Rozmowy motywacyjne pomocy

kukiz87 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.12.2012 19:39    #21
4 porazki z rzedu od tego czasu i chyba sie nie podniose juz bo mnie zwolnia zaraz takze nie mam czasu nawet pokombinowac bo zaraz mnie wywala...

a ja te kariery zaczynałem z musu bo zawsze mnie zwalniali ;/

kukiz87 Partyzant

0
12.12.2012 20:01    #22
lol wygrałem wyjazd z zenitem liderem niepokonanym po 10 kolejkach 3;0 !! powiedziałem zeby zagrali na luzie mialem 30% posiadania piłki i 5 akcji z czegoo wpadly 3 gole

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.12.2012 21:39    #23
ciekawa rozkmina to i ja coś napiszę :)

na starcie gry roimy serię kilku sparingów w których mówimy:
1mecz) dzisiejszy mecz to rozgrzewka~ważna kondycja nie wynik
2) wierzę w wasze umiejętności
3) pokażcie na co was stać

W przerwie(w zależności od rezultatu):
1) Nie gracie źle tylko macie pecha
2) Cieszcie się meczem(jeśli gramy z jakimś dużo lepszym rywalem
3) Grajcie tak dalej

Wszystko daję asertywnie choć tak naprawdę nie wiem co to w grze oznacza, podobnie nie wiem co znaczy 'żarliwy'.
Zazwyczaj gracz który strzeli albo asystuje nie reaguje na nasze rozmowy

Nie możemy na starcie powiedzieć że mają zepchnąć rywala do defensywy nawet jak gramy Barca vs San Marino bo piłkarze muszą przyzwyczaić się do nowego trenera 'polubić go' ;)

Co do rozgrywki to wygrałem klubem Dover Puchar Anglii (w każdym meczu niesamowity fart i emocje do ostatniego gwizdka) za to w superpucharze z City wyłapałem 0:10 na ultra defensywnym. Spodziewałem się max 6-paka a tu dwucyfrówka ;] Rekord pobity

Mam fajnego screena ale nie mogę go znaleźć na debilizm rozmów reprezentacyjnych... tam to są niezłe jaja

kukiz87 Partyzant

0
12.12.2012 21:56    #24
fajnie fajnie coraz wiecej mam ciekawych odp ktore napewno przeanalizuje w grze i moze koncu sie ruszy i u mnie ;)

0
12.12.2012 22:03    #25
proszę się nie śmiać:

http://imgur.com/1xvWM

Z drugiej strony jak poszła podobna rozkmina i dałem odpowiedź, że 'chyba jednak się myliłem' to piłkarzom nic się nie zmieniło tylko zostały te pozytywne zmiany w morale które powstały podczas całej konwersacji.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.12.2012 o godz. 22:04

Mar1992 Przodownik pracy

0
12.12.2012 22:06    #26
Tak skromnie dodam, że samymi rozmowami nic nie wygrasz. :) Żeś słaby waćpanie w te klocki, to nic nie zdziałasz, mimo, że ongiś mistrzem bywałeś. :P

kukiz87 Partyzant

0
12.12.2012 22:21    #27
jesli mam dobry klub i taktyke dobra z neta i nie moge wygrywac to w czym moze tkiwc problem ?
przeciez to tylko gra poziom powinien byc przystosowany dla ludzi ktorzy graja w serie x lat ale i dla dzieci np itp

0
12.12.2012 23:27    #28
Wygrywanie meczów zależne jest od:
- poziomu zawodników(w mojej opinii) czyli ile gwiazdek mają piłkarze z twojego podstawowego składu w porównaniu do graczy rywali,
- taktyki ułożonej pod rywali ale dopasowanej do zawodników z Twojego zespołu,
- znajomości poszczególnej taktyki przez zespół,
- morale zawodników,
- rozmów z zawodnikami(zarówno okołomeczowe jak i te z zawodnikami poza dniem meczu),
- treningu głównego i rozgrzewkowego (przed meczem),
- stosunków między poszczególnymi piłkarzami(2 graczy się lubi, ustawiać ich w jednym składzie; 2 graczy za sobą nie przepada- sprzedać, zwolnić albo nie wystawiać koło siebie),
- charakter zawodników(zawodnicy ambitni grają lepiej niż powiedzmy XXXXXXXXXXXXXXXXXXxx),
- rozmów w mediach(odniesienie się do np. pracy managera drużyny przeciwnej czy też najlepszego gracza rywala),
- kontuzji w zespole a także poziomu wyczerpania(nie chodzi mi o kondycję tylko o informację w okienku treningowym gracza w podkategorii kondycja),
- premii za zwycięstwo w rozgrywkach/pucharach,<---zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni gdy dajesz niskie stawki(sprawdzone na sobie),
- wymiarów boiska(wolniejsi gracze wolą grać na mniejszym-krótszym boisku), lepsi skrzydłowi wolą szersze boisko; trochę naciągane,
- poleceń z ławki,
- fianasów(jeśli budżet płacowy jest 2 krotnie większy niż obecnie wydawana kasa na płace to piłkarze mogą-nie wiem czy tak jest podchodzić do Ciebie jak do sknerusa); naciągane,
- statusu zapisanego w kontrakcie a statusu określonego w trakcie grania w zespole a także realnego wkładu w zespół,
- oceny negatywnej któregoś z zawodników którego piłkarze szczególnie szanują<--- zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni,
- wykonawców stałych fragmentów gry,
- dużo osób na jedną pozycję<--- zmniejsza piłkarzom morale, i są zaniepokojeni, że nie znajdzie się dla nich miejsce w składzie,
- no i jak zwykle oczywiście od szczęścia.

Myślę, że tyle rzeczy wpływa na wygrane/przegrane w obecnym FM13
Jest to moja opinia, każdy ma prawo się z nią nie zgodzić. :)

EDIT: zapomniałem, że oprócz taktyki istotne są polecenia dla poszczególnych piłkarzy. Najlepiej ustawić 3 różne taktyki- przejściową, ultradefensywną i ultraofensywną i w każdej nadać piłkarzom indywidualne zadania,(np. taktyka ofensywna--> boczni obrońcy częste rajdy z piłką i wrzutki z pola na środek)

// Edytowano 4 razy, ostatni raz 12.12.2012 o godz. 23:38

MarcinPSG Partyzant

0
15.12.2012 03:14    #29
kukiz87

Wspominałeś o 1, 2 akcjach w meczu. To iluzja, ponieważ wersja 2013 ma szerszy wachlarz pokazywania spotkań. FM 2012 oglądałeś mecz na "kluczowe" a to jest odpowiednik "rozszerzone" w wersji 2013. W 2013 "Kluczowe" to w zasadzie same bramki + 100% sytuacje.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.12.2012 o godz. 03:27

Vaduz

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.