update

syrop85 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
18.11.2012 19:49    #31
Pisze tu pierwszy raz. W FM gram po lebkach co 2 lata w sumie.. Teraz mam Orginala i wkoncu mialem caly wolny dzien na test gry... Moze ktos mi powie co mam zrobic i czemu tak sie dzieje.
Gram OM - obrona srednia, Bramkarz b.dobry, pomoc w miare i atak po wyleczeniu urazow tez. Pytanie rodzi sie jedno jakim cudem prawie wszystkie mecze koncza sie statystykami po obu stronach po 18-24 strzaly na bramke, z czego okolo 8-14 celnych??? z obrana kombinowalem z taktyka tez z def pomocnikami itd... Na "wybryki" obroncow i ich bieganie nie patrze bo podejzewam ze mimo ze dziwnie biegaja kolo pilki to sam "mecz" i jego "generowanie" pozwala na wybicie lub nie. Co zrobic zeby nie pozwolic przeciwnikom na tyle strzalow... Wyniki mialem przerozne od 1:0 po 5:4 mimo ze przegrywalem 2:4... niewiem czy jest sens tracic na ta gre kolejnych godzin puki nie wyjdzie latka pozadna???

Moze wy macie na to sposob???

jojas Partyzant

0
18.11.2012 20:00    #32
ogólnie steam mi dzisiaj pobrał "coś" o wadze 17 mb

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
18.11.2012 20:08    #33
[quote="GloomyRaven"]
Po prostu jesteś fanatykiem ;) Zaślepionym miłośnikiem ;) Wybaczysz wszystko ;) Spojrzeć trzeźwo nie potrafisz ;) Cieszysz się byle nowym ochłapem ;) ...[/quote]

Pewnie w jakieś części masz rację, ale nadal uważam że wiele osób tu przesadza w drugą stronę. Gram w gry z tej serii od chyba 12 lat, grałem gdy był tylko komentarz tekstowy, wtedy sobie musiałem wyobrażać wszystkie akcje, potem przyszły kulki i dalej sobie wyobrażałem jak dokładnie akcja wygląda. Teraz mamy 3D, ale ja sobie nadal te akcje dokładniej wyobrażam, bo uważam że technicznie silnik nie pokazuje wszystkiego. Więc dla mnie fakt, że napastnik bez kłopotu przebiegł obok obrońcy świadczy o tym, że właśnie było tam jakieś zagranie, które nie ma jeszcze animacji. To gra komputerowa, a nie realny świat i wychodzę z założenia, że gram w grę na zasadach tej gry.

Naprawdę obecny silnik w porównaniu z bugami np. CM 03/04 to bajka. Ale wolna wola, możecie sobie tutaj narzekać ile chcecie, SI i tak tego nie czyta :P Ja wolę sobie pograć (albo pobawić się edytorkiem), a jak widzę jakiś naprawdę poważny błąd to po prostu im zgłaszam na forum.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

bobo100 Partyzant

0
18.11.2012 21:34    #34
Ne wiem czy jest progres, ale po wyłączeniu meczu w 3D wydaje mi się że kulki tak dziwnie się nie zachowują tylko odpowiednio reagują na sytuację na boisku
W trybie 2D zagrałem jak na razie 2 mecze i oba wygrałem bez straty gola.

