@7suarez7 ja co prawda z Hull awansowałem dopiero po drugim sezonie z Championship, ale w Premier League zastosowałem pewną taktykę, która przyniosła mi po rundzie jesiennej dobre 6 miejsce w lidze. Jest to taktyka 4-1-2-2-1 z cofniętym napastnikiem.
Gra opiera się na wąskiej grze, głównie środkiem pola i na kontratakach. Skrzydłowi muszą mieć dobrą szybkość, drybling, grę z pierwszej piłki i wykończenie - bo to oni zdobywają bramki, a napastnik ściąga obrońców więc musi dobrze poruszać się na boisku i być kreatywny. Jeden ze środkowych pomocników to wysunięty rozgrywający, a drugi cofnięty. Najważniejszy jest defensywny pomocnik zorientowany głównie na obronę i przetrzymywanie piłki. Defensywny musi mieć niezłą kondycję, siłę, odbiór i koncentrację. Boczni obrońcy to głównie skoncentrowani na obronę, więc rzadko podłączają się pod akcje ofensywne. Powinni jednak mieć dobre ustawianie się, podania i drybling. Środkowi obrońcy muszą być dosyć dobrzy bo mogą popełniać sporo błędów (tu ważna koncentracja). Styl kontratak. Tempo na normal, szerokość gry ustawić na wąsko. Resztę poleceń drużyny musisz ustawić pod swoich zawodników. Nie będziesz zdobywać sporo bramek, będziesz grać głównie na remis, ale tak czy siak będziesz mieć przewagę bramek strzelonych nad straconymi. Zdarzały mi się remisy z United i Chelsea po 0:0, ale potrafiłem rozgromić Stoke 6:1
Screenów niestety Ci nie wyślę, bo już dawno tego save'a nie mam, a obecnie testuje inną taktykę w drużynie z League Two. Mam nadzieję, że pomogłem. Pozdro
Najnowsze posty