FM Genie Scout 13

eme1993 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
10.12.2012, 20:20    #1
Witam, mam takie jedno pytanie. Czy idzie w tym scoucie ustawic żeby wyszukiwał mi zawodników tylko zainteresowanych grą w moim zespole, tak jak to jest w rozgrywce football manager?

Keysee Partyzant

0
12.12.2012 13:52    #2
Nie idzie. Możesz jedynie wyfiltrować jakichś zawodników którzy Cię interesują, dodać ich w Genie do Shortlisty. Następnie Shortliste zapisać, odpalić FM13. Poszukać Listę Życzeń, bierzesz importuj -> wyszukujesz zapisana shortlistę i zaznaczasz bezpośrednio w FM, którzy zawodnicy są zainteresowaniu grą w twoim klubie.

Chociaż powiem Ci, że trochę się zainteresowanie zawodników przejściem do twojego klubu zmieniło w stosunku do FM12. W obecnym FMie 13 zawodnika, który Ci scout wyszuka i niby nie jest zainteresowany przejściem do twojego klubu, możesz ściągnąć do siebie o ile mu zaproponujesz odpowiednio wysoki kontrakt, co według mnie jest dobrze oddającym rzeczywistość dodatkiem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 12.12.2012 o godz. 13:54

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.12.2012 22:10    #3
Po przefiltrowaniu trzeba jeszcze zaznaczyć opcję 'usuń nierealne transfery' czego Keysee nie zaznaczyłeś w Twojej wypowiedzi ;)

Keysee Partyzant

0
14.12.2012 22:35    #4
[quote="Keysee"] i zaznaczasz bezpośrednio w FM, którzy zawodnicy są zainteresowaniu grą w twoim klubie. [/quote]

Zawarłem to w tym miejscu, "zawodnicy którzy są zainteresowani grą w twoim klubie" = "usuń nierealne transfery" ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.12.2012 o godz. 22:36

mathysek Partyzant

0
15.12.2012 20:41    #5
Panowie....
Mam kilka pytań na temat Genie Scout.
Chodzi mi o ... np.: znajdę zawodnika w Genie Scout klikam dwa razy na niego otwiera sie okienko .. i widzę informacje wypalenie i załóżmy taki np : Kowalski ma -143 a Tomaszewski 41 . O co z tym chodzi ?

Drugie pytanie o co chodzi z CA / PA . Wiem ze CA to umiejętności a PA Potencjał : na co bardziej zwracacie uwagę i jakie dla Was załóżmy jest min w CA i PA ?

Dziękuje osoba które zdecydują sie pomoc .

Lypton Partyzant

0
15.12.2012 21:09    #6
[quote="mathysek"]Panowie....
Mam kilka pytań na temat Genie Scout.
Chodzi mi o ... np.: znajdę zawodnika w Genie Scout klikam dwa razy na niego otwiera sie okienko .. i widzę informacje wypalenie i załóżmy taki np : Kowalski ma -143 a Tomaszewski 41 . O co z tym chodzi ? [/quote]
Zwykły poziom zmęczenia gracza. Im bardziej minusowy, tym zawodnik bardziej wypoczęty i mniej ograny. W grze ma to przełożenie na ogranie/kondycje zawodnika np. 'w pełni sił', 'brakuje mu ogrania', 'wypalony, potrzebuje odpoczynku'.

[quote="mathysek"]
Drugie pytanie o co chodzi z CA / PA . Wiem ze CA to umiejętności a PA Potencjał : na co bardziej zwracacie uwagę i jakie dla Was załóżmy jest min w CA i PA ? .[/quote]
Na atrybuty patrz, CA i PA nie gra. Czyli na current rating (nie wiem jak to spolszczyli) i potential rating.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 15.12.2012 o godz. 21:10

sirkan Partyzant

0
16.12.2012 11:42    #7
Witam,

Ja mam problem z wczytaniem save'a do Genie. Właściwie po uruchomieniu scouta nie mam możliwości jego załadowania. Po otwarciu programu mogę tylko wczytac grę ale bez konkretnego save'a a powinienem miec dwa do wyboru. Ktoś wie o co może chodzić?
Zaznacze jeszcze ze wczytuje zawodnikow ale na pewno nie sa to ci z jednej z moich rozpoczetych gier...:-/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.