Budzet w Tottenhamie

wojtas5710 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.08.2012, 13:46    Pytanie
Witam serdecznie. Mam małe pytanie, zagadke i zagwostke bo problemem chyba raczej tego nazwać nie można :)
Zacząłem nowa rozgrywkę, wybrany klub Tottenham. Oczywiscie wszystko mi w klubie odpowiadało również budżet transferowy jaki otrzymałem na pierwszy sezon - było to chyba około 16 mln. Sprzedałem Niko Krancjara 10 mln oraz Assou Ekotto za ok 8 mln. Uzbierała się z tego calkiem niezła suma na inwestycje. Wydałem oczywiście niemal co do grosza sprowadzajac do klubu kilku ciekawych grajków np. Christiana Eriksena z Ajaxu czy Mapou Yang - Mbiwe z Montpellier. Oczywiście ofensywa transferowa oparta na sprowadzaniu młodych zdolnych pilkarzy za względnie niską cenę.
Przechodząc do meritum. Po pierwszej rundzie, po której zajmowałem chyba 4 miejsce w tabeli nie tracąc kontaktu z czołówką i istanialem w rozgrywkach pucharowych tak krajowych jak i europejskich przyszedł czas na zimowe okienko transferowe i tu ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu, zarząd z prezesem Danielem Levy'm wywalił na stół 40 mln na nowe inwestycje. Zdziwienie nie małe ale radość jeszcze większa... jednak chyba tylko do pewnego czasu bo okazało się, że zniszczyło to troche sens mojej rozgrywki. Zamiast tworzyć z Tottenhamu przyszłościowe mocarstwo w oparciu o talenty nagle zrobiłem potęge nawet na skale ligi angielskiej bowiem sprowadziłem do klubu Cavaniego (34 mln) i Fellainiego (8 mln) oczywiście przedłużajac umowy z takimi piłkarzami jak Bale, Modrić czy van der Vaart.
Chcialem zapytać czy to normalne ? Czy będzie sie to powtarzało ? Czy tak będzie wyglądało moje każde kolejne okno transferowe ? Czy powinienem się cieszyć ?
Mieliscie może podobne doświadczenia grając Spurs bądź innymi klubami ?

Podsyłam moją obecna kadrę dodajac, ze po sezonie przyjdą do mojego klubu jeszcze tacy piłkarze jak:
Kupieni:Carlos Fierro (Chivas), Marco Verratti (Pescara
Koniec kontraktu: Martin Montoya (FC Barcelona), Jose Campana (Sevilla), Diego Costa (Atletico Madryt)

http://www.fotos(...)53d.html

Mile widziane również uwagi kogo kupić, kogo sprzedać itp :)

PS: Jeśli nie trafiłem z miejscem umiejscowienia mojego tematu to z góry Przepraszam

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.08.2012, 13:47

adik777 Partyzant

0
12.08.2012 13:58    #10
Nie patrz się tylko na ocenę scoutów .
Douglas Costa to świetny pomocnik i na pewno będziesz zadowolony :)
Jako bramkarza polecam Zielera z Hannoweru :)

chinczol Młody aktywista

0
12.08.2012 15:17    #11
Bierz Douglasa Coste poki jest jeszcze w Doniecku. Jest świetny, troche może jego stabilność formy nie powala, ale i tak bd dawał rade. Jego nominalna pozycja to OPŚ ale lepiej radzi sobie na skrzydłach. Poza tym można też sporo na nim zarobić. Po 3 sezonach spokojnie City daje za niego ok 40 mln. Jeśli chodzi o środek obrony. Masz świetnego Bassonga - to powinien być Twoj filar obrony. Kaboul dobry jako zmiennik. King to człowiek kontuzja, a Dawson nigdy mnie nie przekonywał, chociaż jako zmiennik dobry. Mbwia jest również bardzo dobrym obroncą. Razem z Bassongiem powinni tworzyć srodek obrony. Z biegiem czasu monitoruj sytuacje Phila Jones'a z ManUTD, na początku gry jest chyba bardzo drogi, ale po paru sezonach do kupienia (jeden z najlepszych obrońców w grze) przyglądaj się tez Varane z Realu, jesli wygenerował mu sie potencjał w przedziale 170-180 to nie ma na niego bata - jak dla mnie najlepszy obronca w FM12, ale tu cena może być zaporowa. Jeśli chcesz troche opierać Spurs na angielskich to jest masa bardzo dobrych angielskich obrońców, oprócz Jones'a, również Smaling, Evans. Akurat w FM12 klasowych srodkowych obrońców jest cała masa.

