoncu awansowac do E-klasy. Zwracam sie o pomoc do was użytkownicy CMrev o jakaś taktykę dobra dla zespołu Bruk-Bet Niecieczy. Czytałem gdzieś ze dla słabych zespołów dobra taktyka jest 4-4-2 no, ale czekam na wasze pomysły.

marchewa19927 Partyzant

0
28.06.2012 00:12    #572
spróbuj 4-3-1-2 u mnie od 7 lat w każdym zespole

GrzegorzK Partyzant

0
28.06.2012 13:41    #573
Najlepiej jest dopasować taktykę do zespołu a nie na odwrót. Na przykład jak masz dobrych, szybkich skrzydłowych to spróbuj 4-2-2-2 jak masz mocnych środkowych to 4-3-1-2. Taktyka zależy d twojego zespołu i od twojego rywala. Możesz mieć 2-3 taktyki które będziesz stosował w całym sezonie, nie jest powiedziane, że musisz się trzymać 1 kurczowo przez cały sezon. Przykładowo grasz z mocniejszym rywalem ustaw 5-3-2 i ustaw się na kontrę jak masz szybkich grajków. Gdy grasz ze słabszym zespołem spróbuj przejąć inicjatywę ustawiając bardziej ofensywną taktykę. Musisz wpasować się w swoich zawodników a ewentualne luki łatać podczas okienek - o to w tej grze z resztą chodzi. Jeśli dalej nie masz pomysłu to prześlij mi screeny twoich zawodników i razem coś wykombinujemy :).

Pozdrawiam i życzę powodzenia

L.B.C. Partyzant

0
28.06.2012 15:08    #574
Witam,

Mam taki problem, wyprowadzając kontratak ze skrzydła zawodnik zamiast podawać w dowolnej chwili do lepiej ustawionego zawodnika pędzi z piłką do samej linii końcowej i dopiero wtedy stara się podać (dośrodkować), strzelić lub (najczęściej) traci piłkę i w najlepszym przypadku zyskuję rzut rożny. W kontrataku uczestniczą zawsze jeden lub dwaj zawodnicy i ZAWSZE są oni optymalnie ustawieni do otrzymania podania (prostopadłego czy wcześniej wrzutki) i wykończenia na pustą bramkę, tylko biegnący z piłką (będący często za nimi lub w jednej linii z pozostałymi) normalnie jakby ich nie widzi.

Gram Juventusem, atak od lewej - schodzący napastnik (atak) Vucinic - odgrywający napastnik (pomoc) Matri - skrzydłowy (atak) Krasic.

Będę wdzięczny za wszystkie wskazóki
"Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości".

Gianni Agnelli

Adaminho12 Partyzant

0
29.06.2012 21:15    #575
Mógł by mi ktoś objaśnić te przygotowanie taktyki na przeciwnika i reagowanie w trakcie meczu?

GrzegorzK Partyzant

0
29.06.2012 22:13    #576
[quote="L.B.C."]Witam,

Mam taki problem, wyprowadzając kontratak ze skrzydła zawodnik zamiast podawać w dowolnej chwili do lepiej ustawionego zawodnika pędzi z piłką do samej linii końcowej i dopiero wtedy stara się podać (dośrodkować), strzelić lub (najczęściej) traci piłkę i w najlepszym przypadku zyskuję rzut rożny. W kontrataku uczestniczą zawsze jeden lub dwaj zawodnicy i ZAWSZE są oni optymalnie ustawieni do otrzymania podania (prostopadłego czy wcześniej wrzutki) i wykończenia na pustą bramkę, tylko biegnący z piłką (będący często za nimi lub w jednej linii z pozostałymi) normalnie jakby ich nie widzi.

Gram Juventusem, atak od lewej - schodzący napastnik (atak) Vucinic - odgrywający napastnik (pomoc) Matri - skrzydłowy (atak) Krasic.

Będę wdzięczny za wszystkie wskazóki[/quote]

Poleciłbym w ustawieniu zawodnika ustawić mu skąd ma dośrodkowywać ( tam się chyba ustala czy z lini końcowej itp.) powinno podziałać, albo dac mu polecenie, żeby częściej schodził i dogrywał prostopadłe piłki niż wrzucał

GrzegorzK Partyzant

0
29.06.2012 22:15    #577
[quote="Adaminho12"]Mógł by mi ktoś objaśnić te przygotowanie taktyki na przeciwnika i reagowanie w trakcie meczu?[/quote]

http://www.cmrev(...)zna.html - tutaj masz to pięknie opisane wszystko, powinno pomóc, jeśli nie to się zgłoś do mnie to pogadamy i może pomogę :)

Adaminho12 Partyzant

0
30.06.2012 11:37    #578
czy jest możliwość uzyskania od scauta raportu z informacjami o tempie gry itp. ja ko było pokazane na tym linku tylko że w Fm12

tidididi Partyzant

0
30.06.2012 12:07    #579
[quote="Adaminho12"]czy jest możliwość uzyskania od scauta raportu z informacjami o tempie gry itp. ja ko było pokazane na tym linku tylko że w Fm12[/quote]

Nie ma takiej możliwości.

Dodatkową wiedzę na temat stylu gry przeciwnika możesz zdobyć oglądając kluczowe fragmenty poprzednich meczów z jego udziałem.

Adaminho12 Partyzant

0
30.06.2012 12:21    #580
[quote="tidididi"][quote="Adaminho12"]czy jest możliwość uzyskania od scauta raportu z informacjami o tempie gry itp. ja ko było pokazane na tym linku tylko że w Fm12[/quote]

Nie ma takiej możliwości.

Dodatkową wiedzę na temat stylu gry przeciwnika możesz zdobyć oglądając kluczowe fragmenty poprzednich meczów z jego udziałem.[/quote]

Aha, lecz jak mam wywnioskować tępo gry przeciwnika i te inne mógłby mi to ktoś wytłumaczyć?

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution