Stałe fragmenty gry.

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.07.2012 21:05    #11
A jak polecacie bronienie rzutów rożnych ? Ostatnio dosyć dużo mi po nich wbili bramek więc muszę coś zrobić.
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

tidididi Partyzant

0
03.07.2012 21:15    #12
Bramkarz = domyślnie
Boczny obrońca prawy + lewy = krycie (jak masz dobrze grających głową to kryj wysokiego)
Stoperzy = kryj wysokiego
Defensywny pomocnik = krycie (dobrze grający głową to kryj wysokiego)
Środkowy pomocnik = krycie
Skrzydłowi = długi i krótki słupek
Napastnik = do przodu lub cofnij

tidididi Partyzant

0
03.07.2012 21:41    #13
[quote="pawelbed"]
A co z resztą zawodników? Jakie zadania dla pozostałych pięciu?[/quote]

Rzuty rożne wykonują u mnie skrzydłowi. Piłka dochodząca czy odchodząca- nie ma większego znaczenia.

Bramkarz = domyślnie
Stoperzy = Atakuj bramkarza + nabieg na krótki słupek
Lewy + prawy obrońca = tył
Defensywny pomocnik = tył w razie potrzeby
Środkowy pomocnik/Ofensywny pomocnik = przed polem karnym
Skrzydłowy = pozwól na krótkie rozegranie
Napastnik = stój przy długim słupku

Opcja "Pozwól na krótkie rozegranie" umożliwia wyciągnięcie jednego lub dwóch graczy z pola karnego w celu krycia Twojego zawodnika.

Jeśli wrzutki na krótki słupek nie przynoszą rezultatu, można zmienić właśnie na krótkie rozegranie.

farr Partyzant

0
06.07.2012 15:16    #14
Ja również nie mogę znaleźć u siebie złotego środka na rzuty rożne. Z lewej strony mam ustawione na krótki słupek i wbiega tam najlepiej grający głową obrońca, a z prawej mam ustawione na długi słupek, gdzie stoi obrońca słabiej grający głową, a oprócz niego wbiega defensywny pomocnik, który grę głową ma porównywalną do tego słabszego obrońcy. Oprócz tego jeden zawodnik stoi "na sępa" przy bramkarzu rywali i wbija strącone piłki do bramki z około 3-4 metrów. Niestety jakichś wielkich sukcesów z tego nie mam, bo defensorzy nie strzelają nawet kilkunastu goli w sezonie, ale nie gram potentatem i szczerze mówiąc nie dziwi mnie taki obrót sprawy.

@Edycja: Swoją drogą u mnie w FM jest ciekawa sytuacja... Zawodnik mający skill 20 w wykonywaniu rzutów rożnych wykonuje je słabiej od zawodnika mającego 16-17 w tej samej kategorii. Trochę zaskakujące.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.07.2012 o godz. 15:17

pawelbed Ekspert

0
09.07.2012 21:08    #15
Trzeba także patrzeć na atrybut: dośrodkowania.

pawelbed Ekspert

0
19.07.2012 12:15    #16
[quote="tidididi"][quote="pawelbed"]
A co z resztą zawodników? Jakie zadania dla pozostałych pięciu?[/quote]

Rzuty rożne wykonują u mnie skrzydłowi. Piłka dochodząca czy odchodząca- nie ma większego znaczenia.

Bramkarz = domyślnie
Stoperzy = Atakuj bramkarza + nabieg na krótki słupek
Lewy + prawy obrońca = tył
Defensywny pomocnik = tył w razie potrzeby
Środkowy pomocnik/Ofensywny pomocnik = przed polem karnym
Skrzydłowy = pozwól na krótkie rozegranie
Napastnik = stój przy długim słupku

Opcja "Pozwól na krótkie rozegranie" umożliwia wyciągnięcie jednego lub dwóch graczy z pola karnego w celu krycia Twojego zawodnika.

Jeśli wrzutki na krótki słupek nie przynoszą rezultatu, można zmienić właśnie na krótkie rozegranie.[/quote]

A co z drugim skrzydłowym i drugim napastnikiem? Bo nie można dać jednego polecenia kilku zawodnikom (wyjątek "Do przodu";)?

U mnie to wyciągnięcie za pomocą "Pozwól na krótkie rozegranie" nie działa.

Brolu Partyzant

0
22.07.2012 10:51    #17
O ile u mnie z rzutów rożnych chłopaki dają jakoś radę, mam problem z ustawieniem zawodników w rzutach wolnych. Szczególnie dużo wpada mi podczas wykonywania ich przez moich przeciwników... Z pozyskiwaniem bramek z rzutów wolnych też nie jest najlepiej :/ Czy możecie zaproponować jakieś ustawienie zawodników tak jak pomogliście wcześniej chłopakom w rzutach rożnych? :) Gram ustawieniem 4 3 2 1.
Pozdrawiam! :)

szkopek Partyzant

0
13.08.2012 16:16    #18
Witam,
pytanie co do bronienia rzutów wolnych czy tam rożnych. "Reszcie" zawodników dajecie cofnij czy krycie? :) Zastanawiam się, cały czas miałem cofnij, teraz chyba dam krycie i zobaczę co z tego będzie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.08.2012 o godz. 16:17

pawelbed Ekspert

0
14.08.2012 17:28    #19
@tidididi
Mógłbyś pokazać screeny z kreatora stałych fragmentów gry jak masz ustawione rzuty rożne, ofensywne i defensywne?

kamilm Partyzant

0
15.12.2012 13:03    #20
Jak ustawić defensywne stałe fragmenty w FM 2013 ? Bo już nie daję rady, mam dobrą taktykę, ale nie mogę poradzić sobie ze stałymi fragmentami gry i tak jest w każdym klubie który prowadzę macie jakieś propozycje?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution