[quote="Arcadius"]
-jesli chodzi o trening to absolutnie sie nie zgodze. ten jest o wiele bardziej realistyczny od tego z fm12. zawodnicy w klubach trenuja w grupie, ewentualnie ktorys skupia sie bardziej na jakims konkretnym aspekcie gry. nie ma czegos takiego IRL, ze kazdy zawodnik ma osobny program treningowy. chcesz wychowac sobie snajpera? ustaw focus na pozycji lisa pola karnego. w czym problem?[/quote]
A co jeśli chcesz wyszkolić gracza aby mógł grać na kilku pozycjach, czy mógł występować w różnych rolach na boisku. Według mnie jest to ten sam trening, co w FM12 tylko podany w innej formie z dużymi ograniczeniami. Ograniczenia polegają na tym, że załóżmy masz 18-latka, który jest skrzydłowym, ale ma słabe atrybuty dośrodkowań, szybkości i wytrzymałości. W FM12 mogłeś ustawić odpowiednio suwaki + dodać trening dodatkowy, więc ustawił byś np. odpowiednio atak, aerobik i siłę na mocno oraz pozostałe suwaczki. Oprócz tego zawodnik mógł mieć dodatkowy trening np. szybkości. W FM13 oczywiście możesz ustawić trening indywidualny na "skrzydłowy", ale nie będzie on dotyczył atrybutów fizycznych. Musiałbyś dodatkowo ustawić trening CAŁEJ drużyny na kondycja. Piszę z pamięci, ale przyjrzałem się temu treningowi ról i większości przypadków nie trenuje się w nim atrybutów fizycznych, przynajmniej tak wygląda z opisu (gdy wybierze się w prawym górnym rogu i podświetla atrybuty kolorami)
Według mnie w najnowszej wersji trening jest gorzej niż zły. No, chyba, że czegoś nie zrozumiałem - to proszę mnie oświecić
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 25.10.2012 o godz. 17:26
Najnowsze posty