bobo100 Partyzant

0
18.11.2012 22:15    #35
[quote="bobo100"]Nie wiem czy jest progres, ale po wyłączeniu meczu w 3D wydaje mi się że kulki tak dziwnie się nie zachowują tylko odpowiednio reagują na sytuację na boisku
W trybie 2D zagrałem jak na razie 2 mecze i oba wygrałem bez straty gola.[/quote]
Sorki za drugi post ale nie bardzo wiem czy można edytować dodany wcześniej
tak więc w trybie 2D rozegrałem 6 meczy pięć zwycięstw i jedna porażka gram Manchesterem united a wyniki prezentują się tak
Manchester united - Wigan 3-0 wyjazd
Manchester united - Norwich 1-0 dom
Manchester united - Fuhlam 3-0 wyjazd
Manchester united - Everton 0-1 wyjazd
Manchester united - Swansea 2-0 dom
Manchester united - Aston Villa 4-0 wyjazd
podsumowując w 6 meczach strzeliłem 13 goli, a straciłem 1
5 zwycięstw i 1 porażka obrońcy naprawdę grają o niebo lepiej tylko w takim układzie po co wprowadzali tryb 3D skoro lepiej grać w 2D,
ale liczę że nadchodzący update poprawi ten błąd i będę mógł oglądać mecze w 3D a na razie WIELKI POWRÓT KULEK ;)

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
18.11.2012 22:24    #36
Heh najzabawniejsze jest to, że tryb 2D korzysta dokładnie z tego samego silnika meczowego :) Tylko skoro w 2D kulka przebiega koło kulki to wygląda to naturalnie, a jak piłkarz obok innego, to niektórzy już widzą bugi. A to przecież tylko gra.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

simonldz Partyzant

0
18.11.2012 22:25    #37
Jest jakiś update do 13 co poprawia na grywalną reprezentacje Niemiec?

chinczol Młody aktywista

0
18.11.2012 22:31    #38
[quote="Kleyo"]Heh najzabawniejsze jest to, że tryb 2D korzysta dokładnie z tego samego silnika meczowego :) Tylko skoro w 2D kulka przebiega koło kulki to wygląda to naturalnie, a jak piłkarz obok innego, to niektórzy już widzą bugi. A to przecież tylko gra.[/quote]

Niby ten lepszy silnik meczowy w trybie 2D, nazwałbym w pewnym sensie efektem placebo :)

szfedo Przodownik pracy

0
18.11.2012 22:33    #39
Widzę, że przez niektórych obrona FMa idzie w zawzięte. Okej, wasza sprawa jak podchodzicie do tematu. Ale dla mnie żenującym faktem jest wydawanie gry niedającej się do realnej rozgrywki (oczywiście można na siłę, ja jak już totalnie nie mam co robić to odpalę sobie fma na kilka godzinek, przy czym nie za bardzo wczuwam się w tą grę, bo i jak się tu wczuć, jak z 3:0 łatwiutko przegrać 3:4 przy czym bramkarz sam sobie ładuje babola po dośrodkowaniu) i pobieranie za nią 110 złociszy. Fakt, można to porównać do CMów gdzie był tryb tekstowych, można i owszem do CM-a 03/04. Ale jaki jest tego sens? Czy kupując jakąkolwiek nową rzecz porównujemy ją do poprzedników sprzed 10 lat? Chyba nie. Jeszcze dobija mnie to, że 12 była całkiem udaną grą od początku do końca, a tu dostajemy jakiś bubel i musimy czekać na łatki jak na zbawienie.

chinczol Młody aktywista

0
18.11.2012 22:44    #40
Mnie natomiast dziwi że w szczególności wśród Nas - Polaków jest tyle narzekania. Owszem, nie zaprzeczam, że FM13 ma wiele błędów w silniku meczowym które nie pozwalają wpełni cieszyć się grą, ale dzisiaj przeglądając i czytając zagraniczne fora i serwisy o Football Managerze, rozmawiając z różnymi ludźmi, szczególnie z UK, wysunął mi się jeden wniosek. Mianowicie, ludzie na całym świecie narzekają na te błędy i bugi w silniku, ale nie ma takiego zbiorowego lamentu jak u Nas. Wielu użytkowników gra normalnie, i ich kariery sięgają już obecnie ok. 5 sezonu, wyniki wskazują, że gra im działa normalnie, z sukcesów w zalezności od klubu, można wywnioskować, że wszystko jest wporzo, wszystko jest standardowo, tak jak np w FM12. Nie ma jakiś dziwnych dewiacji jeśli patrzeć na sukcesy ogółem.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution