Mam prośbę o pomoc, dopiero zaczynam grać w FM i chyba mam problem w przełożeniu moich planów taktycznych na język gry. Stworzyłem w kreatorze taktykę 4-2-3-1 z jednym napastnikiem, jednym ofensywnym pomocnikiem i dwoma schodzącymi ze skrzydeł napastnikami. Problem w tym, że ofensywni pomocnicy po stracie piłki w ogóle nie próbują się cofać i bronić. Nie chodzi mi o szybkie kontry bo te są wliczone w ryzyko przy takiej taktyce ale nawet dość powolnie budowany przez przeciwnika atak nie skłania ich do powrotu. Ustawiłem i m odbiór piłki na agresywny, zmniejszyłem nastawienie w kierunku bardziej defensywnego, zmieniłem rolę z ataku na wsparcie, wszystko to dało mierną poprawę. Nawet przy ataku pozycyjnym przeciwnika moja drużyna nie broni się całym zespołem. Używam strategii kontrola a nie ofensywa i nie wiem co jeszcze mógłbym zmienić żeby poprawić grę ? Dodam, że zacząłem grę jako bezrobotny i prowadzę teraz kiepską drużynę z trzeciej ligi hiszpańskiej. Ale wydaje mi się że problem jest nie tylko w braku umiejętności piłkarzy ale też w moich ustawieniach. Liczę na wsparcie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Najnowsze posty