Romelu Lukaku

JacexFM Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.08.2012, 15:08    Pytanie
Witam, mam taki problem, wiem, że to nie jest ten temat ale nie wiedziałem gdzie to napisać. A więc jak podpisać promesę kontraktową? Chłopak kończy kontrakt w 2016 roku, a ja mam dopiero 2011 rok. Ale Chelsea będzie za niego chciało gdzieś około 70-80 mln. A ja nie chcę aż tyle płacić. A nawet jakbym chciał to nie mam tyle kasy. A o ile wiem to promesa kontraktowa polega na tym, że gdy ktoś go podpisze to po zakończeniu swojego kontraktu w klubie przejdzie do mnie. Proszę o pomoc. :D

-Patryk- Partyzant

0
03.08.2012 15:17    #1
Możesz podpisać taki kontrakt chyba pół roku przed tym jak umowa Lukaku z Chelsea będzie wygasać.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
03.08.2012 15:23    #2
Ale nie możesz, jeśli grasz w Anglii. Jest jakieś tam porozumienie między tamtejszymi klubami, że nie kradną za friko. Już przy samym finiszu kontraktu, maj? Istnieje możliwość zakontraktowania po wypłaceniu określonej kwoty. Przy młodszych piłkarzach właśnie. Zdaje się - poniżej 23 roku życia.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

stefan1984 Młody aktywista

0
03.08.2012 15:24    #3
Czy czasem promesa kontraktowa nie jest wtedy, gdy Twój zawodnik jest za młody na podpisanie profesjonalnego kontraktu, ale godzi się go podpisać gdy tylko będzie miał 17 czy niekiedy nawet 16 urodziny.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 03.08.2012 o godz. 15:25

szkopek Partyzant

0
03.08.2012 16:41    #4
http://pl.wi(...)_Bosmana

Pół roku przed wygaśnięciem kontraktu możesz podpisać promesę kontaktową. O ile dobrze pamiętam, jeśli piłkarz ma 23 lata lub mniej trzeba za niego wypłacić ekwiwalent. Tak samo za juniora.

Dodatkowo polecam
http://www.cos.pl/sw/12/93.pdf

JacexFM Partyzant

0
08.08.2012 11:30    #5
A mam jeszcze takie pytanie. Przy niektórych zawodnikach mogę podpisać kontrakt nawet półtora roku przed wygaśnięciem jego i klubowi płacę tylko tyle ile on jest warty. Ale to przy tych gorszych zawodnikach (młodszych/gorszych) a jak chciałem spróbować podpisać kontrakt, bez jakiejkolwiek oferty transferowej, z Lukaku, to nie mogłem, musiałem najpierw złożyć ofertę. Z góry dzięki za odpowiedź. :D

Pyskaty Partyzant

0
08.08.2012 11:59    #6
Bo on miał pewnie kontrakt juniorski, chociaż i tak za niego zapłaciłeś coś tam przy podpisywaniu tego kontraktu ;).

kamiQadze Partyzant

0
08.08.2012 12:05    #7
[quote="JacexFM"]A mam jeszcze takie pytanie. Przy niektórych zawodnikach mogę podpisać kontrakt nawet półtora roku przed wygaśnięciem jego i klubowi płacę tylko tyle ile on jest warty. Ale to przy tych gorszych zawodnikach (młodszych/gorszych) a jak chciałem spróbować podpisać kontrakt, bez jakiejkolwiek oferty transferowej, z Lukaku, to nie mogłem, musiałem najpierw złożyć ofertę. Z góry dzięki za odpowiedź. :D[/quote]

podpisać możesz z graczami młodszymi, wtedy wypłacana klubowi zostaje pewna kwota, nie zawsze wartość! bywa że jest to kwota dużo wyższa...

Lukaku to inna bajka, chłopak na kontrakcie profesjonalnym, ciągnący sporo kasy, nadzieja na przyszłość bogatego klubu...a Ty byś go za wartość chciał brać 6 lat przed końcem kontraktu? Albo się dogadasz z Chelsea albo czekasz na styczeń 2016 żeby wysłać mu ofertę... a jak grasz w lidze angielskiej to tak jak Jacko pisał, maj 2016...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.