DanNSC Partyzant

0
13.08.2012 00:15    #12
Myślicie ze Butland da sobie rade rzucony od razu na głeboką wode w Spurs?:)

cywa Partyzant

0
13.08.2012 14:44    #13
mialem kiedys taka sytuacje w newcastle chcialem zaczac klubem sredniej klasy w lidze angielskiej newcastle to byla druzyna odpowiednia dla mnie kilku dobrych grajkow budżet okolo 10 mln na starcie takze wszystko bylo idealnie kupilem kilku dobrych mlodzianow i zaczalem ich szkolic oczekiwania na sezon bralem w 1 sezonie niskie srodek tabeli zajalem chyba 6 albo 7 miejsce w 1 sezonie bylem zadowolony bo moi zawodnicy sie zgrali i dobrze rozwineli dokupilem kilku perspektywicznych mlodych zawodnikow do uzupelnienia skladu i tak jak sadzilem tak sie stalo otarlem sie w 2 sezonie o lige mistrzow zajalem 5 miejsce ze strata 2 chyba pktow do 4 miejsca zrobilem kilka transferow na 3 sezon i mialem zamiar juz zakwalifikowac sie do lm i takie zalozenia postawilem poczatek sezonu byl fenomenalny 1 miejsce wszystko prawie wygrane i stalo sie zmienil mi sie w listopadzie w 3 sezonie dostałem okolo 100 mln na transfery od nowego zarzadu w listopadzie potem 140 mln w zimie i w lecie dali kolejne 150 mln byla to tragedia odechcialo mi sie w ta gre grac juz na jakis czas po czyms takim bylem w stanie wylozyc pieniadze na krystyne z realu i mialem takze na place moglem kupic praktycznie kazdego pilkaza oprocz takich graczy ktorzy nie odeszli by od zespolu typu gerrard czy messi lub casillas

wojtas5710 Partyzant

0
15.08.2012 21:40    #14
W pierwszym sezonie wygrałem Lige Europy, Puchar Anglii i zająłem 2 miejsce w lidze... I tym razem Levy mnie zbytnio nie rozpiescił... Nie czaje... Dostałem jedynie 16 mln na transfery.... Czyli dokładnie tak samo jak poprzednio przed sezonem... Czy prezes ma jakieś takie zasady, że tylko w środku sezonu sypie kasą ? Van der Vaarta nikt kupić nie chce, Dawsona sprzedałem za 8.... Kupiłem jedynie Aly Cissokho (16 mln) no i wcześniej zaklepanego Di Marie (za 17 mln ^ ^... Chyba świetny interes co ? ) Fierro już w pierwszych sparingach pokazuje klase, 2 bramy na mecz minimum :)
Niestety wciąż nie mogę sprowadzić dobrego młodego bramkarza... Za Zielera, ter Stegena czy Adlera wołają ponad 30 baniek ^ ^

repus Młody aktywista

0
15.08.2012 21:53    #15
Mi dali 30 w 2-gim sezonie a miałem takie osiągnięcia jak ty tylko dorzuciłem do tego Puchar ligi , co do młodego bramkarza to zobacz Sergio Asenjo , Areola , Luis Guilherme , Alberto Pelagotti .
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

Lypton Partyzant

0
15.08.2012 21:58    #16
[quote="wojtas5710"]
Niestety wciąż nie mogę sprowadzić dobrego młodego bramkarza... Za Zielera, ter Stegena czy Adlera wołają ponad 30 baniek ^ ^[/quote]
Sprawdź takie nazwiska jak Stephane Ruffier, Fernando Muslera, Benoit Costil, Ali Ahamada, Emiliano Viviano, Rafael Cabral (Santos).

wojtas5710 Partyzant

0
15.08.2012 22:07    #17
Panowie a czy podani przez Was bramkarze byliby od zaraz w stanie wygryźć lub w razie czego zastąpić Gomesa ? Wiecie może za jakie kwoty byliby do wzięcia ?

Lypton Partyzant

0
15.08.2012 22:13    #18
Podani przeze mnie tak do 10 mln euro. Oprócz Ahamady każdy jest już wystarczająco rozwinięty by dać sobie radę w PL.

buczek93 Młody aktywista

0
15.08.2012 22:15    #19
@wojtas - niestety, niemcy az do bolu wiedza, co dobre. Tez chcialem sprowadzic nad lazurowe wybrzeze do mistrza kraju zarowno Zielera i ter-Stegena. Bez 30 mln euro w rece nie ma co w ogole podchodzic - kopniak w dupe to najmniejszy wymiar kary, jaki moga ci zafundowac. A czesto jest jeszcze tak, ze pilkarz "nie jest zainteresowany" i wtedy dupa zbita. Z bramkarzy mozesz popatrzec tez na wygenerowanych kawoszy - tam gra doslownie sra talentami, i to na kazdej pozycji. Trzeba tylko dobry skauting/zewnetrzny program i mozna sie bawic. Choc z obejsciem PPr moze byc klopot :(

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.