Polacy w FM 2013

ittam8 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.11.2012, 14:16    #1
Witam

Chcę poruszyć temat Polaków w najnowszym FMie.
Dotyczy to zarówno zawodników jak i szeroko rozumianego sztabu szkoleniowego. Proponuję dodawać do tego tematu wartościowych piłkarzy od najniższych lig po takich którzy poradzą sobie chociażby w Bayernie, Man Utd, Juventusie, PSG itd...
Mile widziane krótkie opisy na jakich pozycjach dany zawodnik spisuje się najlepiej, garść statystyk, potencjał. Fajnie będzie dorzucić screen.
To samo w kwestii członków sztabu szkoleniowego tzn kogo warto zatrudnić, jaki trening przydzielić..
Pozdrawiam i zachęcam do działań ;)

rotor219 Partyzant

0
27.11.2012 14:43    #2
Aktualnie gram Legią gdzie 90% to polacy. Mam prawie wszystkie młode polskie gwiazdki bo na niektórych mnie nie było stać np. Janicki [do Celticu za 2,3 mln funtów] czy Wszołek [do AS Monaco za 5,5 mln funtów] więc mogę powiedzieć którzy nadają się do kupienia a którzy nie. Mogę nawet wstawić SS mojej Legii po sezonie 2014/15. Milik ponad 30 bramek, Wolski dużo asyst, Kucharczyk to i to, Tymiński mega kot jak na Ekstraklase, Teodorczyk co chwile kontuzja, Żyro coś tam gra i strzela od czasu do czasu, Łukasik wszystko czyści, Jędrzejczyk mega stoper tak samo jak Czekaj, Modelski dobry na PO. W tej odsłonie brakuje mi tylko dobrego polskiego bramkarza bo to co robi Kuciak w tym FM to szkoda gadać. 3x babole a'la Boruc z Irlandią.

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.11.2012 15:01    #3
A Słowik?
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

nomev Partyzant

0
27.11.2012 16:04    #4
u mnie w bramce gra Wojtek Pawłowski i z sezonu na sezon co raz lepiej się prezentuje, oprócz tego z młodych Polaków Michał Czekaj który gra na prawej obronie i też wyśmienicie się prezentuje, Rafał Wolski u mnie również ma dużo asyst, Kuba Kosecki dużo strzela i asystuje, Piotrek Zemlo solidny środkowy obrońca, MIchał Chrapek który z powodzeniem zastępuje u mnie Maora Meliksona

rotor219 Partyzant

0
27.11.2012 16:28    #5
Właśnie Słowik w 12 prezentował się fenomenalnie a w 13 jest jakiś dużo słabszy.

LowMen Partyzant

0
27.11.2012 17:44    #6
W podstawowym składzie mam kilku młodzików: Łazaj - dobry zmiennik z Grzelczaka, który gdyby nie złapał kontuzji, to król strzelców ekstraklasy 2012/2013.; Tymińskiego dopiero co ściągnęłem i na razie nierówno gra; Zytko(Żytko) - nie pamiętam ;) gra ok, z meczu na mecz coraz lepszy; Janoszek - wygrywał pozycje z Deleu i z Brożkiem, ale tak samo jak oni zdarzają mu sie wpadki; Kacprzycki - MISZCZ - z rzadka zdarzały mu sie wpadki podczas mojego pierwszego sezonu, jednak chłopak dojżał i w połowie 2 sezonu najlepszy prawoskrzydłowy w mojej Lechii; Janicki - rozkręcał się i rozkręcał - teraz z Bieniukiem tworzy pare nie do przejścia, nie schodzi ze średnią na mecz poniżej 7.20, często ratował mi zwycięstwa.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.11.2012 o godz. 17:49

ittam8 Partyzant

0
27.11.2012 18:06    #7
Co do bramkarzy: a Mateusz Prus? wygląda całkiem przyzwoicie

Dervorin Partyzant

0
28.11.2012 08:07    #8
Sam gram Legią w której 90% składu to Polacy. Jeżeli chodzi o rzeczywistych Polaków to jest kilku naprawdę dobrych, ale moim zdaniem nie będą to gwiazdy światowego formatu, mają po porostu za małe PA (oczywiście poza Lewandowskim, Szczęsnym). Do średnich klubów nadają się jednak znakomicie. Polecam Żyrę (u mnie gra na lewej obronie), Jedrzejczyk to niezły stoper mimo niskiego PA (125), Milik jest bardzo dobry (zdarzają mu się mecze wybitne jak np. ten: http://iv.pl(...)0361.png), Jagiełło niesamowity skrzydłowy, Wolski bardzo dobry zarówno jako środkowy pomocnik, ofensywny pomocnik i skrzydłowy. Z czystym sumieniem mogę też polecić: Dancha, Pogorzelskiego, Janickiego, Borysiuka, Krychowiaka, Salamona, Przybyłko, Żurka, Rakowskiego, Dankowskiego, Furmana. Ogólnie Polaków o niezłym PA 130-160 jest naprawdę sporo zwłaszcza w Legii.

Jeżeli lubicie grać Polakami to stawiajcie na newgenów potrafią się wygenerować prawdziwe gwiazdy. Mam teraz rok 2019 i w reprezentacji Polski (nie prowadzonej prze zemnie ) jest w składzie 12-14 moich zawodników (plus drugie tyle w kadrach U-21 i U-19).

rotor219 Partyzant

0
28.11.2012 10:19    #9
Kupiłeś Borysiuka, Krychowiaka czy Salamona? Milik jest niesamowity, Wolski to taki polski Xavi. U mnie Żyro na LO grał słabo w obronie. Jagiełło bazuje tylko na szybkosci ale chyba dam mu szanse.

Stiivo Partyzant

0
28.11.2012 10:53    #10
Chcę ściągnąć Jankowskiego z Ruchu do Legii. Jakieś opinie na jego temat?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.