Sprawy infrastrukturalne

Pe13 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2012, 23:52    Pytanie
Witam. Chcaiłbym poruszyć kwestie infrastruktury klubowej.

1) Czy stadion posiadający rozsuwany dach może być obiektem rozbudowy?

2) Jak duże znaczenie ma siatka wyszukiwania juniorów w procesie rozwoju młodzieży? Pytam, ponieważ obiekty młodzieżowe oraz szkółkę juniorów od 4 sezonów mam na poziomie maksymalnym, a w "losowaniu" młodziaków dostaję sam szrot. Nawet w polskiej 1. lidze nie zagraliby oni minuty. Czy możliwe jest, że od momentu osiągnięcia danego poziomu akademii piłkarskiej trzeba poczekać jakiś czas na efekty, przykładowo maks rozbudowa akademii zaowocuje talentami dopiero po np. 8 latach swojej pracy.

Pozdrawiam

Damiaoo Młody aktywista

0
30.12.2012 09:10    #1
Ad 1. Można rozbudować niektóre, a niektórych nie. Np można rozudować stadiony Schalke, Eintrachtu czy Fortuny Dusseldorf. Zależy to czy jest to przewidziane w bazie danych gry, a możesz to sprawdzić w edytorze dołączonym do gry.
http://iv.pl(...)4058.png
http://iv.pl(...)3221.png

Ad 2. Pojawianie się juniorów jest losowe można zwiększyć prawdopodobieństwo pojawienia się dobrych newgenów rozbudowując szkółki, obiekty młodzieżowe itp, ale niestety nie gwarantuje to na 100% że dostaniesz dobrych juniorów.

Rumcais Partyzant

0
31.12.2012 12:04    #2
Ja mam taką przypadłość, że w pierwszym sezonie dostają świetnych juniorów, w następnym w miarę dobrych, a kolejnych sam szrot (czasem się trafi perełka jedna). Nie wiem czym to jest powodowane... :/

Damiaoo Młody aktywista

0
31.12.2012 12:48    #3
Jest to losowe w dużej mierze. Ja grałem 2 kariery równolegle w FM11 Lille i Southampton i w Lille mimo, iż miałem dużo lepsze obiekty szkółki itp nie dostałem juniora z PA powyżej 160, a w Southampton w 3 sezonie dostałem 2 juniorów z PA ok 180 zarąbiści grajkowie. Obie kariery dociągnąłem do 2020r.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.