Budzet w Tottenhamie

wojtas5710 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
11.08.2012, 13:46    Pytanie
Witam serdecznie. Mam małe pytanie, zagadke i zagwostke bo problemem chyba raczej tego nazwać nie można :)
Zacząłem nowa rozgrywkę, wybrany klub Tottenham. Oczywiscie wszystko mi w klubie odpowiadało również budżet transferowy jaki otrzymałem na pierwszy sezon - było to chyba około 16 mln. Sprzedałem Niko Krancjara 10 mln oraz Assou Ekotto za ok 8 mln. Uzbierała się z tego calkiem niezła suma na inwestycje. Wydałem oczywiście niemal co do grosza sprowadzajac do klubu kilku ciekawych grajków np. Christiana Eriksena z Ajaxu czy Mapou Yang - Mbiwe z Montpellier. Oczywiście ofensywa transferowa oparta na sprowadzaniu młodych zdolnych pilkarzy za względnie niską cenę.
Przechodząc do meritum. Po pierwszej rundzie, po której zajmowałem chyba 4 miejsce w tabeli nie tracąc kontaktu z czołówką i istanialem w rozgrywkach pucharowych tak krajowych jak i europejskich przyszedł czas na zimowe okienko transferowe i tu ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu, zarząd z prezesem Danielem Levy'm wywalił na stół 40 mln na nowe inwestycje. Zdziwienie nie małe ale radość jeszcze większa... jednak chyba tylko do pewnego czasu bo okazało się, że zniszczyło to troche sens mojej rozgrywki. Zamiast tworzyć z Tottenhamu przyszłościowe mocarstwo w oparciu o talenty nagle zrobiłem potęge nawet na skale ligi angielskiej bowiem sprowadziłem do klubu Cavaniego (34 mln) i Fellainiego (8 mln) oczywiście przedłużajac umowy z takimi piłkarzami jak Bale, Modrić czy van der Vaart.
Chcialem zapytać czy to normalne ? Czy będzie sie to powtarzało ? Czy tak będzie wyglądało moje każde kolejne okno transferowe ? Czy powinienem się cieszyć ?
Mieliscie może podobne doświadczenia grając Spurs bądź innymi klubami ?

Podsyłam moją obecna kadrę dodajac, ze po sezonie przyjdą do mojego klubu jeszcze tacy piłkarze jak:
Kupieni:Carlos Fierro (Chivas), Marco Verratti (Pescara
Koniec kontraktu: Martin Montoya (FC Barcelona), Jose Campana (Sevilla), Diego Costa (Atletico Madryt)

http://www.fotos(...)53d.html

Mile widziane również uwagi kogo kupić, kogo sprzedać itp :)

PS: Jeśli nie trafiłem z miejscem umiejscowienia mojego tematu to z góry Przepraszam

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 11.08.2012, 13:47

wojtas5710 Partyzant

0
15.08.2012 22:28    #20
Sprawa jest taka... Złożyłem oferte w wysokosci 20 mln za ter Stegena, klub odrzucil, a sam zainteresowany oznajmił w mediach, ze chce odejsc do lepszego klubu, złożyłem po raz kolejny oferte, po raz kolejny 20 mln i Borussia odpowiedziała, ze oczekuje 36 mln, zbiłem do 32 mln i dalej ani rusz... Wciąż składam oferty oscylujące w granicach 20 - 22 mln i czekam żeby ter Stegen wtrącił się, że jest niezadowolony i chce odejść. Myślicie, że jest jakaś szansa na takie rozwiązanie sytuacji ? niestety do końca okienka już tylko tydzień ;/

repus Młody aktywista

0
15.08.2012 22:36    #21
Nie zbijesz do tych 22 jeśli do końca już tylko tydzień , tam kiedy składasz ofertę to jest małe okienko z informacją , zobacz na jaką pozycję szukają zawodnika i daj ze swojego zespołu jakiegoś na wymianę np. Van Der Varta czy tam kogo ...
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

wojtas5710 Partyzant

0
15.08.2012 22:39    #22
Myślę, że nie ma szans żeby Boruusia pokryła wynagrodzenie VdV ani żeby Rafa chciał tam odejść....

repus Młody aktywista

0
15.08.2012 22:42    #23
To weź kogo innego ...
Cudze błędy mamy przed oczyma, własne za plecami.

wojtas5710 Partyzant

0
21.08.2012 15:10    #24
Odpuściłem gościa, poczekałem pół sezonu, w zimowym okienku zaoferowałem Borussi 15 mln i sie zgodzili :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution