Podmienianie LIGI w FM08

MrBiszczan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.07.2012, 15:08    Pytanie
Siemia
Mam mały problem chciałbym zagrac w niegrywalnej lidze w fm08 tylko za Chiny nie umię jej podmienićCo jest. Czytałem poradnik do edytora ale też mi za wiele nie pomógł. Najbardziej wkurza mnie zmiana TLA (Three Letter Abbreviation – 3 literowy skrót) nie ogarniam tego przez co nie widzi mi ligi a także nie mam terminarza:(
Dlatego jakby ktoś to umiał perfekcyjnie robić to niech pomoże poda jakieś MĄDRE wskazówki albo coś :)
Jak już taki temat był to podajcie linka:)
Z góry dzięki:)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
28.07.2012 09:49    #1
Nie wiele pamiętam, bo to strasznie dawno było. Jeśli dobrze pamiętam to musisz najpierw zmienić TLA dwóch krajów (np. Polski i Anglii), następnie zmieniasz "narodowość" angielskich lig na polskie, zamieniasz kluby na polskie i chyba tyle wystarczy, żeby dało się grać, potem zamieniasz pozostałe szczegóły, bo pewnie o czymś zapomniałem.

Także w najwyższej niegrywalnej lidze musisz mieć zespoły, żeby miało co spadać i awansować. Ogólnie to jeśli chcesz się tym bawić, to musisz się nastawić, że wiele rzeczy trzeba sprawdzać metodą prób i błędów.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

MrBiszczan Partyzant

0
28.07.2012 12:36    #2
Właśnie o ten 3 literowy skrót się rozchodzi:) bo resztę to chyba umie
Nie wiem czy mam zmieniać dla każdego języka czy tylko dla angielskiego bo raz czytałem że w języku polskim nie można zmieniać wiec sam nie wiem :)
Już z tym podmienianiem bawię się od roku ale jeszcze nic mi się nie udało:)

Kleyo Ekspert

0
28.07.2012 13:59    #3
Wystarczy dla angielskiego (jeśli dobrze pamiętam), ale jak zmienisz dla wszystkich to też będzie ok, tyle że kraje będą miały zamienione skróty.

MrBiszczan Partyzant

0
28.07.2012 15:15    #4
Kurde jakby ktoś mógł nakręcić filmik jak podmienia ligi od początku do końca z dokładnymi wskazówkami to by pomogło(nie tylko mi)
Albo chociaż dokładne screenshoty gdzie by było pokazane co i jak:)
Bo już mnie te podmienianie wkurza:) (ale się nie poddam) :)

MrBiszczan Partyzant

0
30.07.2012 13:50    #5
Czy naprawdę nikt nie umi dobrze podmieniać lig w fm08?
Wiem że w ta wersje mało osób gra ale może znajdzie się ktoś który by umiał wytłumaczyć?:)

Kleyo Ekspert

0
30.07.2012 16:24    #6
Ale co Ci konkretnie nie działa? Nie możesz wybrać ligi, masz crasha przy tworzeniu gry, crasha po sezonie? Jakieś szczegóły, bo tego się nie da za bardzo wytłumaczyć, ja zanim się tego nauczyłem to chyba z 2 tygodnie grzebałem w edytorze i kombinowałem co jest źle (pomijam fakt, że nie wiedziałem ile muszę mieć zespołów w niższych ligach regionalnych brazylijskich i w efekcie musiałem liczyć za pomocą kartki i długopisu.

MrBiszczan Partyzant

0
30.07.2012 17:12    #7
Wytłumacze na przykładzie
Chciałem podmienić lige Słowacką z Albańską. Jak podmieniłem zespoły, zmieniłem nazwe i narodowość a także ten 3 literowy skrót.
To zamiast do wyboru lige Albańską miałem dalej Słowacką ale dobra wchodze, przy wyborze zespołów były Albańskie więc dałem KF Tirana
jestem w menu drużyny i zauważam że nie mam termianrza i żadnych spotkań (tylko w LM). Jak dochodzi do 1 kolejki to daje zgłoś zespół ale nie idzie (tzn. jakby sie ładował ale się wyłącza i znowu moge nacisnąć zgłoś zespół). I jescze jak prezes podaje mi plany na przyszlość to nie pisze nazwe ligi tylko coś takiego <fsdfghgfdsf> (i coś tam pisze ale teraz nie wiem co :)) a także nie pisze że w np. 2 letniej grze mam zdobyć mistrza tylko w 0 letniej.
Dlatego nie wiem co robie źle. Może z tym 3 literowym skrótem cos jest nie tak
Jak sądzisz???

MrBiszczan Partyzant

0
15.08.2012 14:28    #8
Minelo już kilkanaście dnia a ja dalej jestem w tym samym punkcie i dalej nie wiem co mam robić:)
Jakby ktoś umiał to robić to prosze o rady każda pomoc się sprzyda :):)
Z góry dzięki:P

MrBiszczan Partyzant

0
05.12.2012 20:04    #9
Dłuuugo nie pisałem:)
Postanowiłem znowu wziąść się za te podmienianie ale nie umiem ruszyć i chyba bez pomocy jakiegoś fachowca w tej dziedzinie chyba nie rusze:)
Więc ponawiam prośbe. Jakby ktos umiał podmieniać ligi w FM 2008 czy by mógł mi to wyjaśnić, a najlepiej zrobić screeny z ważnymi "działaniami" podczas podmieniania:). Już rajem by było jakby ktoś nakręcił filmik o tym:):)
Z góry dzięki za każde rady, każda pomoc się sprzyda:):)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.