Strona

Porady taktyczne

tidididi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
30.06.2012 12:27    #581
Wszystko widać oglądając. Tutaj nie ma czego tłumaczyć. Grają do najbliższego zawodnika (krótkie podania), lub bezpośrednio do przodu. Grają atak pozycyjny (wolne rozgrywanie), lub grają szybko i z kontry.

Dodatkowo widzisz którą strefą boiska próbują się przedrzeć. Masz prze piękne pole popisu do analizy gry przeciwnika i ustalenia optymalnej strategii na mecz. Taki sposób jest najbardziej produktywny- ale bardzo czasochłonny.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.06.2012 o godz. 12:28

Adaminho12 Partyzant

0
30.06.2012 13:09    #582
tylko że ja nie mogę oglądać poprzednich spotkań co najwyżej statystyki

Adaminho12 Partyzant

0
30.06.2012 19:49    #583
Skróty meczów mogę oglądać tylko zespołów z mojej ligi a Europejskie Puchary!?

tidididi Partyzant

0
30.06.2012 21:15    #584
Ustawienia --> Głębia szczegółów.

Ustawiasz odpowiedni szablon na rozgrywki europejskie.

Adaminho12 Partyzant

0
01.07.2012 10:30    #585
mam rozgrywki europejskie widzę mecz AS Saint-Étienne sprzed 2 tyg tylko że to mi nic nie daję, to "rozpracowanie" przeciwnika kończy się na tym że zawodnik (rozgrywający) którego kryje 2 zawodników strzela bramkę... W posiadaniu piłki mają ogromną przewagę 65/35 szczególnie w środkowej części boiska 30/18 chociaż gram na 3 ŚP w tym 2 defensywnych...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.07.2012 o godz. 10:39

Enzo Partyzant

0
01.07.2012 11:38    #586
[quote="Adaminho12"]mam rozgrywki europejskie widzę mecz AS Saint-Étienne sprzed 2 tyg tylko że to mi nic nie daję, to "rozpracowanie" przeciwnika kończy się na tym że zawodnik (rozgrywający) którego kryje 2 zawodników strzela bramkę... W posiadaniu piłki mają ogromną przewagę 65/35 szczególnie w środkowej części boiska 30/18 chociaż gram na 3 ŚP w tym 2 defensywnych...[/quote]
Może ustawiłeś źle pressing zawodnikom go kryjącym, dlatego strzelił. Sprawdź, czy miał agresywny odbiór piłki i pressing oraz ścisłe krycie. Jeśli grasz słabszą drużyną musisz liczyć się z tym, że przeciwnik będzie mieć przewagę, a grając z nim na wyjeździe to niemal pewnik, więc trzeba się z tym pogodzić. To, że masz trzech w środku, to nie znaczy, że będziesz mieć przewagę w posiadaniu piłki. Spójrz w analizę pomeczową do kogo podawali dwaj defensywni pomocnicy, bo może zagrywali do tyłu i piłka nie dochodziła do graczy ofensywnych. Nie wiem, jakimi ustawieniami grasz, ale szerokie pole gry i wolne rozgrywanie + podania krótkie, może pozwoli ci na dużą liczbę podań, i na pewno jeśli dwaj defensywni mają zadania tylko w obronie, to nic ci to nie da w rozegraniu. Jeden DP z zadaniem rygiel defensywny w zupełności wystarczy, chyba, że drugi ma polecenie Cofnięty rozgrywający ze wsparciem, to wtedy można grać na dwóch, bo to będzie taki Xabi Alonso twojej drużyny, wiadomo przerzuty na skrzydła, długie podania, czasem prostopadłe.

Adaminho12 Partyzant

0
01.07.2012 11:44    #587
Gram Liverpoolem na wyjeździe, Jeden ma ścisłe krycie drugi nie, jeden ma Defensywny pomocnik wsparcie w meczu grałem ustawieniem 4-2-1-2-1
Tępo szybkie podania krótkie i szerokie pole gry

Enzo Partyzant

0
01.07.2012 12:07    #588
a mieli ścisłą dyscyplinę? bo jak nie, to mogli olać twoje założenia. Mogło być też tak, że po prostu pilnowali go przez cały mecz, (jak oglądałeś spotkanie, to ten rozgrywający był pod grą, czy go wyłączyli?), a raz im się urwał, a że dobro, to to wykorzystał, tak jak Pirlo z Niemcami, niby nie widoczny, a po jego zagraniach parę akcji było.
Co do podań. Ustawiaj na wyjeździe kontrolę i gra podaniami w instrukcjach meczowych, a poza tym sprawdź ile podań ma twój środkowy pomocnik, jeśli mało, to daj mu w indywidualnych szukaj gry i zrób z niego wysuniętego rozgrywającego. Może to rozwiąże twój problem.
A co sądzisz o pr

Enzo Partyzant

0
01.07.2012 12:07    #589
a mieli ścisłą dyscyplinę? bo jak nie, to mogli olać twoje założenia. Mogło być też tak, że po prostu pilnowali go przez cały mecz, (jak oglądałeś spotkanie, to ten rozgrywający był pod grą, czy go wyłączyli?), a raz im się urwał, a że dobro, to to wykorzystał, tak jak Pirlo z Niemcami, niby nie widoczny, a po jego zagraniach parę akcji było.
Co do podań. Ustawiaj na wyjeździe kontrolę i gra podaniami w instrukcjach meczowych, a poza tym sprawdź ile podań ma twój środkowy pomocnik, jeśli mało, to daj mu w indywidualnych szukaj gry i zrób z niego wysuniętego rozgrywającego. Może to rozwiąże twój problem.
A co sądzisz o przesunięciu jednego defensywnego pomocnika do środka, bo tam nie masz kim grać

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.07.2012 o godz. 12:09

Adaminho12 Partyzant

0
01.07.2012 12:30    #590
I dać mu rolę CR? Spróbuję może się sprawdzi.
Mecz zaczynałem grając 4-3-2-1 tylko że asystent zauważył że luka pomiędzy pomocą a obroną jest za duża więc cofnąłem pomocników.

Mam kolejne pytanie w PSV mój napastnik(Anthony Lozano) notował w prawie każdym meczu gola i tak oto w połowie sezonu miał 16 goli na 18 większość goli strzelał otrzymując prostopadłe od Skrzydłowych (Veli Kavlak, Kiko Femenia) bądź rozgrywających (Filip Djuricic, Bacuna) jak to odwzorować w Liverpoolu
Mam zawodników którzy mając atrybuty techniczne(Podanie, technika, gra z pierwszej piłki, kreatywność) na poziomie 15 i więcej , lecz nie potrafie dobrać taktyki w której mój zespól będzie tak grał i tak oto napastnicy: Jele Vossen (mający znakomite wykończenie opanowanie i grę bezpiłki) ma 4 gole w 12 meczach a Lukas Kobilzek (wykończenie 15 opanowanie 14 Gra bez piłki 15) w 6 meczach w lidze ani razu nie pokonał bramkarza.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 01.07.2012 o godz. 12:34

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.