Spadek PA

heartbraker Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.07.2012, 11:53    Pytanie
Witam. Dziś z ciekawości popatrzyłem sobie w genie scoucie na rozwój moich zawodników. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy i zdziwiło to to, że niektórym zawodnikom spadła wartość potencjału. Jak to możliwe? Myślałem że potencjał jest wartością stałą a tu np Vrsaljko, któremu na bank wygenerowało się równiutkie 180 nagle ma potencjał na 157. Jestem naprawdę nie miło zaskoczony.

Valdi91 Młody aktywista

0
29.07.2012 14:09    #1
Sprawdzałeś to PA na tym samym save? Bo być może kiedyś patrzałeś to miał 180, w innej rozgrywce ma 157. Powodem jest to, że pewnie ma potencjał -9, czyli generuje mu z przedziału 150-180. W każdej rozgrywce będzie miał inaczej. Nie słyszałem nigdy, by któremuś piłkarzowi zmieniła się wartość PA w trakcie rozgrywki. Z tego co wiem, jest to niemożliwe.

MaTX Partyzant

0
29.07.2012 20:19    #2
[quote="Valdi91"]Sprawdzałeś to PA na tym samym save? Bo być może kiedyś patrzałeś to miał 180, w innej rozgrywce ma 157. Powodem jest to, że pewnie ma potencjał -9, czyli generuje mu z przedziału 150-180. W każdej rozgrywce będzie miał inaczej. Nie słyszałem nigdy, by któremuś piłkarzowi zmieniła się wartość PA w trakcie rozgrywki. Z tego co wiem, jest to niemożliwe.[/quote]

Jak to nie!?
Spójrz, na wygenerowanych przez grę zawodników. Może on mieć na początku załóżmy 4 gwiazdki potencjału i spróbuj go trzymać przez kilka lat w rezerwach to myślisz, że ''gwiazdki'' nie polecą w dół nie spadnie?
Powiem może tak: na pewno nie osiągnie maksymalnego poziomu potencjału. Dlatego ciężko jest wywnioskować czy PA jest stałe czy nie. Nie chce mi się zbytnio teraz ściągać i instalować jakiś edytorów więc jak ktoś już je posiada na twardzielu to może przeprowadzić jakiś eksperymencik.

hapek Partyzant

0
29.07.2012 20:21    #3
człowieku gwiazdki może i spadną w dół, ale PA JEST STAŁE PODCZAS GRY NIE MOŻE SIĘ ZMIENIĆ

Egomaniac Partyzant

0
29.07.2012 22:43    #4
Gwiazdki zależą od atrybytów twojego scouta lub rosnającej/spadającej klasy drużyny.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

heartbraker Partyzant

0
29.07.2012 23:40    #5
Save jest cały czas ten sam i jestem pewien tego spadku PA. Nie wiem może to jakiś błąd. Niedługo formatuje kompa i wtedy zobaczę na nowej rozgrywce jak będzie się trzymać potencjał. Mam nadzieję, że już nie będzie takich niespodzianek.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
29.07.2012 23:52    #6
Nie spotkałem się ze spadkiem sztywnego, liczbowego potencjału.

W raportach scouta oczywiście wszystko może się zmieniać. W pewnym wieku też pewien poziom PA jest już nie do osiągnięcia dla zawodnika.

Zmiany na starcie nowych karier są możliwe, ponieważ niektórzy piłkarze mają ruchome PA ustawione w edytorze. Jednak nie jestem pewny, a mam przekonanie, że nie dotyczy to newgenów.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

chinczol Młody aktywista

0
30.07.2012 00:17    #7
Po co te wszystkie dywagacje? PA jest NIEZMIENNE!! Koniec, kropka i koniec tematu! PA losowe generuje się tylko RAZ, przy rozpoczęciu rozgrywki i takie juz pozostaje, nie obniża się ani nie podwyższa, podobnie z piłkarzami ze stałym PA, mają ciągle takie samo. Nawet taki 38 letni Giggs bd miał ciągle takie samo PA. Może wypiłeś pare piwek i pomyliło Ci się z CA? :) A tak w ogóle. Coś mi tu śmierdzi. Vrsaljko w FM 12 ma losowe PA? Wydaje mi się że nie.

heartbraker Partyzant

0
30.07.2012 08:19    #8
Oczywiście jak wspomniałem na początku mam świadomość, że PA jest stałe i jeśli ktoś ma np. PA -9 to na początku gry mu się generuje jakieś z tego przedziału. To jednak nie zmienia faktu, że nic mi się nie przewidziało i paru piłkarzom po prostu ono pospadało.

PS. Nie pijam piwek o 12 w południe.

Marian B Partyzant

0
04.08.2012 16:40    #9
PA na 100% zdarza się że spada. Bardzo, bardzo rzadko ale zdarza się. Jeśli się sprowadza do klubu tylko zawodników o PA równym lub większym niż 180 a tu po jakimś czasie widzisz grajka z PA 160 pare... Spada na pewno.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.