Totalnie nowy

apator76 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.11.2012, 17:26    #1
Witam. Jestem totalnie nowy w FM. Gdzie w ogóle zapisuje mi gre na dysku? Nie moge znależć tego i jak sprawdzić czy mam tego patcha co wyszedł?

gadom1986 Partyzant

0
25.11.2012 17:43    #2
patch wgrywa sie sam po zalogowaniu do steam a gra wgrana jest w folderze steam

apator76 Partyzant

0
25.11.2012 18:05    #3
Ok.Chciałbym zadac kilka pytań:
1. Gdy wgrywam gre i zaznaczam ligi. Jak nie zaznacze to nie bedzie tej ligi w ogóle w grze? Czy bedzie ale najlepsze zespoły?
2. Mam obok napisane grywalna. Co to znaczy?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
25.11.2012 18:12    #4
1. Rozgrywki nie wybranej ligi będą prowadzone niejako w tle, bez możliwości ich podglądu, śledzenia statystyk itp. ale ktoś tam mistrzem tych rozgrywek będzie i zespoły z tego kraju będą grać w europejskich pucharach itp. O tym ile zespołów z danej ligi decyduje wielkość bazy danych, a także reputacja tych klubów. Np. przy dużej bazie na pewno będą wszystkie zespoły z Premier League, ale np. tylko kilka z Kazachstanu. Ale jeśli np. wybierzesz bazę niestandardową i np. dodasz sobie aktualnych reprezentantów Kazachstanu (nie mówiąc już o np. wszystkich graczach z obywatelstwem Kazachstanu) to klubów z tego kraju będzie więcej (albo nawet wszystkie).

2. Grywalna czyli, że będziesz mógł prowadzić kluby z tej ligi jako manager.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

apator76 Partyzant

0
25.11.2012 18:19    #5
Ok. Dzieki. Ja chce grac tylko w Anglii. Więc zaznaczam dla pozostałych lig wtedy tylko podgląd tak? Zaznacze np 6 krajów. Anglia, Brazylia, Francja, niemcy, Hiszpania, Włochy. Grywalna dam tylko Anglie. Reszte jako tylko podglad. Wtedy tamte kraje będą miały baze danych dla wszystkich zespołow z 1 lidze np? Czy tylko dla powiedzmy 10?

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
25.11.2012 18:57    #6
Moim zdaniem wybierz tylko Anglię. Tylko podgląd oznacza, że tamte kraje będą miały prowadzone rozgrywki ligowe, będzie można je oglądać (w sensie statystyki, tabele itp.), ale nie będzie można grać nimi jako manager, a także nie będą miały wszystkich graczy w kadrach.

Jak wybierzesz tylko Anglię i np. Dużą to wszystkie kluby z najwyższych lig tych krajów będą w bazie.

PS. Nie żebym był nieuprzejmy czy coś, bo forum jest od pytań, ale z 5 razy szybciej byś się przekonał jak to funguje w grze odpalając sobie rozgrywkę :P
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

apator76 Partyzant

0
25.11.2012 19:04    #7
Ja odpaliłem rozgrywki na próbe i jestem bardzo zadowolony. Teraz musze sobie tylko pościągać herby , koszulki itp. Proszę tylko o wyrozumiałość w moich pytaniach bo ja nigdy w to nie grałem.

apator76 Partyzant

0
26.11.2012 17:03    #8
Dlaczego sezon zaczyna sie nie od 1 lipca i mam juz ustawione mecze sparingowe? Ja nie chce ich grać. Można to jakos zmienic?

dzikidingo Partyzant

0
26.11.2012 17:20    #9
Wejdz w terminarz, zaznacz mecz towarzyski, a następnie kliknij "odwołaj". Co do daty startu, to jest ona uzależniona od ligi którą wybierzesz jako pierwszą. Jeśli wybierzesz kilka lig grywalnych, będziesz mógł sobie wybrać datę startu

kaka222 Partyzant

0
26.11.2012 18:37    #10
Nie polecam odwoływać sparingów, bo będą problemy z kondycja u zawodników potem. Najlepiej w ustawieniach zespołu, nakazać, aby to asystent kierował drużyną podczas sparingów.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.11.2012 o godz. 18:38

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.