Witajcie.Od dłuższego czasu nachodzi mnie refleksja - mianowicie jak to jest z licencjami trenerskimi w naszym kraju co do wykształcenia ludzi sportu.Chciałbym uzyskać niezbędna mi informację lub porady odnośnie tego nurtującego mnie od pewnego czasu problemu czy można zostać trenerem po wykształceniu średnim na szczeblu B lub C klasowym ( na razie interesuję mnie tylko to ) gdyż jestem piłkarzem amatorskim - grywam od 15 lat w piłkę i grałem w 8 klubach piłkarskich aż do dziś grywam w klubie , a od 16 roku życia grywam w FM po dziś ( 24 lata ) do końca mych dni.Dużo się mówi że trzeba mieć ukończone studia i matura i czy ktoś mi może powiedzieć jak to w końcu jest ? czytałem na internecie że , do prowadzenia UEFA B potrzeba minimum średnie a inni ludzie po AWF'ie mówią mi że trzeba przynajmniej zacząć studia i jakieś kursy i tu mnie to wszystko myli bo do matury nie przystąpiłem gdyż na dzień dzisiejszy nie jest mi potrzebna ( skończona zawodówka , technikum i kursy ) pomyślałem że za jakiś rok podejdę do matury i chce próbować dostać się na AWF Katowicki , powtarzam postarać się bo nie wiadomo czy matura mi dobrze wyjdzie ? wiem , że dużo ludzi tutaj interesuję się piłką i może mi doradzić odnośnie tego problemu czekam na pomoc z góry dziękuję i proszę o wyrozumiałość
Najnowsze posty