Rozegrałem kilka sezonów i z przykrością stwierdzam, że jest mało grywalna, a raczej daje mało satysfakcji ze względu na małe duperele. Może zacznijmy od terminarza? Od samego początku (wersji 12.0.0) jest z nim problem (runda jesienna 20, wiosenna 10). Gdy dodasz grę w Europie (faza grupa plus eliminacje) i puchar polski to wychodzi 34 spotkania jesienią, jeśli odpadniesz z innych rozgrywek to wiosną grasz tylko dziesięć spotkań. Czegoś takiego nawet w nadwiślańskim kraju nie wymyślili. Trzeba też pamiętać, że zawodnicy grający w PL motorycznie odstają i taki maraton jesień bez szerokiej wyrównanej kadry nie jest niczym przyjemnym. Druga sprawa łącząca się z tą to kwestia dodatkowych lig. Przy odpowiednim dobraniu dat można zlikwidować kwestię terminarza, za to sypie się zakładka treningu w juniorach. Niby można dodać reżimy, ale przyporządkować trzeba wtedy ręcznie z poziomu profilu zawodnika, ale nie ma już możliwości własnoręcznego przydzielenia trenerów do reżimów. Kolejna sprawa to kwestia reputacji i nie chodzi o to, że wolno rośnie, ale działa bardzo dziwnie. Trzy sezonu to komplet trofeów na krajowym podwórku i faza grupoa LE oraz dwa razy 1/16 LM, a Lech wciąż ma najlepszą reputację w kraju, mimo że najwyższą pozycją w lidze, jaką zajął była piąta, nie doszedł do półfinały PP i co się z tym wiąże nie grał w Europie. W pewnym momencie się wkurzyłem i sprawdziłem, że Lech ma reputacje na poziomie 6250, a moja Legia 5950. To nie jest normalne. O innych duperelach, które tyczą się wszystkich lig nie będę wspominał.
Najnowsze posty