Rozmowy indywidualne

damko48 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.07.2012, 11:48    Pytanie
Jak często przeprowadzać rozmowy z zawodnikiem żeby miały jak najlepszy rezultat?

damko48 Partyzant

0
15.07.2012 17:53    #1
ponawiam

mihaszek Partyzant

0
15.07.2012 20:47    #2
Zależy o jakie rezultaty Ci chodzi. Ja np. chwalę danego zawodnika po bardzo dobrym meczu - dzięki temu wzrasta jego morale, lub utrzymuje się na wysokim poziomie, dzięki temu możemy liczyć na kolejne dobre występy.
To zależy także od typu zawodnika. Młody zawodnik chętnie będzie wysłuchiwał pochwał pod swoim adresem i będzie czuł się pewniej, natomiast zawodnicy pokroju CR7, Messiego itp. mogą się oburzyć i uznać, że "wcale nie uważają, że ten występ był dobry".

Szemek Ekspert

0
15.07.2012 23:05    #3
Tak jak kolega wyżej zapytał, o jaki rezultat Ci chodzi? Lepszą motywację? Ja prawie w ogóle nie rozmawiam z piłkarzami indywidualnie. Zdarza się to w sytuacjach gdy:

a) chcę go sprzedać, to mu o tym mówię wcześniej,
b) chcę rozwiązać kontrakt,
c) gra słabo, to mówię, że jak się nie weźmie do roboty, to wylatuje z drużyny,
d) sam przychodzi z problemem - za rzadko gra, chce odejść, nie podoba mu się konkurencja w składzie,
e) kwestia mentora, gdy rozmawiam z piłkarzami o tym, że jeden mógłby uczyć drugiego.

Morale utrzymuję rozmowami motywacyjnymi w przerwie i po meczu. Nie bawię się tutaj w nic skomplikowanego. Jeżeli przegrywamy do przerwy albo remis i gramy słabo, to agresywne zjeby, bez znaczenia czy gramy u siebie czy na wyjeździe oraz czy gram potentatem czy leszczami. Jeżeli prowadzimy do przerwy to najczęściej spokojnie mówię, że mają sie nie dekoncentrować i nie odpuszczać. Oczywiście jeśli prowadzimy wysoko i nie ma zagrożenia, że rywal może gładko odrobic straty, to chwalę ich za dobrą grę. Po meczu - najczęściej - dwie opcje. Zwycięstwo, to żarliwa albo spokojna pochwała, porażka to agresywny opierdol. W przypadku remisu to zależy, ale najczęściej opierdol tylko asertywny :)

Nie mam problemu z motywacją piłkarzy, chyba, że mamy akurat słaby okres w naszej grze i wyniki ich dołują, ale wtedy i tak są opierdalani :) w moich drużynach nie ma miejsca dla płaczków i mięczaków ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.07.2012 o godz. 23:05

"To tylko Internet k*rwa."

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution