Ogólnie gra :(

Gyan Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.11.2012, 20:50    Pytanie
Słuchajcie nie wiem o co chodzi, ale ta gra zaczyna mnie denerwować, gram od fm 2007 z przerwa na 2009 i nigdy tak źle mi się nie grało :( nie wiem naprawde o co chodzi, czy o trening, taktyke czy o jakąś pierdołę, ale kariera którą zaczołem Legią to istna masakra, mimo że to tak naprawde dopiero początek gry bo koniec sierpnia mam, gra zaczyna mnie ona odrzucać. Ostatnie 5 meczy pod rząd to totalna załamka, przegrane z Zagłebią Lubin, Piastem, jakąś wogóle nie znana druzyną w LE. Prosze pomóżcie coś, podpowiedzcie.

chinczol Młody aktywista

0
07.12.2012 11:34    #20
@myfunnygame

Fajnie jakbyś napisał te błędy na forum SI. Tam jest specjalny dział od zgłaszania błędów.

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
07.12.2012 12:35    #21
heh, fajnie jakby ktoś kto ma tam konto i potrafi POPRAWNIE to przetłumaczyć na angielski wrzuci to na ich forum :P

niestety, dzisiaj w trakcie pisania tej notki okazało się że nie tylko piłkarze byli źle przydzielani do pozycji ale, że w trakcie meczu całkowicie inaczej wyglądała taktyka w stosunku do tej co ją ustawiłem. ponadto nie mogłem zmieniać ani stylu gry ani nastawienia o poleceniach z ławki nie wspominając.
Teraz jestem wku*%iony.

0
07.12.2012 13:04    #22
^
wczoraj chciałem wrzucić herby do folderu graphic ale tylko utworzyłem folder, wyłączyłem buforowanie i zostawiłem buforuj po zmianie w ustaweniach. Nie mogę zmieniać ani ustawienia ani stylu a grając defensywnie z tymi słabiakami wyniki będą ciągle 0:0 bo utrzymuję się cały czas przy piłce grą obrońca-bramkarz-obrońca :)

Sprawdziłem spójność gry pobrało mi jakiś plik 13MB z ikonką FM13, zainstalowałem ale to nic nie zmieniło... mam ponownie zaznaczyć to buforowanie czy jak?

0
07.12.2012 14:30    #23
błąd z taktyką naprawiony, trzeba ustawić taktykę na wyjściową bo inaczej asystent dobiera skład do tejże a nie do tej którą aktualnie mamy pokazaną na ekranie(rezerwowe taktyki)

0
08.12.2012 02:18    #24
eh, kolejny błąd (a raczej niedopatrzenie/niedociągnięcie), który powtarza się od co najmniej FM11.
Statystyka ostatnich 5 meczów. Raz remis przedstawiony jest jako X a raz jako R i to w tej samej kolumnie a nawet tym samym wierszu: http://imgur.com/4XSez
Jest jakieś sensowne wytłumaczenie tego zjawiska?

stefan1984 Młody aktywista

0
08.12.2012 07:37    #25
We wcześniejszych wersjach też tak było. Myślę, że jakiś powód jest, dla którego raz piszą X, a raz R, ale nie chciało mi się nad tym myśleć nigdy =)

loswariatos Młody aktywista

0
08.12.2012 10:50    #26
A to nie jest tak, że X - remis bezbramkowy, R - remis bramkowy?
meglio fascista che frocio

0
08.12.2012 19:51    #27
możliwe, to jest tak drobne niedociągnięcie że nie chce mi się nawet tego sprawdzać ;)

natomiast kolejny raz mam mecz reprezentacyjny(prowadzę Dover i Anglików) i nie mogę przed czy po meczu powiedzieć innej kwestii niż:
'ostatnio gracie całkiem dobrze ale coś tam coś tam'
a na końcu rozmowy:
~'jednak się myliłem' albo ~'o taką reakcję mi chodziło' przy czym 2 opcja powoduje, że piłkarze się jeszcze bardziej wkurzają bo po 1 wypowiedzi niektórzy się kłócą między sobą, nawet jak kapitan mówi że mam rację a ja powiem o to mi chodziło to 2-4 graczy się wkurza... patola

0
08.12.2012 23:14    #28
kolejny błąd:
podczas rozmowy z piłkarzami przed meczem dajcie polecenie dla całej formacji: 'brak komentarza'(1 z góry); efekt: znikają nazwiska graczy :)

wcześniejszy błąd który zauważyłem:

jak zakończył się mecz postanowiłem z każdym piłkarzem pogadać osobiście w menu rozmowy motywacyjnej pomeczowej;
najpierw dałem najlepszym zawodnikom gadkę, że udźwignęli zespół to 2 miało zielony kolor 1 czerwony i cała linia obrony na czerwony;
pogadałem z jednym z obrońców to jemu morale wzrosło do zielonego;
pogadałem z pomocnikiem że był to słaby mecz to wkurzył się... napastnik i bramkarz :O a zainteresowany się ucieszył,
potem nastąpiła kombinacja której już nie pamiętam ale wielokrotnie zmieniało się morale albo całej formacji albo gracza którego to nie powinno interesować;
ostatecznie 4 piłkarzy zadowolonych, bramkarz wyszedł na zero 3 piłkarzy morale bez zmian a reszta wkurzona. Był to towarzysi z 6 zmianami więc ok. 9 graczy z morale czerwonym

rozumiem, że piłkarz może się ucieszyć i wkurzyć po rozmowie ale żeby 4 razy zmieniać zdanie to już 'drobna' przesada :)
Pisząc morale miałem na myśli tą zmianę w kolumnie reakcja

Mar1992 Przodownik pracy

0
08.12.2012 23:44    #29
Innym może się zmieniać morale, bo np. lubią tego grajka. U mnie wszyscy byli zieloni, jednego zrypałem i 8 czerwonych. :D

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution