Ja kiedyś Legią w drugim sezonie doszedłem do finału Ligi Europy,(Fm 11 bodajże), więc mogę Ci dać parę rad. Warto mieć grywalne ligi białoruskie, ukraińskie, czeskie, słowackie, brazylijskie. Ja szczerze mówiąc nigdy nie korzystałem z koksów z afryki i jakoś źle mi nie szło. Przede wszystkim warto poświęcić trochę czasu na przejrzenie większości lig, zespół po zespole, w celu znalezienia piłkarze, których kontrakt wygasa za 6 miesięcy(musisz to robić co rundę). W taki sposób ściągniesz za darmo wielu bardzo dobrych piłkarzy, po czym będziesz mógł wytransferować za kilka mln polskie gwiazdki(jak np. Janusz Gol), które za granicą i tak nic nie osiągną, więc nie dość że zarobisz nie złą kasę, to po sezonie, dwóch będziesz mógł mieć ich z powrotem za przysłowiowy worek piłek. Ta zasada tyczy się również najlepszych zawodników z polskiej ligi - osłabiasz rywala, a po sezonie sprzedajesz delikwenta za granicę

Po drugie nie inwestuj w transfery gotówkowe piłkarzy z polskiej ligi, no chyba że trafi się wyjątkowa okazja, lepiej przeszukać dokładnie ligi czeskie, słowackie, bułgarskie, rumuńskie, ukraińskie, białoruskie itp, aby znaleźć lepszych i tańszych piłkarzy. Po trzecie spróbuj zaoferować na początku gry jakiegoś "dobrego" piłkarza(jak przytoczony Gol), za kilka milionów innym klubom, może któryś się skusi, dobry nawet 1 mln Euro, za który kupisz 3 lepszych z zagranicy. Oczywiście możesz przeboleć ze dwa sezony i pokupować mega newgenów z afryki, ale to już twoja sprawa, którą drogę obierzesz
Najnowsze posty