Błędy FM13

Bodzi1 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.10.2012, 10:05    #1
Przeglądam różne tematy i widzę, że wypisujecie błędy pod niemal każdym wątkiem odnośnie nowego dzieła. Może by je zebrać pod jednym tematem :) I nie mówię tu o tych błędach o których wiedzą wszyscy od chwili rozegrania pierwszego meczu, czyli gra defensywy z bramkarzem włącznie ;)

Oto kilka błędów które ja zauważyłem.

Raz zdarzyło mi się, że kazałem scoutowi obadać jednego zawodnika, po tym jak w plotkach transferowych sugerowali, że jestem danym grajkiem zainteresowany. Gdy nie dostałem raportu po kilku dniach, wszedłem na profil piłkarza i nie mogłem ponownie przekazać go scoutom, czyli raport o nim dalej jest opracowywany ;] po ponad tygodniu jednak nadal nie otrzymałem raportu i mogłem ponownie kazać scoutom go opracować. Za drugim razem już było ok.

Irytujące jest jak w wyszukiwarce zawodników po sprawdzeniu konkretnego profilu i powrocie, automatycznie przesuwany jesteś na początek listy ;] Z tego co kojarzę, to chyba było tak już w którejś wersji bez patcha, więc ten "błąd" zapewne szybko zniknie.

W zakładce pokaż najbogatsze kluby, pokazane są tylko kluby z najwyższą reputacją... Dlatego kiedy mamy bogaty klub, a nie jest "znany" nie pokazuje się na liście... Nawet gdy otrzymamy pod koniec sezonu raport "a klub X w tym sezonie wspiął się na 60 miejsce rankingu"...

Ten temat bardziej nadaje się na forum, a nie do Suflera
Szemek

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2012, 18:22

Bodzi1 Partyzant

0
28.10.2012 12:04    #2
Nie wiem czy to błąd, ale po FM12 irytuje mnie fakt, że przy wartościach atrybutów które nie zmieniły wartości, pojawiają się strzałki sugerujące, iż atrybut się zmniejszył, bądź zwiększył.

kabaruto Partyzant

0
28.10.2012 12:08    #3
Tak na prawde zmieniły się. Przykładowo messi ma wykończenie akcji 19 i strzałka pokazuje mu ze spadł atrybut lecz nadal jest 19. Tak się dzieje iż atrybut spadł z 19.2 na 19.1lub np. 18.9 więc nadal jest na poziomie 19(nawet 18.9 po zaokragleniu to 19). Pozdrawiam

Bodzi1 Partyzant

0
28.10.2012 16:12    #4
Zatrudniając nowych pracowników, tradycyjnie w prawym dolnym rogu mamy ograniczenia dotyczące ilości członków w sztabie szkoleniowym. Jednak zatrudniając Głównego Scouta i Głównego Fizjoterapeutę, których możemy mieć tylko po jednym, z boku widnieje mylna informacja, że możemy mieć np 5, ponieważ jest to informacja odnośnie nie Głównego Scouta, tylko ogólnie Scoutów.

W tym samym temacie grając Legią i proponując kontrakt jakiemuś Asystentowi, widnieje informacja, że posiadam jednego Asystenta z możliwych dwóch ;] Jak nie trudno się domyślić, gdy ten drugi Asystent zaakceptuje warunki kontraktu, wyskakuje informacja, że zarząd zablokował transfer, gdyż nie potrzebny jest kolejny Asystent ;]

Bodzi1 Partyzant

0
28.10.2012 20:14    #5
Nie zawsze udaje się zmiana treningu piłkarza poprzez kliknięcie na jego nazwisku i wybranie z listy treningu indywidualnego pozycji. Czasami trzeba wejść dopiero w profil piłkarza --> trening i dopiero tam zmienić.

Co daje ustawienie piłkarzowi "do zwolnienia"? Nie zauważyłem by robiło cokolwiek. Miałem młodego piłkarza, któremu skończył się kontrakt i pozostał w klubie na kontrakcie comiesięcznym. Ustawiłem go na "do zwolnienia" i zapomniałem o nim, bo był w rezerwach. Po sezonie on się buntuje że chce lepszy kontrakt... o.O

TomekD Partyzant

0
29.10.2012 14:58    #6
A zgłaszasz te problemy na forum SI? Bo pisanie tutaj poza poprawieniem samopoczucia i wyżaleniem się, niewiele zmieni :)

Sami212 Partyzant

0
29.10.2012 16:04    #7
Witam i jak myslisz warto kupić nowego fma 2013? Pozdrawiam

Nie zaśmiecaj tematu offtopami.
Szemek

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2012 o godz. 18:20

Macias Partyzant

0
31.10.2012 13:28    #8
Gra w obronie to jakiś jeden wielki dramat...

kajn Partyzant

0
31.10.2012 14:02    #9
Dramatem jest to, że tak dużo osób nie potrafi ogarnąć znaczenia czterach liter. B, e, t i a ułożone obok siebie oznaczają wersję gry która nie jest jeszcze w pełni ukończona, posiada błędy i niedoróbki, służy ich wyłapywaniu i pozwala na lepsze dopracowanie finalnego produktu.

Frug-cRee Partyzant

0
05.11.2012 21:39    #10
Witam,
gram w FM 13 i mam problem gdy klikam rozmowę z zarządem (gram zespołem z 1 ligi polskiej) i gdy coś proponuje prezesowi np. rozszerzenie scoutingu to gra się zamyka ;/ czy można coś na to poradzić??? czy tylko czekać i mieć nadzieję, że wyjdzie kiedyś łatka naprawiająca ten błąd ? ;/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution