Kilka Pytań

Biggi Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.10.2012, 14:50    Pytanie
Witam! Nie wiem czy to dobry dział, jeśli nie to przepraszam.
A więc pierwsze pytanie: znacie może jakieś dobre edytory do FM12?
Drugie pytanie: Czy jeżeli już ściągnę polecony przez Was edytor to będę mógł zmienić sobie skład (tzn. przenieść kilku piłkarzy do innych klubów), tak aby takie zmiany zapisały się tylko na jednym savie, a pozostałe zostały bez zmian?

Pytania zadajemy w Suflerze
Szemek

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.10.2012, 18:12

chinczol Młody aktywista

0
29.10.2012 15:08    #1
Witam.

1. Edytor dołączony do gry, w którym możesz modyfikować baze danych PRZED rozpoczęciem rozgrywki, zapisać zmiany można w samej bazie danych, choć tego się nie poleca, lepiej zostawić baze danych nie naruszoną, mozna zapisać w osobnym pliku .dbc i przed rozpoczęciem rozgrywki będziesz miał opcje wybrania danego pliku.
2. FMRTE czyli edytor czasu rzeczywistego. Możesz w nim modyfikować baze danych w już rozpoczętej rozgrywce, jednak nie posiada on tyle opcji co edytor dołączony do gry. Zmiany zapisują się bezpośrednio w savie. FMRTE może powodować częste crash dumpy, oraz całkowite zepsucie danego save'u szczególnie jeśli szczegółowo zmodyfikujemy baze danych podczas rozgrywki. Dlatego zaleca się rozsądne używanie tego programu, a najlepiej w ogóle lub w ostateczności :)

Oczywiście, możesz zapisać rozgrywke na dwóch saveach, po czym wczytac jeden z nich i wtedy zacząc zabawe FMRTE, wtedy masz zabezpieczenie, w przypadku gdy jeden save Ci padnie, drugi będzie bezpieczny i nie skażony modyfikacjami. Ale pamietaj, crash albo całkowite zepsucie save'a nie musi nastąpić odrazu, może się to zdażyć po jakimś czasie grania na danym save'ie, lub w ogóle.

Macias Partyzant

0
29.10.2012 18:33    #2
Również ja mam kilka pytań:

1. Jaką macie w tej chwili wersje gdy w becie i czy 1302 to jakaś nowinka, która uaktualniła się ostatnio (betę zainstalowałem dzisiaj)?
2. Jak otrzymam wersję pudełkową - w jaki sposób wygląda instalacja gry? Czy muszę usunąć to co mam w tej chwili i na nowo instalacja z płyty?
3. Mając już pełną wersję gry zamiast Bety - gdzie sprawdzę, czy jakieś łatki i patche zostały zainstalowane?
4. Mając już pełną wersję gry zamiast Bety - muszę na nowo wklejać fake vetra i grafikę, czy nastąpi jakaś podmiana tylko głównych folderów gry?

Pytam osoby, które miały styczność z instalacją gry z płytki przez Steam choćby w tamtym roku.

Biggi Partyzant

0
29.10.2012 19:09    #3
[quote="chinczol"]Witam.

1. Edytor dołączony do gry, w którym możesz modyfikować baze danych PRZED rozpoczęciem rozgrywki, zapisać zmiany można w samej bazie danych, choć tego się nie poleca, lepiej zostawić baze danych nie naruszoną, mozna zapisać w osobnym pliku .dbc i przed rozpoczęciem rozgrywki będziesz miał opcje wybrania danego pliku.
2. FMRTE czyli edytor czasu rzeczywistego. Możesz w nim modyfikować baze danych w już rozpoczętej rozgrywce, jednak nie posiada on tyle opcji co edytor dołączony do gry. Zmiany zapisują się bezpośrednio w savie. FMRTE może powodować częste crash dumpy, oraz całkowite zepsucie danego save'u szczególnie jeśli szczegółowo zmodyfikujemy baze danych podczas rozgrywki. Dlatego zaleca się rozsądne używanie tego programu, a najlepiej w ogóle lub w ostateczności :)

Oczywiście, możesz zapisać rozgrywke na dwóch saveach, po czym wczytac jeden z nich i wtedy zacząc zabawe FMRTE, wtedy masz zabezpieczenie, w przypadku gdy jeden save Ci padnie, drugi będzie bezpieczny i nie skażony modyfikacjami. Ale pamietaj, crash albo całkowite zepsucie save'a nie musi nastąpić odrazu, może się to zdażyć po jakimś czasie grania na danym save'ie, lub w ogóle.[/quote]

No ja właśnie chciałem użyć edytora dołączonego do gry, tylko nie wiem czemu, ale mi nie chodzi. Mógłby mi ktoś podać link do tegoż właśnie edytora?

chinczol Młody aktywista

0
29.10.2012 20:15    #4
@Marcias:

-Chętnie bym Ci odpowiedział, ale rok temu miałem wersje STEAM, a w tym roku zamówiłem wersje pudełkową, więc też nie mam pojęcia jak wygląda instalacja z płyty i czy trzeba usuwać bete. Zresztą wrazie jakiś problemów z instalacją z płyty, zawsze można normalnie ściągnąć i zainstalować przez steam, bo wersja pudełkowa to nic innego jak klucz steam + płytka, pudełko i książeczka.
-Jeśli BETE instalowałeś dziś to masz już najnowszą łatke, wiec luz.
-Łatki będą się aktualizowały/ściągały automatycznie. Kiedy uruchomisz steam, będziesz widział że coś się pobiera, wtedy będziesz mógł zobaczyć co konkretnie.
-Folder Sport Interactive, czyli ten w którym mamy wszelakie grafiki itp, pozostanie na swoim miejscu, czyli w Moich dokumentach"

@Biggi:

Nie ma żadnego linka do ściągnięcia edytora, no chyba że wersja piracka, ale w takim wypadku piratom nie pomagamy i mówimy stanowcze STOP!
Edytor jest na STEAM i stamtąd możesz ściągnąć!

Mar1992 Przodownik pracy

0
29.10.2012 20:21    #5
2. Beta zniknie ze Steama 2 listopada. Wtedy wpiszesz sobie kod z oryginału. Instalacja z płyty wygląda tak, że się odpala Steam, wkłada płytę i podąża za instrukcjami. W pewnym momencie zamiast ściągać grę z internetu, po prostu zainstaluje z płyty.

chinczol Młody aktywista

0
29.10.2012 20:37    #6
Mar1992

Z tego co wiem, w bete będzie można grać jeszcze 3 dni po premierze pełnej wersji.

Biggi Partyzant

0
29.10.2012 20:51    #7
A za pomocą jakiego edytora oprócz tego z gry i FMRTE mogę przenosić graczy do innych klubów?

Mar1992 Przodownik pracy

0
29.10.2012 20:58    #8
[quote="chinczol"]Mar1992

Z tego co wiem, w bete będzie można grać jeszcze 3 dni po premierze pełnej wersji.[/quote]
Być może. Tylko to będzie trochę dziwne, bo jak mam bete, to dema pobrać nie mogę. I tu pytanie, czy analogicznie będzie z pełną wersją?

chinczol Młody aktywista

0
29.10.2012 21:11    #9
[quote="Mar1992"]Być może. Tylko to będzie trochę dziwne, bo jak mam bete, to dema pobrać nie mogę. I tu pytanie, czy analogicznie będzie z pełną wersją?[/quote]

Wydaje mi się, że ci co kupili gre, odrazu będą mogli grać w pełną wersje, a ci którzy nie kupili, będą mieli jeszcze 3 dni na katowanie bety, a potem beta zniknie ze steama nie odwracalnie. Tylko nie wiadomo jak z instalacją pełnej wersji. Czy beta poprostu się zaktualizuje do pełnej wersji gry, czy trzeba będzie ją ręcznie usuwać, następnie instalując wersje pełną.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution