Problem z samobójami, karnymi, faulami po których są rzuty karne

Avadan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.11.2012, 12:14    Pytanie
Witam !
Otóż gram w FM-a 2013 i jestem troszkę zaskoczony tym, że co sezon mam strzelonych jakieś 10 samobói. Nie wiem dlaczego tak jest, 3/4 bramek jest strzelonych przez mojego bramkarza. Tak samo jest z karnymi, nie było sezonu w którym by mój zawodnik miał 100% skuteczności na karnych(owszem zgadzam się, kilka razy może się po prostu przydarzyć pomyłka) ale bez przesady. Nigdy nie widziałem też czerwonej kartki za faul w polu karnym, nawet jeśli zawodnik wychodził sam na sam z bramkarzem, to i tak zawsze zawodnikowi który faulował upiekło się.. Mniejszym problemem są strzały celne i niecelne, Gdy gra się z zespołami słabszymi( w tym przypadku ja prowadzę Real Madryt) i np gram z Alcoyano w Pucharze Hiszpanii liczba moich strzałów jest wręcz niemożliwa, skuteczność zawodników jest tragiczna na 25 strzałów, jest tak od 5 do 9 celnych. A gdy przegrywam mecz z jakimś słabeuszem i moje statystki właśnie tak wyglądają, to statystki zespołu wygranego są wręcz fenomenalne 2 strzały, 2 celne, 2 gole. I mam pytanie, czy Wy "efemaniacy" macie też taki problem ?

szfedo Przodownik pracy

0
27.11.2012 12:50    #1
Ja jako zapalony eFeManiak przez właśnie wyżej wymienione samobóje, gole z zerowych kątów, ślizganie się zawodników po murawie (koleś robi wślizg z pola karnego do własnej bramki notując samobója - brawo dla twórców za spierdolenie wybitnego silnika z 12 w małpy tańczą na lodzie) i totalna dezorganizacja w obronie odsunąłem tą wątpliwą przygodę z Menedżerem Roku (chyba niedługo FIFA Manager będzie lepsza) na później. Poczekam w spokoju na jakieś łatki doprowadzające najnowsze "dzieło" SI do używalności. Póki co mam dość oglądania tej żenady za 110 złotych, wolę skupić się na wymianie pokoleniowej w San Marino w FMie 12. Sezon 2025/2026 kluczowi zawodnicy liczą sobie już po 30 lat, a następców nie widać.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.11.2012 o godz. 12:51

durrr1b Partyzant

0
27.11.2012 15:42    #2
Nie wiem, może mi sie tylko wydaje ale po ostatniej aktualizacji strasznie duzo tych samobójów sie pojawiło :( i to przeważnie kiedy akcja jest już prawie opanowana!

Avadan Partyzant

0
27.11.2012 17:18    #3
Samobóje padają z 40-50 metrów, co nie jest realne, że moja drużyna atakuje i nagle piłkę z 50 metrów posyła do swojego bramkarza. Kiedy oni to naprawią... W sumie to dojrzałem jeszcze problem z transferami, niektóre ceny są nieco przesadzone no i... co roku Złotą Piłkę zdobywa Messi...

mrc1899 Partyzant

0
28.11.2012 00:45    #4
Hm no niestety też to zauważyłem, karne to w pierwszym meczy ligowym w fm13
https://lh5.g(...)3lny.png

Co do cen to już się na forum o tych absurdach wypowiadałem
https://lh6.g(...)ka-2.png

https://picas(...)64649010

SithLord Partyzant

0
28.11.2012 15:39    #5
U mnie również nowy FM czasowo w odstawce, jak na razie rozgrywka jest wątpliwie przyjemna.

Avadan Partyzant

0
29.11.2012 18:50    #6
No i jak na razie nie widać by wydali jakąś łatkę poprawiającą wyżej wymienione problemy. Kto to słyszał by za bramkarza (Ter Stegen) płacić 35mln euro, z takiego klubu jak Borussia Moen~... Dziwne to jest. :) Prędzej udało mi się wyciągnąć Falcao z Atletico, i on wart był tych 50mln wart, ale nie Ter Stegen...

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.