Błyskotliwość u bocznych obrońców

repus Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.08.2012, 18:02    Pytanie
Witam , chciałbym spytać jak dobieracie bocznych obrońców którzy mają grać ofensywnie , podłączać się do akcji ? Ostatnio szukam bardzo LO bo mam tylko jednego , ale nie mogę znaleźć żadnego dobrego (podobny typ co Marcelo ) . Jest sezon 2016/2017 więc zawodnicy to głównie Newgeny , większość z nich to po prostu całkowici Laikowie jeśli chodzi o błyskotliwość , a jak się znajdzie jakiś w miarę to zazwyczaj jest dupa a nie atrybuty psychiczne .. Jak duże znaczenie ma błyskotliwość dla BO ofensywnie grających ?
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

repus Młody aktywista

0
15.08.2012 18:41    #1
[quote="repus"]Witam , chciałbym spytać jak dobieracie bocznych obrońców którzy mają grać ofensywnie , podłączać się do akcji ? Ostatnio szukam bardzo LO bo mam tylko jednego , ale nie mogę znaleźć żadnego dobrego (podobny typ co Marcelo ) . Jest sezon 2016/2017 więc zawodnicy to głównie Newgeny , większość z nich to po prostu całkowici Laikowie jeśli chodzi o błyskotliwość , a jak się znajdzie jakiś w miarę to zazwyczaj jest dupa a nie atrybuty psychiczne .. Jak duże znaczenie ma błyskotliwość dla BO ofensywnie grających ?[/quote]

I jeszcze jedno pytanie odnośnie narodowości , czy da się jakoś namówić piłkarza do zmiany narodowości na polską ? Polska raczej nie osiągnie niczego wielkiego , ale jakby ich tam poszło z paru z mojego klubu do reprezentacji to szanse by bardzo wzrosły.

[EDIT} Sorka , chciałem edytować a zacytowałem

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.08.2012 o godz. 18:44

hapek Partyzant

0
15.08.2012 19:47    #2
Zawsze warto mieć jednego ofensywnego bocznego obrońce drugiego defensywnego coś jak Real Marcelo(coentrao)-Pepe-Ramos-Arbeloa bo wtedy jest mniejsze zagrożenie przy kontrze bo zostanie tych 3 obrońców, obrońca zawsze ofensywny robi przewage więc jeden zawsze sie przyda. Ale tego po drugiej stronie mieć bardziej takiego defensywnego to tez zalezy od przeciwnikia. Co do reprezentacji to piłkarz musi dostać obywatelstwo i sam wyrazić chęć gry w reprezentacji, namawiać tylko może trener kadry narodowej

repus Młody aktywista

0
15.08.2012 20:09    #3
A to się zrobię na trenera :p Kamil kiers pewnie odpadnie po nieudanych mistrostwach a ja wejdę w jego miejsce :)
Co do obrońców to nie potrzebni mi są ci bardziej defensywni bo ich pozycję asekuruję DP i SP

skazi Partyzant

0
15.08.2012 20:16    #4
[quote="hapek"]Co do reprezentacji to piłkarz musi dostać obywatelstwo i sam wyrazić chęć gry w reprezentacji, namawiać tylko może trener kadry narodowej[/quote]
To pewne? Bo jak prowadziłem reprezentację Algierii to nie widziałem w prywatnej rozmowie możliwości przekonania piłkarza żeby grał dla mnie a nie np. dla Francji.

buczek93 Młody aktywista

0
15.08.2012 22:06    #5
Jesli boczni obroncy maja role ataku albo graja jako boczny wysuniety obronca (wsparcie, atak) to blyskotliwosc jest dla nich tak samo waznym atrybutem jak wytrzymalosc, przewidywanie, technika czy podania. A to, ze gra takich nie tworzy - bywa, ja gram zawsze bocznymi i nie mam problemu ze sciagnieciem kogos nowego. Szukaj, moze wesprzyj sie Genie Scoutem - czasem fajne perelki sa mlode i zakopane w stercie szortu. Trzeba je tylko znalezc, odkopac i odpowiednio oszlifowac :)

hapek Partyzant

0
15.08.2012 23:26    #6
[quote="skazi"][quote="hapek"]Co do reprezentacji to piłkarz musi dostać obywatelstwo i sam wyrazić chęć gry w reprezentacji, namawiać tylko może trener kadry narodowej[/quote]
To pewne? Bo jak prowadziłem reprezentację Algierii to nie widziałem w prywatnej rozmowie możliwości przekonania piłkarza żeby grał dla mnie a nie np. dla Francji.[/quote]

Tak, pewne, pewnie nie mogłeś bo już zadeklarował ze zagra w Francji, to już nie można zmienić z tego co mi wiadomo

repus Młody aktywista

0
16.08.2012 10:19    #7
http:(...)359.png/
Zależało mi na Europejczyku , ale zażądali za jedynego który był w miarę aż 55 mln !! Choć był wart 3,8 mln ! Więc tak znalazł mi się ten nigeryjczyk w składzie , niby cudów nie ma ale ma się dobrze rozwinąć a po za tym 2-giego sezonu już na takim farcie bez lewego obrońcy nie przejdę :p

http:(...)770.png/

Jako że Nigeryjczyk nie wymiata to zrekompensowałem sobie to Killerem z Holandii :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.