Strona

Porady taktyczne

hera Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.07.2012 13:04    #651
[quote="TheSpecialTrzeci"]Słuchajcie-mam mały problem,mianowicie gram Realem Madryt, i niby wszystko ok, zdobywam trofea,mam super dobry skład,ale nurtuje mnie jedna rzecz: w większości spotkań nawet ze sporo słabszymi drużynami- mam mniejszy od rywala % pos. piłki. Co prawda zawsze mam dużą przewagę w strzałach ale jednak trochę irytująca jest tak statystyka % i nie wiem co zrobić aby ją polepszyć (chodzi mi o polecenia dla piłkarzy/drużyny bo zmiana taktyki w celu zagęszczenia środka pola np nie wchodzi raczej w gre)[/quote]

Przeczytaj to:
http://www.fm-ba(...)ips.html

Karpikos Partyzant

0
09.08.2012 21:31    #652
Witam.
Mam spory problem otoz od niedawna dopiero posiadam fm2012 i probuje wielu rozwiazan taktycznych,ale nie przynosi to skutku..Gram Newcaste i cala obrona u mnie gra piach(moze oprocz Colocciniego,bo on jedyny cos tam gra).Tak samo srodek pomocy..Ofensywa jako tako idzie..

Gram ustawieniem 4-2-3-1 takim samym jak gra Real...oraz mam 2 taktyke defensywna(uzywam z mocnymi zespołami)..

I strasznie nieskuteczny jest Demba Ba..
Jestli moglibyscie mi cos pomoc to z gory dziekuje:)

Aha i jescze jaki trening ustawiac przed Przygotowaniami do meczu? caly czas Asysent mowi ze jest zaniepokojony tym asppektem..

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 09.08.2012 o godz. 21:32

gg2pac Partyzant

0
09.08.2012 21:42    #653
Musiałbyś coś więcej na temat taktyki powiedzieć. Jaki styl dyscyplina suwaki itd.
Trening przed meczem dostosowujesz do rywala oraz poziomu opanowania taktyki . Przyswojenie taktyki Masz pokazane koło nazwy w postaci niebieskiego paska. Jak masz małe ustaw poziom przygotowań na bardzo wysoki.

ArsenalFan Partyzant

0
09.08.2012 21:55    #654
Rozumiem, że grasz z ofensywnym pomocnikiem, tak? Zmień OP na DP, Graj z BO ustawionymi na automatyczny lub obronę, Demba w FM nigdy do mnie nie przemawiał. Daj skrzydłowych jako SN z funkcją atak, a Dembę jako WN lub O, to może zacznie strzelać. A w okienku transferowym zainwestuj w Ericka Torresa - geniusz.

Karpikos Partyzant

0
09.08.2012 21:57    #655
Własnie mam mniej wiecej w 75% niebieskie.

Styl: Zrównoważóny
Strategia:Standart.
Podania: Domyslnie
Swoboda:Domyslnie
Gra przy przeciwniku:Intensywny Pressing.
Odbiór:Agresywny
Krycie 1 na 1
Dosrodkowania :Ostre
Swoboda:Trzymaj sie pozycji.

Linia Obrona: Normalnie,ale troche przesuniety w strone wysynietej

Szerokosc: Normalnie(nie przesuwalem)

Tempo: Normalne,ale suwak bardziej przesuniety ku wolnemu.

Gra na czas:Czasami

Podania: Mieszanie.

Kontraatak:Tak

Pulapki:Nie.

Bramkarz-Libero
Boczni obroncy maja ustawiony obrona.
Srodkowi maja ustawione srodkowy obronca-obrona.
Cofniety rozgrywajacy-Wsparcie
Pomocnik Odbierajacy Pilke-Obrona
OPS-Klasyczna 10-atak
Obydwaj skrzydlowi maja Schodzacy napastnik-atak
Napastnik(Tutaj zmieniam czesto,bo nie moge wyczuc ktory jest najlepsz)

Dodam iz gram mam reputacje Menedzera Regionalna.

Zlych grajkow nie mam. Sciagnalem Rosickiego,Zaccardo,Poulsena,Boruca(rezerwowy narazie na 20 meczy 1 wystep),Michaela Silvestra(niezle gra,ale czesto kontuzje) i to wszystko.

gg2pac Partyzant

0
09.08.2012 22:00    #656
A jak chcesz grać ? Bo to też jest ważne. Kogo masz na ofen.pomocniku ? może grać na Pś ?

Karpikos Partyzant

0
09.08.2012 22:09    #657
Mam Rosickiego ew.Ben Harda.Rosicky moze grac na Ps.
Preferuje Pilke,gdzie malo trace goli.Nie moge tego zniesc,ze obroncy popelniaja takiego glupie bledy,a sczegolnie przeciwnicy mnie miazda podaniami miedzy obroncow.I w ogole jak biegnie przeciwnik to moj obronca sie cofa przed nim a pozniej juz jest za pozno na reakcje..

Jasne ofensywa jest wazna,ale jak z takim West Hamem gram ofensywnie to sie mecze caly mecz oni mnie cisna,a mam ekipe lepsze od nich.Mimo to remis 1;1 gol z karnego w 80 minucie i pozniej obrona czestochowy..Rozmowy Motywacyjne zawsze pobudzaja(niby) moich pilkarzy,ale to nie przeklada sie na dyspozycje na boisku.

Skrzydłowi mimo ze ustawinie ofensywnie to kreca sie w kolko i pozniej traca pilke..Jedyny Ben Arfa cos potrai,ale tez czesto traci pilke. Srodek pomocy mnie doluje,bo jakby w ogole go nie bylo...Nie istnieja na boisku.

Posiadanie pilki jest wyrownane mniej wiecej ale nigdy nie mam wiecej niz 55%.

gg2pac Partyzant

0
09.08.2012 22:17    #658
Dobra zmień taktyke na Ofensywną z Konntrami bez spalonych. Styl b.płynny, pod krót , swob - dom , gra pp - intesywny , odb - agr , krycie strefowe , dosr domyślne , swoboda pozycyjna szukaj gry. Zmień ustawienie z 1 def pomocnikiem ROyglem , skrzydłowi tak jak miałeś ale w instr. dla piłkarzy daj zamiane pozycje . Napastnik Wysunięty jak Demba jak Cisse Odg A. 2 śr pomocników WR- A swoboda nieograniczona , Boczni Obrońcy Wsparcie bo bodajże Santon i Gutierrez są dośc ofensywnie uosposobieni. Niech Arfa poćwiczy wykańczanie akcji indywidualnie . Linia obrony Normalna z lekkim wskazaniem na cof. Tempo wolne szerokosć szeroka. Jako rozgrywający Rosicky. Masz sezon transferowy ? Jeden obrońca niech ma ŚO- Obrona drugi zabezpieczenie.
Bramkarz wznawia piłki do jednego z bocz obrońcói. Ustawienie 1-4-1-2-2-1

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 09.08.2012 o godz. 22:19

Karpikos Partyzant

0
09.08.2012 22:35    #659
Skonczylo sie okienko,ale mozesz mi polecic kogos..Guttierez nie jest Obronca,ale mam tam solidnego Zaccardo.Santon na Lewej..Mam Cabaye ale ciagle ma kontuzje biedny i nie zagral ani meczu jescze...

Srodkowi Pomocnicy Wsparcie i Rosicky do srodka pomocy tak mam rozumiec? Tiote ustawie na Rygiel bo ma dobry odbior.Musze grac Poulsene narazie obok rosickiego, bo jak wyzej napisalem Cabaye ma kontuzje...Ben Arfa ma tak ustawione zeby to cwiczyl.

Co do Napastnika,to Demba Ba raczej zwodzi,bo marnuje setke za setka jak ma..a Cisse..Kontuzjowany.:( Mam jescze Ameobiego,ale raczej nie gra,bo jest za slaby..

Dzieki za pomoc i zaraz proboje nowej taktyki:)

gg2pac Partyzant

0
10.08.2012 11:55    #660
Sodkowi Pomocnicy są ofensywnie usposobieni gdyż właśnie masz Tiote za plecami w WKS czyścił wszystko u mnie. Radze kupić Kare na Defensywnego Pomocnika. Spróbuj Demby jako Wysuniętego i poćwicz opanowanie indywidualnie, Kup Verratiego i jakiegos pomocnika ofensywnego który jak Rosicky może grać jako WR na środku ale również jako ofensywny środkowy pomocnik. Pokombinuj troche z polecaniami indywidualnymi to bardzo ważne. A i radziłbym kupić jakiegoś szybkiego szkrzydłowego. Może być Sinclair ze Swansea Pitropia z Rennes albo jakiegoś napastnika mogącego grać na skrzydłach.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 10.08.2012 o godz. 11:57

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.